James Holden & The Animal Spirits (Live)

James Holden & The Animal Spirits (Live)

BRDCST: bezwerende electronica mét live band approved by Thom Yorke

Video's over James Holden & The Animal Spirits (Live)

BRDCST: bezwerende electronica mét live band approved by Thom Yorke

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenze(n)loosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retrofuturistische electronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.

BRDCST-MINI-FESTIVAL
Na amper drie jaar is het al een BRDCST-traditie: we sluiten BRDCST af met een heus minifestival. Afsluiter is niemand minder dan producer James Holden. De verdere line up wordt dra bekend gemaakt.


JAMES HOLDEN & THE ANIMAL SPIRITS (uk)
Met James Holden & The Animal Spirits haalt BRDCST zowaar een electronicatopper van formaat binnen. Hoewel ‘topper’ absoluut van toepassing is – Thom Yorke nam hem met Atoms For Peace mee op sleeptouw doorheen de US én Holden werkte aan remixes voor zowel Mogwai, Depeche Mode als Radiohead – doen we Holden tekort met de term electronica. Jazziconen als Don Cherry en Pharoah Sanders dienden namelijk als inspiratie in zijn zoektocht om een ensemble samen te stellen dat het equivalent is van ‘a spiritual jazz band playing folk/trance music’. Dit ensemble – met o.a. drummer Tom Page (RocketNumberNine) - doopte hij om tot Animal Spirits. Holden beschouwt hen als zijn fellow travellers.

Deze BRDCST-passage is meteen de Belgische live-première van Holdens gloednieuwe album dat – volgens hem - bulkt van ‘synth-led folk-trance standards’ en zijn liefde voor Marokkaanse gnawa reflecteert.

Nieuws over James Holden & The Animal Spirits (Live)

Le Guess Who?, mag ik u kussen? Door Kurt Overbergh op

Mag ik Le Guess Who? zowel visionair noemen als betichten van muzikaal grensoverschrijdend gedrag? Maar bovenal: Le Guess Who?, mag ik u kussen?

Lees meer 0 reacties

Meer over deze artiesten

Meer AB tips voor jou

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder