Sat 14.09.19

Rosanne Cash & John Leventhal

Facebook event Share Tweet

She Remembers Everything, even her country-roots!

America’s Rosanne Cash is indeed 'a daughter of'. So you first think country? Yet, after far more than ten years in the studio and on stage, her musical skill has developed so strongly and so personally that we can hardly pin her oeuvre to one genre. We’ve already known that here since her recent concerts in the Roma and at Dranouter but now Ms Cash has completed her latest, very well-received, CD ‘She Remembers Everything’ on the highly esteemed Blue Note label (out here via Universal).


For fans of Elvis Costello, Kris Kristofferson en Joe Henry, die alle drie meewerkten aan de cd, maar natuurlijk ook: Emmylou Harris, Lucinda Williams, Alison Krauss, The Dixie Chicks... tot en met Vaya Con Dios en Miley Cyrus.
In the press Le Soir:
'...cette voix incomparable qui a depuis longtemps décidé de ne pas se cantonner au genre country.'
De Standaard:
'Ze schrijft rijke teksten, vaak religieus geïnspireerd, en steeds met prachtige evocaties...'
La Libre Belgique:
'Rosanne Cash a imposé, bien plus que qu' un prénom, une manière de sortir la country de ses ornières clichées... plus émouvante et force une fois encore le respect.'

Videos

Response

Rosanne Cash en John Leventhal brachten heel mooie verhalende folksongs met af en toe wat country-toetsen. De uitleg van Rosanne Cash bij de liedjes was bijzonder boeiend. De uitvoering altijd geslaagd, mede dank zij het sublieme gitaarspel van John Leventhal. Heerlijke muzikale reis door de Deep South. Het concert had wel nog wat langer mogen duren. Heel jammer dat er nog maar zo weinig folk (en nog minder country) wordt geprogrammeerd in de AB. Omdat deze genres te weinig populair zijn, misschien? Toch bedankt om Cash & Leventhal naar Brussel te halen.
mattibrouns
Schitterend concert maar zoals hierboven reeds door anderen werd aangehaald moeten we die filmende gsm-mers eruit halen. Bij een zittend concert is dat niet zo evident voor de medewerkers van AB zelf. Maar als die bewuste persoon naast mij of op de rij voor mij had gezeten, dan had ik steevast mijn hand voor zijn toestel gehouden. Zoals hierboven werd voorgesteld, inderdaad voor aanvang van het concert nog eens expliciet vermelden. Liefst van op het podium maar als dat niet gepast is, kan het ook gewoon via de geluidsversterking in de zaal. Soit, om positief te eindigen: mijn vrouw en ik hebben er wel met volle teugen van genoten. Meer van dat!
stef_wouters
Bonjour, Félicitations à AB d'avoir invité cette star qui d'ailleurs va se produire à la Country Night Gstaad le week-end prochain( le meilleur Festival country en dehors des USA ) Magnifique spectacle de Rosanne et de John ,du grand Art. Réservez nous encore dans les prochains mois la venue de tels artistes. À bientôt. Hubert
Hubert.Resimont800834
Gewoon klasse. Geen minuut verveling. Jammer dat ik de eerste 10 minuten gemist heb (veronderstelde nog een voorprogramma).
juve
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat 1 persoon een ganse avond van mijn vrouw en mezelf kan verpesten door bijna het volledige concert op te nemen via smartphone. Ik zou het op prijs stellen dat hier in de toekomst paal en perk wordt aan gesteld en dat er aan het begin van elk concert wordt gewezen op de richtlijnen die op de website van de AB duidelijk vermeld worden nl. FOTO, VIDEO EN AUDIO Het maken van foto's, video- en audio-opnames is niet toegelaten. Ook alle apparaten waarmee beeld- en of geluidsopnames kunnen gemaakt worden zijn verboden. Waarom wordt deze richtlijn niet nageleefd en gecontroleerd? Geloof me, de AB zal er op termijn geen klanten door verliezen. Het werkte danig op onze zenuwen, zelfs in die mate dat we niet ten volle hebben kunnen genieten van een mooi, intimistisch concert. Het kan me niet schelen dat er eens iemand een foto neemt met een smartphone, maar iemand die 75% van een concert opneemt, getuigt van weinig respect voor de mensen die rondom hem proberen te genieten van een concert, zonder constant naar een egoïst met een smartphone te moeten kijken! Ik hoop dat zulke klojo's thuisblijven in het vervolg. Dat hij een mooie dvd opzet in zijn living van Rosanne Cash, maar dat hij aub niet meer onze avond verpest! Daarom 3 sterren ipv 5. AB, doe er iets aan!
John.Sax702030
pour ma part, un très grand moment hier soir dans la plus enthousiasmante salle de concert que je connaisse. toujours un plaisir de venir à l'AB ! Rosanne et John nous ont offert (que) 1h30 de pur bonheur à travers des chansons et interprétations pleines de nostalgies, de tendresse, de beauté et avec sa voix cristalline qui transperce les coeurs, le mien en tout cas ! merci de nous avoir permis de voir cette grande dame et son mari excellent compositeur et guitariste, vivement son retour !
dkomduss
Het werd een warme, onvergetelijke avond! Dankjewel voor de 'goosebumps' ♡
allumette
Prachtig optreden van de dochter van de Man in Black. Ik besef zeer goed dat het zeer moeilijk voor haar geweest moet zijn om uit de schaduw van haar vader te stappen. Ze heeft haar eigen weg afgelegd met reeds een heleboel awards en een eigen klank en persoonlijkheid. Een warm optreden , melodieus, meeslepend, foot-tapping bij momenten, dankzij ook haar guitarist-pianist/echtgenoot John Leventhal. Ik raad ook haar recent werk aan. Haar laatste Cd's (LP's) zijn voortreffelijk. Country of Singer-songwriter de lijn is moeilijk te trekken bij Rosanne Cash. Na het optreden nam ze nog de tijd om met haar fans te babbelen of te poseren voor de camera of om nog een handtekening uit te delen. Een lieve, warme en zeer getalenteerde vrouw, die ons een een zeer aangename avond heeft doen beleven, dank aan de AB hiervoor en uiteraard, laat haar nog eens terug komen in de nabije toekomst...
Guy.Bisschops822782
Très bon concert. Remarquable chanteuse et super guitariste (John Leventhal). J'aurais mis 5 étoiles si je n'avais pas du subir presque à chaque chanson l'écran de smartphone de la personne devant moi qui a filmé pratiquement tout le concert. Marre des smartphones dans les concerts !!!! Selon le site de l'AB: "Il est interdit de photographier ou de réaliser des enregistrements audiovisuels pendant les concerts. Tout appareil permettant d’enregistrer, de filmer ou de photographier est dès lors interdit dans l’enceinte de l’AB." Pourtant, ça se passe tout le temps et personne ne fait rien.
Daniel.Broze711913
You have to be logged in to post a reaction.
No AB account yet? Register here.

Your visit to AB

Mobility

Our concerts usually finish at 10:30 pm: that way you can still catch the last train home!

Plan your route

Hungry before the concert

Eat something in our AB Café & Resto. Enjoy your meal!

Reserve your table

Order your drink tokens now

That way you don't have to queue and you can go straight to the bar

Order

Fanmail

Share your latest musical discoveries with us! That way you will be first to know when they visit AB.

Connect with Facebook Connect with Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie