Tue 12.02.19

An Evening With Brian Fallon: Songs From The Hymnal

+ Craig Finn

Facebook event Share Tweet

Brian Fallon plays solo and acoustic, songs from his entire oeuvre

Brian Fallon has already been involved in countless projects. We know him mainly from The Gaslight Anthem but, aside from that, he is also active in projects like The Horrible Crowes, Molly and the Zombies, and This Charming Man. After recently releasing his latest solo album 'Sleepwalkers', he now comes to AB solo and acoustic. To play songs from his entire oeuvre, completed by countless exciting tales from his time on the road.


Videos

Response

Het is maar wat je ervan verwacht natuurlijk, ik begrijp dat diegenen die waren gekomen voor een no nonsense door muziek gedomineerde avond zich wat bedrogen voelen. Het is inderdaad een groot verschil met Gaslight, waar het draait om de band in zijn geheel en niet enkel om Brian Fallon. Voor mij stond er daar nu echter een heel comfortabele, gelukkige Brian die zich goed voelt bij hetgeen hij nu op podia doorheen de wereld mag brengen. Dat dit voor de helft om prachtige, doorleefde muziek gaat en voor de andere helft om bij momenten hilarische en absurde hersenspinsels, vind ik een top combinatie. Zeker een meerwaarde om voor buiten te komen, anders was ik gewoon gebleven bij de CD'tjes die ik op repeat beluister in mijn auto. Blijf vooral doen waar jij blij van wordt Brian, dan word ik dat ook.
lynn-beeckman
Godverdomme Brian Fallon! Je had gisteren alle troeven in handen. Je was blij, goed bij stem en had een rugzak vol doorleefde liedjes meegebracht. Ik was vooraf niet overtuigd dat je solo overeind zou blijven. Jezelf enkel begeleidend op akoestische gitaar of piano: het werkte. Opener 'National Anthem' boenk erop; 'Ladykiller' straf in een eighties jasje; Lyle Lovett cover 'Nobody Knows Me' oprecht dankjewel voor die ontdekking en 'Wonderful Life' heb je dat ooit beter gezongen? Concert van het jaar stond al in mijn boekje genoteerd ... Tot je jezelf, net als vorig jaar in de De Roma, verloor in eindeloos gepalaver. Toegegeven: er waren entertainende intermezzo's bij. Madonna mixen in outro's van liedjes. Super! Origineel! En grappig! Ik had - door de staking - evenwel niet het risico van de onzekere trein genomen voor een stand up comedy show. De 'verloren' tijd had ik heel graag ingeruild voor 5 van je zelfgeschreven pareltjes. In tegenstelling tot je gezanik over je eigen middelmatigheid zat ik wel te wachten op 'Mae' en 'The Queen of lower Chelsea' en 'Etta James' en ... je hebt er zoveel mooie geschreven. Liedjes die mij veel dieper raken dan de gemiddelde Grammy winnaar. Songs waar ik kracht uit put. En neen, het duwt je niet de vergetelheid in, daarvoor haal ik persoonlijk teveel hoop uit je muziek. Maar is er nog iemand in je entourage die je daarop durft te wijzen? Ik heb de indruk dat het in THE GASLIGHT ANTHEM periode draaide om niet teveel zeveren tussenin en spelen!!! Liever een extra nummer dan een bisronde tijdverlies. Die strakheid is weg nu. Je had gisteren de kers mee, maar was de taart vergeten. Uw rockdienaar, Brampie Simonart
Bram Ghysels
Fallen hero. Boring and expensive. This dude got old very quick. Talks way too much and cant handle his instrument the way a solo artist should. Anyone wants to buy my TGA/ Brian Fallon vinyl collection?
lupo-alberto
Kende een paar Gaslight Anthem songs, maar een leuke verrassende avond beleefd, goeie gitaarsound, aangename stem en veel humor - Top
Viv
Zittend?????? Geeuw.
alexxx
Altijd genieten met Brian Fallon. Fijn om dit eens in een andere context te beluisteren.
Feie.Vergeylen732664
You have to be logged in to post a reaction.
No AB account yet? Register here.

Your visit to AB

Mobility

Our concerts usually finish at 10:30 pm: that way you can still catch the last train home!

Plan your route

Hungry before the concert

Eat something in our AB Café & Resto. Enjoy your meal!

Reserve your table

Order your drink tokens now

That way you don't have to queue and you can go straight to the bar

Order

Fanmail

Share your latest musical discoveries with us! That way you will be first to know when they visit AB.

Connect with Facebook Connect with Spotify