vr 22.09.17

Coca-Cola Sessions: Darrell Cole + TheColorGrey + aftershow SupaFly Collective

Facebook event Deel Tweet

Twee parels uit de belgische hiphop scene!

WAT?
TheColorGrey
TheColorGrey combineert melodische zang met ‘straight forward ’ rap en laidback vibes. Hij brengt een mix van hiphop, new soul, blue jazz en urban pop.  
Door zijn voortreffelijke stem, doordachte lyrics en uitgewerkte visie werd de ambitieuze Antwerpenaar voor het eerst opgemerkt in het nummer ‘Night Slugs ft. Grey ’ dat  zijn jongere neef Woodie Smalls uitbracht. Sindsdien is TheColorGrey niet meer weg te denken uit de Belgische hiphop scene. De Amerikaanse rapper Oddisee raakte geïnspireerd door Grey’s dromerige beats en leverde enkele scherpe raplines af, wat resulteerde in ’Someday ’. Eerder dit jaar volgde zijn goed onthaalde debuutalbum ‘Rebelation’,  de EP ‘Do The Right Thing’ op. 

Darrell Cole
Darrell Cole en zijn jongere broer groeiden op in België, vanwege politieke problemen in hun thuisland, Sierra-Leone. Zijn liefde voor muziek werd de enige constante in zijn leven. Darrell liet zich inspireren door zijn omgeving en ontwikkelde al snel zijn eigen stijl. Zijn eerste mixtape ‘On My Way ’ was het eerste resultaat van zijn  muzikale zoektocht. Daarop volgde ‘Uncut Diamond ’. 
Op zoek naar nieuwe inspiratie besloot Darrell Antwerpen in te ruilen voor het zuiderse Barcelona, waar hij opnieuw helemaal in zijn muziek dook. Anno 2017 dropte hij de single ‘B.O.A.T.S.’ die zal vervolgd worden door een album.  

VOOR FANS VAN
Oddisee, Woodie Smalls, Pharrell Williams, Timbaland, Blackwave, Ne*Yo, Drake, R. Kelly

DE PERS
Grey’s geheim? Zijn impressionante, laidback zangstem die soms wat aan de jonge Usher doet denken, aan r&btoppers, als Ne*Yo of - in de meest smachtende passages - aan ladykillers als Drake en R.Kelly.
- **** De Standaard 

This shit is like a Larry Clark movie by way of Europe. And it's all soundtracked by a blend of music that sits somewhere between Joey Badass and Illmatic, with a banging chorus blended on top.
 – Noisey over Darrell Cole’s eerste videoclip ‘Take Me Away 

QUOTE PROGRAMMATOR 
Wat ik fascinerend vind aan TheColorGrey is dat hij alles zelf doet. Van het producen van zijn beats, tot het schrijven van songteksten om die vervolgens al rappend te brengen.’ -Astrid De Sterck

Darrell Cole drukte zijn eigen stempel op de Belgische hip hop scene. Hij weet de perfecte balans te vinden tussen old school elementen en hedendaagse hip hop.’ -Astrid De Sterck

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Coca-Cola Sessions: Darrell Cole + TheColorGrey + aftershow SupaFly Collective nieuws

Fresh talent in 45 seconds: TheColorGrey

Fresh talent in 45 seconds: TheColorGrey

Lees
Stories
Diversiteit: AB zet in op Global (Street) Sounds en hiphop

Diversiteit: AB zet in op Global (Street) Sounds en Hiphop

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify