Fri 21.09.18

Rick Astley

Facebook event Share Tweet


Videos

Response

Dit moet de 13e keer zijn dat ik Rick aan het werk zie sinds hij in 2004 terug is beginnen optreden. Zijn allereerste concert in België op 21 februari 1989 in Vorst was mijn allereerste ooit. En Rick stelt nooit teleur. Topentertainer, grappig, superhits, zijn band en backings en dan die geweldige stem... Zijn nieuwe CD 'Beautiful life' vind ik persoonlijk zijn minst goede, maar de voorloper '50' staat vol sterke songs zoals 'Angels on my side', 'Dance (God says)', 'Pray with me' en 'This old house' welke de zaal zonder problemen in beweging brachten. De nieuwe liedjes welke hij had uitgekozen om live voor te stellen waren de concertopener en titelsong 'Beautiful life', 'Shivers', 'She makes me' (ode aan zijn vrouw Lene Bausager), 'Try' (zijn nieuwe single) en 'Last night on Earth'. Uiteraard waren zijn wereldhits van SAW uit de '80s voor 85-90% van de aanwezigen de meest bekende nrs welke dan ook massaal meegezongen werden : 'She wants to dance with me', 'Together forever', 'Take me to your heart' (mash-up met Rihanna's 'We found love'), 'Whenever you need somebody', 'Hold me in your arms', 'It would take a strong strong man'. Maar ook zijn (voorlopig?) laatste grote wereldhit uit '91 'Cry for help' werd mede dankzij de fantastische backings Dawn Joseph en Stephanie op groot gejuich onthaald. Grappig intermezzo toen Rick op een geleende rode fiets van de AB het podium kwam opgereden en het onbekende 'Cycling through Belgium' zong (een zelf verzonnen nr?). Traditiegetrouw brengt Rick telkens ook een cover (Ed Sheeran, AC/DC) maar omdat het concert om 22u30 ten einde moest zijn werden oa zijn versie van George Ezra's 'Shotgun' en zijn eigen nrs 'The ones you love' (uit '93) en 'The good old days' (van Beautiful life) geschrapt. Jammer. De supergeslaagde avond werd uiteraard afgesloten met zijn meest iconische '80s hit 'Never gonna give you up' tijdens welke hij zijn fantastische bandleden voorstelde. En het zou verschrikkelijk zonde en onvergeeflijk zijn om Elise Legrow, die het voorprogramma verzorgde, niet te vermelden. Echt een verrassing en zowat het beste dat ik de afgelopen 10 jaar heb gehoord als opwarmer! Superaanrader! Net als Harrison Kipner, die de eer had om vorig jaar met Rick mee te touren door Europa, een naam om te onthouden. Haar CD 'Playing Chess' steekt nu in mijn autoradio...
Jaimy.Neeckx728801
De goede stem, akoestiek in de zaal en de band in zijn geheel maakten het een amusante avond. Er was een goede afwisseling van nieuwe en oude nummers, allen degelijk gebracht. Een fjne sfeer en heel vlot verloop in de AB. Van de drukte hadden we weinig last aan het buffet of onthaal. Het voorprogramma was ook onverwacht goed, al kon de klank beter op dat moment. (Iets te luid en te scherp) Bij Rick Astley zelf was de klank in de zaal schitterend. Rick A. bleek een goede entertainer te zijn. Voor wie fijn is konden ook de nieuwere nummers zeker gesmaakt worden en was er ook afwisseling in genre. Voor een cover zoals die van "Shotgun" of "Get Lucky" was er helaas geen tijd. Ik weet dus ook niet of zijn optreden toch niet beter minstens een kwartier vroeger was gepland. Nu was het inderdaad een vrij kort concert dat weliswaar heel intens was en waar geen dood moment in zat.
Patrick Capellen
Mon chanteur préféré des années 90!!! Enfin j'ai pu le voir et surtout l'entendre… MAGNIFIQUE
ColsMarc
Rick was amazing. The venue was great, including the restaurant. I would have preferred no support act and Rick to be on for longer as the concert was a little short. The atmosphere was electric and the crowd were up for a good time.
Mrs Suzanne Brown
Superbe concert et excellente soirée ! Première fois que j'avais le plaisir de le voir et il donne de lui-même - de même que tout son groupe d'ailleurs ! La 1ère partie était également un excellent choix ! S'il revient, je reviens !!! Cycling through Belgium... :)
BERNADETTE GLAUDE
This concert was one of the best I've ever attended!! If he comes back to Brussels, I will certainly attend again.
Karen.Henry740927
Ik ben fan vanaf het eerste moment,jammer genoeg had ik nooit eerder het plezier gehad om hem te zien optreden tot vrijdag. Het was dan ook SUPERGOEDLEUKAANGENAAMPLEZANT om dit EINDELIJK te mogen meemaken. De volgende keer ben ik er zeker terug bij... RICK
Penny.Demildt729600
Il a été génial! Et son concert l'a été également! Je suis content d'y avoir assisté! Elise Legrow aussi était chouette! Cycling through belgium, hope it never ends, we only peeeees!
Régis.Takam Djomkam744494
.....28 ans après ! Toujours une aussi belle et unique voix. Quelle aisance, quelle élégance, quelle performance! Une super salle avec une bonne accoustique! Je n'attend qu'une chose , qu'il revienne!!!!
Frederique.Janssens728817
Rick was super ! Fantastische show . Een échte entertainer die ondanks zijn succes met beide voeten op de grond blijft staan en geniet van zijn publiek ! Toffe band , je ziet dat ze perfect op elkaar ingespeeld zijn en elkaar waarderen . Het fietsritje achteraf maakte het helemaal compleet . Rick when you come back . Rick , if you come back we will certainly be there !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marianne & Jan
JAN.DE VUYST742125
Was wederom fenomenaal en wat een stem zeg.Als entertainer weet gij zijn publiek goed te verwennen,met een fietstochtje op het podium. Eén van de beste concerten ooit.Bij een volgende passage in België,ben ik zekers terug van de partij.Gewoonweg een topartiest.
Peter.De Bock730611
Rick Astley nous a fait passer une soirée mémorable. Nostalgie, chansons profondes, humour,... un tout grand artiste qui mérite ses nouveaux disques d'or et engouement du public. L'avant-première très classe sixties méritait amplement le détour ! Seul bémol:les règles imposées par l'AB (transport en commun), on a bien senti que Rick Astley a dû bacler une partie de son spectacle. Première fois à l'AB en tant que salle et donc mitigé à ce niveau là.
Isabelle.Lefebvre729304
You have to be logged in to post a reaction.
No AB account yet? Register here.

Your visit to AB

Mobility

Our concerts usually finish at 10:30 pm: that way you can still catch the last train home!

Plan your route

Hungry before the concert

Eat something in our AB Café & Resto. Enjoy your meal!

Reserve your table

Order your drink tokens now

That way you don't have to queue and you can go straight to the bar

Order

Fanmail

Share your latest musical discoveries with us! That way you will be first to know when they visit AB.

Connect with Facebook Connect with Spotify