wo 03.07.19

Thievery Corporation

Facebook event Deel Tweet

Triphop beïnvloed door dub, acid jazz en Bossa Nova

Het Amerikaanse duo Rob Garza en Eric Hilton komt opnieuw naar de AB nadat ze in februari 2017 hun tiende studioalbum ‘Temple of I & I’ voorstelden in het teken van hun ‘20th Anniversary tour’ in een uitverkochte Ancienne Belgique.

De band maakt triphop met invloeden van dub, acid jazz en Braziliaanse muziek zoals Bossa Nova. Hun debuutalbum ‘Sounds from the Thievery Hi-Fi’ uit 1997 werd opgedragen aan Bossa Nova pionier Antiono Carlos Jobim. Sindsdien hebben ze tien vervolgalbums uitgebracht, grotendeels via hun eigen platenlabel, Eighteenth Street Lounge Music.

Ze gingen eerder al samenwerkingen aan met een aantal bekende artiesten, waaronder David Byrne (Talking Heads), Norah Jones en Perry Farrell (Jane's Addiction), The Flaming Lips, Anushka Shankar, Femi Kuti, Seu Jorge en Bebel Gilberto. En stonden al als headliners op festivals als Coachella en Lollapalooza.

Vorig jaar op 20 april brachten ze hun meest recente album ‘Treasures From The Temple’ uit. De datum 20 april is geen toeval. Ze brachten op #420 ook een limited edition Thievery Corporation Vapesigaret uit met het op maat gemaakte Blue River Extract, vernoemd naar hun oosters getinte en grootste hit ‘Lebanese Blonde’.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Wat een feest !Wat een muziekanten !Leuke zangers en zangeressen !Bangelijke songs!En niemand kon ik de super AB blijven staan iedereen dansten !Wat ben ik blij dat ik er was thanxx iedereen om er zo een feest van te maken!!!!
apenootje
Dommage qu'ils ne soient pas revenus sur scène pour un petit rappel d'un ptit quart d'heure!
Ciccia01
Enfin un Live! depuis des années que je les suit. Extraordinaire! explosif! fantastique! Nico
Ciccia01
High level.... awesome . Unforgettable.
Toni.Gelabert 810696
Had ooit een paar nummertjes van Thievery Corporation op CD gehoord, maar had ze nog nooit live gezien. Heb me laten overtuigen door een vriendin om ze aan 't werk te zien en dan nog in the best music temple ever... en ja... excellent !!! Indeed like one of the singers said: they are a real tight family spreading their love through music. En dat voelde je. Ook de eerste keer dat ik een bassist zijn fitness work-out zag doen doorheen het ganse concert (hij moet toch wel zo'n 10km hebben afgelegd over het podium) en dat terwijl zijn perfecte noten in een diep-pulsende sound er strak het tempo in hielden. Nice one !! Thanks !
pvhpvh
Excellent! Super concert!
mamo3910
Groupe à voir absolument en LIVE! C était génial!!!!
sophieguillaume88
Met of zonder Eric Hilton, met of zonder blazers, Thievery Corporation brengt altijd de good vibes!
MarkDG
Top ambiance, toujours aussi bons !
Olivier.Collette536652
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 31 augustus worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.