do 27.04.17

STUFF.

+ Elko Blijweert

Livestream

Facebook event Deel Tweet

Herbeleef dit concert

Beste live-act van de Lage Landen dropt 2e plaat from outer space!

100 jaar geleden verscheen de allereerste jazzplaat: The Original Dixieland Jass Band met ‘Livery Stable Blues’. AB zet daarom één jaar lang jazz extra in de kijker. Van hedendaagse klassiekers over muzikale dwarsliggers die zich door jazz laten inspireren tot de jongste volstrekt eigenzinnige jazzgeneratie van eigen bodem.

Music from outer space – aka het Belgische STUFF. ofte vijf absolute rasmuzikanten die één ‘superproducer’ vormen! Hun unieke STUFF.-klank filteren ze uit een gigantische resem stijlen (jazz – elektronica – hiphop – fusion – funk - …) en daarmee pronken ze al enkele jaren heel erg lonely at the top van de Belgische live-scene. Hen vergelijken met acts als BBNG, GoGo Penguin, FlyLo, Weather Report, J Dilla & Aphex Twin houdt al lang geen steek meer, want wat deze bende toppers live en op hun titelloze debuut (via buteo buteo in ’15) afleveren is volstrekt uniek en uiterst geniaal.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

onwaarschijnlijk
frankmeulemans
Een overweldigend optreden. De opbouw van de nummers is geweldig : geluiden die je eerst niet kan plaatsen en die langzamerhand tot een muzikaal geheel verweven worden, ertussen hoor je flarden van herkenbare stukken uit jaren 80 en 90 en toch is alles nieuw. De bezieling van de muzikanten is beklemmend, het lijkt alsof je meegesleept wordt in een trance.
BobbieSjonnie
wow
Arne.Nuyts610135
Everything and more!
ebeke
Ik kende Stuff niet, maar mijn man wel en hij zei al dat ze een heel aparte stijl van muziek hebben en dat ik mij aan alles mocht verwachten… EN… het was idd een rollercoaster van muziekstijlen, divers & verrassend. Ik heb een beetje van alles gehoord; in het begin Jean-Michel Jarre/elektropop-achtig, dan de jazz invloeden, eclectisch gebracht en naar het einde toe neigde het dan weer naar techno, met stevige beats en ook nog een beetje Dubstep. Bij Stuff weet je dus niet waar je je aan mag verwachten, zeker niet als het de eerste keer is. Je moet een beetje leren mee met hun flow te gaan en dan smaakt het wel naar meer. We hebben dan ook onmiddellijk hun nieuwe LP aangeschaft en wat Stuff ondergoed en de sympathieke bandleden hebben ze dan nog eens gesigneerd ook. EEN MEER DAN GESLAAGDE AVOND DUS. Thanks Stuff!!!
Gina2404
The shape of jazz to come
arnaudghys
TechnoFunkyIndustrialSpaceJazz!
ludo-molleman
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

STUFF. nieuws

All that jazz! Doe mee en win duotickets voor 3 onvergetelijke jazz avonden naar keuze in AB.

All that jazz! Doe mee en win duotickets voor 3 onvergetelijke jazz avonden naar keuze in AB.

Lees
Wedstrijd

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie