za 16.02.19

REFUGEES FOR REFUGEES: PREMIÈRE & ALBUM PRESENTATION

Facebook event Deel Tweet

Tibet meets Irak meets Syrië meets Afghanistan meets Pakistan

Refugees for Refugees stelt zijn nieuwste album in première voor in de Ancienne Belgique. Deze creatie voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de avonturen van de 10 muzikanten. Het symboliseert de wederopbouw en geeft de groep een nieuwe adem, degene die je in staat stelt om je weg opnieuw te vinden na een fase van ontworteling.

Na talrijke concerten in binnen- en buitenland presenteert Refugees for Refugees de vruchten van al zijn muzikale en interculturele uitwisselingen. Deze ontmoeting tussen gerenommeerde musici uit Syrië, Tibet, Pakistan, Irak, Afghanistan en België is de basis voor een nieuwe muziek, een nieuw genre dat inspireert en blijk geeft van een sterke betrokkenheid van elke muzikant.

De nummers van hun nieuwe album geven perfect deze symbiose en nauwe samenwerking weer. Twee jaar lang hebben de muzikanten elkaars muziek ontdekt en gedeeld, nu presenteren ze een repertoire waarin de versmelting van hun culturele erfgoed fascinerend is. Zo ontdekken we een Indiase raga gelinkt met een Tibetaans lied, een dialoog tussen een Arabische suite en een populair Hazari lied uit Afghanistan, een lied van de Himalaya verrijkt met oosterse percussie of een Tibetaanse mantra begeleid door Arabische soefi en spirituele Pakistaanse gezangen. Het vereist meesterschap om een ​​dergelijke oefening tot een goed einde te brengen.

We kunnen ons niet echt verheugen over het feit dat deze prachtige muzikale en menselijke ontmoeting de vrucht is van moeilijke persoonlijke trajecten, maar de weg die ze vandaag samen afleggen is een sterk symbool van hoop en vastberadenheid die bewondering afdwingt, en het laat muziek grenzen overschrijden. Als het eerste album die van het verzet was, dan is deze ongetwijfeld die van de veerkracht.

Muzikanten:

Asad Qizilbash (sarod) (Pakistan-BE)
Aren Dolma (zang) (Tibet-BE)
Fakher Madallal (zang, percussie) (Syrië -BE)
Kelsang Hula (dramyen, zang) (Tibet-BE)
Mohammad Aman Yusufi (dambura, zang) (Afghanistan-BE)
Simon Leleux (percussie) (BE)
Souhad Najem (qanûn) (Irak-BE)
Tammam Al Ramadan (ney) (Syrië -BE)
Tareq Alsayed Yahya (ûd) (Syrië -BE)
Tristan Driessens (ûd, artistieke leiding) (BE)

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Muziek brengt mensen samen in verdraagzaamheid
Robert.Vermeersch751074
Prachtige samensmelting van muziek uit héél uiteenlopende culturen. Een voorbeeld van verdraagzaamheid en samenwerking dat prachtige muziek oplevert. Ideale muziek om op te mediteren !!
Chantal-66
Fijne avond ,prachtige muzikanten !!!
ilekendi
Une mélange de culture et de sons joué par des artistes hors pair venus d'horizons si différents.... quelle harmonie, une musique qui vous emporte. Super spectacle, super groupe !
daniel.bokken779360
J'adore cette musique ! J'avais déjà leur premier CD et je voulais maintenant aussi les voir en concert. Je n'ai vraiment pas été déçue, c'était magnifique. L'harmonie qui existe entre toutes ces musiques d'horizons différents est fantastique. Anne 17.02.19
Anne.ROMMES779253
Fantastique! Quel talent, quelles couleurs, quelle richesse...un mariage de cultures réussi! C'était enivrant! En vrai il faut aller le voir...
wioutche
Il est fascinant de constater comment des personnalités et styles si variés ont pu créer de si belles harmonies. La complicité entre musiciens était palpable. MAGNIFIQUE. Philippe.
philippe-dontaine
Musiciens et chanteur/chanteuse excellents, son excellent. Magnifique! Une très belle découverte pour moi. Effectivement, de la différence peut naître l'harmonie. Et une très belle harmonie.
soreil
Als je van wereldmuziek houdt was dit concert zeeeeeeeer mooi
Alfons.Wynants780868
In één woord: PRACHTIG!!
hannesdeblauwe
Superbe concert ! Un seul bémol: une seule femme dans le groupe
lupo
Merveilleux mélange d'émotions, de beauté de force, de mélancolie, de joie dansante qui est passé hier soir à l'Ancienne Belgique montrant que de la diversité et de la différence peut naître l'harmonie ; bravo d'avoir permis, créé, réalisé ce concert un petit bemol : une seule femme sur scène france soubeyran 17.02.2019
france.soubeyran775198
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

REFUGEES FOR REFUGEES: PREMIÈRE & ALBUM PRESENTATION nieuws

Herbekijk Refugees for Refugees

Herbeleef deze integrale show!

Lees
ABtv
AB Session Refugees for Refugees Lees
ABtv
Ontdek de Global Sounds concerten van AB

Het nieuwe concertseizoen brengt muziek uit alle hoeken van de wereld naar AB.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie