vr 19.10.18

Lefto presents Jazz Cats feat. Glass Museum, Commander Spoon, Collective Conscience

Facebook event Deel Tweet

Lefto selecteert het beste van uit 'The new wave of Belgian Jazz'

Dat er heel wat beweegt in de Belgische jazzscène, moeten we je niet meer vertellen. Vorig jaar nog presenteerden we met AB een selectie uit de hedendaagse vaderlandse jazz tijdens ons minifestival 'The New Wave Of Belgian Jazz'. Er staat een nieuwe generatie jazzmuzikanten op met een energieke, gedurfde sound, die moeiteloos crossovers maakt naar hiphop en elektronica. Lefto selecteerde voor zijn compilatiealbum 'Jazz Cats’, dat op 5 oktober wordt uitgebracht op Sdban Ultra, het beste uit deze nieuwe stroom aan artiesten.

Glass Museum

De rauwe, zonnige, energetische en inspirerende sound van het duo Glass Museum doet denken Gogo Penguin en BADBADNOTGOOD met elektronica-invloeden à la Jon Hopkins en Floating Points. In mei verscheen hun eerste album 'Deux', dat een muzikale battle is tussen de piano van Antoine Flipo en de drums van Martin Grégoire. Van elk nummer werd een remix gemaakt door dj’s als Haring en DC Salas. 'Deux' is het perfecte huwelijk tussen pure traditionele jazz, orkestrale arrangementen en elektronische muziek. 

Commander Spoon

De Brusselaars van Commander Spoon verweven hun eclectische waaier aan invloeden in een energieke jazzsound. Het viertal bestaat uit saxofonist Pierre Spataro, die eveneens het brein achter de kosmische melodieën is, gitarist Florent Jeunieaux, bassist Fil Caporali en drummer Samy Wallens. Eerder dit jaar verscheen hun eerste EP ‘Introducing’, die erg veelbelovend klinkt en ons alleen maar meer doet uitkijken naar hun liveset! 

Collective Conscience

Dit jonge Antwerpse trio zoekt steeds de grenzen op tussen elektronica, jazz en hiphop. Hun spaced out grooves werken erg aanstekelijk en doen denken aan de beats van Thundercat en Flying Lotus. De broers Notenbaert, Sander op synths en Wannes op bas, worden vervolledigd door drumtalent Bram Vanhove (Coely, blackwave.).

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Het volume van Collective Conscience was echt waanzinnig luid. Heeft de avond toch wat in mineur doen eindigen... Vele mensen zijn hierdoor vertrokken. De aanwezigheid van oordopjes zijn niet voldoende; het was gewoon veel te luid :)
Sarah.Van Ransbeeck493123
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie