za 27.04.19

Gondwana 10 presents STUFF. + Portico Quartet + Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra + Phil France + ...

Facebook event Deel Tweet

Minifestival en eerbetoon aan het innovatieve Mancunian out there jazzlabel

GONDWANA RECORDS
In ’08 richtte Mancunian Matthew Halsall het inmiddels befaamde Gondwana Records op om de bruisende jazzscène in zijn thuisstad te documenteren. Als trompetist, componist en producer bracht hij zelf een handvol albums op het label uit, maar bouwde hij ook een indrukwekkend internationaal roster uit. Hij lanceerde zo (jong) talent als GoGo Penguin, Portico Quartet, Mammal Hands, Dwight Trible, Nat Birchall, Noya Rao, Phil France, John Ellis en recentelijk zelfs nationale helden STUFF. Zijn territorium werd de wereld en jazz eerder een vertrekpunt.

GONDWANA 10
Naar aanleiding van de 10de verjaardag trekt het label met een heuse muziekcaravaan de baan op. En dat na uitverkochte zalen in Londen (Roundhouse), Manchester, Tokyo en Berlijn. Up next? ‘The amazing AB in Brussels’ dat volgens het label ‘one of our favourite venues’ is. Na zoveel mooi woorden, was weigeren geen optie. Onze slaafse liefde voor het label deed de rest.

GONDWANA 10 @ AB
Niet minder dan zeven acts van het label tekenen present. Kersverse signing STUFF. speelt een thuismatch, wide-screen minimalists Portico Quartet en de sublieme spirituele jazz van Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra mogen volop excelleren. Eertijds The Cinematic Orchestra-bassist Phil France brengt op zijn beurt zijn subtiele composities tot leven. De ABClub is gereserveerd voor jonge signings van het label als daar zijn Noya Rao met hun ‘powerful electro-soul’, de Poolse klassiek geschoolde pianiste Hania Rani en Sunda Arc (ofte: 2/3 Mammal Hands) die hun liefde voor dance botvieren. Na afloop kruipen alle muzikanten nog achter de draaitafels voor een heus feest op de dansvloer!

Deze avond wordt mede gepresenteerd door het bevriende muziekhuis Flagey.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify