wo 02.05.18

Echo Collective plays 'Amnesiac' (Radiohead)

+ Simon Lenski

Facebook event Deel Tweet

Klassiek geschoold ensemble herinterpreteert Radiohead - approved by Nils Frahm

In ’16 vroeg AB aan het Brusselse klassiek geschoolde ensemble Echo Collective om Radiohead’s ‘Amnesiac’ (uit ‘01) – het broertje van dwarsligger ‘Kid A’ – te laten klinken alsof het een klassiek meesterwerk is. Middels een concertresidentie in AB Salon kon het publiek ‘The shaping of …’ van dichtbij horen én zien evolueren. Inmiddels triomfeerden ze op AB-festivals als BRDCST (in het gezelschap van Hauschka) én de Feeërieën. Maar ook Nils Frahm ging voor de bijl en nodigt hen dra uit in de prestigieuze Philharmonie de Paris.

Als kers op de taart maakte het Berlijnse label K7! (zie o.a. de artist curated series LateNightTales met o.a. Nils Frahm, The Cinematic Orchestra, BadBadNotGood, Jon Hopkins,...) hen het hof om al dit moois op plaat uit te brengen. Het indringende resultaat hoort u integraal op deze avond.

Lees meer Lees minder

“Nooit wist een klassiek geschoold collectief Radiohead zó prachtig te herinterpreteren. Daar waar anderen – op Brad Mehldau na - faalden met kille, koude kladjes, weet Echo Collective het vuur brandend te houden.” - Kurt Overbergh


Voor fans van Radiohead, Nils Frahm, A Winged Victory For The Sullen, Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson, Hauschka,…
In de pers “Hoe je het werk van Thom Yorke en co. ook aanpakt, het blijkt aartsmoeilijk om hun unieke mix van tergende melancholie en post-millenial tension te vatten. Tenzij je Echo Collective heet.” Alsook: “****” - De Morgen

Video's

Reacties

The concert was amazing!!!! and the venue also, but I think that is a kind of music that is to enjoy sited and more comfortable.
Daniela.Munoz Sahr714669
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie