wo 09.05.18

Brownswood presents: ‘We out here’ feat. Theon Cross + Joe Armon-Jones

Facebook event Deel Tweet

Two nights of live music presenting the new sound of London jazz

Voor de Brownswood tweedaagse zijn combitickets verkrijgbaar aan 23€.
Kies je op de bestelpagina voor het prijstype ‘WE OUT THERE – COMBITICKETS’ . Je ontvangt dan een ticket dat zowel op 8 mei (Moses Boyd - Solo-X) als 9 mei (Theon Cross + Joe Armon-Jones) geldig is.

Brownswood presents: 'We out here'
Het idee kan niet eenvoudiger. Gilles Peterson is zó enthousiast over de hedendaagse Londense jazzscène dat hij ze kost wat kost wou documenteren. Hij boekte drie dagen studio en duidde Shabaka Hutchings (Sons of Kemet, The Comet Is Coming) aan als musical director die het geheel in goede banen moest leiden. De mindframe: de creativiteit evenaren zoals tijdens de befaamde sessies in de jaren ’60-’70 voor Blue Note en Impulse! Het resultaat? “This scene has absorbed London music – be it grime, broken beat or electronic – and have innovated an exciting sonic identity removed from the jazz tradition. ‘We Out Here’ is a celebration of this momentous scene and provides an untouchable time capsule.”

THEON CROSS
Vooral gekend als tubaspeler bij het fabuleuze Sons Of Kemet van bezieler Shabaka Hutchings. Met zijn eigen trio – in superb gezelschap van drummer Moses Boyd en saxofoniste/fluitiste Nubya Garcia – combineert hij zijn muzikale voorliefde voor Caraïbische muziek en New Orleans. Dra verschijnt hun album ‘Your Queen Is A Reptile’.

Line up:
Theon Cross (tuba)
Moses Boyd (drums)
Nubya Garcia (sax)

Joe Armon-Jones
Pianist Joe Armon-Jones werkte zowel samen met Pharoahe Monch als Ata Kak (zie: Awesome Tapes From Africa), was mede-oprichter van het Ezra Collective en zetelt in de band van Nubya Garcia. Zijn jongste EP ‘Idiom’ (met o.a. Nubya Garcia) werd door Vinyl Factory omschreven als ‘A record that captures the jazz routes and roots coursing through London at the moment, tying together the convergent legacies of broken beat, house, 2-step and fusion.’

Line up:
Moses Boyd (drums)
Nubya Garcia (sax)
David Mrakpor (bas)
Asheber (Niles Hailstones) (vocals)
Dylan Jones (trompet) 
Joe Armon-Jones (piano)

Dit concert kadert in de vierde editie van de Europe Day, het jaarlijkse eerbetoon van AB aan Europees talent.

Dit evenement verenigt het publiek rond de waarden van uitwisseling en diversiteit en brengt een muzikale hulde aan Europa. Net zoals de voorgaande jaren wordt het evenement georganiseerd door Liveurope, het eerste Europese platform voor concertzalen die opkomend talent over de grenzen heen willen ondersteunen.

Anderhalf jaar na het brexit-referendum zijn we onze Britse vrienden nog niet vergeten: we zetten met veel plezier aanstormende Londense jazztalenten in de kijker, en presenteren een sterke en positieve visie op Europa die ook aan de overkant van het Kanaal geldt.

Wie weet, misschien is muziek wel dat extra vleugje soul dat ontbreekt om het Europese verhaal nieuw leven in te blazen? Deze vraag wordt vóór de concerten ontleed door een reeks panels, waarbij artiesten, politici, maatschappelijke activisten en journalisten hun idee van Europa met het publiek komen delen.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Superbe concert de Thrones Cross
graulich
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Brownswood presents: ‘We out here’ feat. Theon Cross + Joe Armon-Jones nieuws

Ontdek hier het explosieve jazzseizoen van AB

Wat heben we onze jazzliefhebbers de komende maanden te bieden?

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.