di 08.05.18

Brownswood presents: 'We out here' Feat. Moses Boyd Solo X - Maisha

Facebook event Deel Tweet

Two nights of live music presenting the new sound of London jazz

Voor de Brownswood tweedaagse zijn combitickets verkrijgbaar aan 23€.
Kies je op de bestelpagina voor het prijstype ‘WE OUT THERE – COMBITICKETS’ . Je ontvangt dan een ticket dat zowel op 8 mei (Moses Boyd - Solo-X) als 9 mei (Theon Cross + Joe Armon-Jones) geldig is.

BROWNSWOOD PRESENTS: ‘WE OUT HERE’
Het idee kan niet eenvoudiger. Gilles Peterson is zó enthousiast over de hedendaagse Londense jazzscène dat hij ze kost wat kost wou documenteren. Hij boekte drie dagen studio en duidde Shabaka Hutchings (Sons of Kemet, The Comet Is Coming) aan als musical director die het geheel in goede banen moest leiden. De mindframe: de creativiteit evenaren zoals tijdens de befaamde sessies in de jaren ’60-’70 voor Blue Note en Impulse!. Het resultaat? “This scene has absorbed London music – be it grime, broken beat or electronic – and has innovated an exciting sonic identity removed from the jazz tradition. ‘We Out Here’ is a celebration of this momentous scene and provides an untouchable time capsule."

MOSES BOYD - SOLO - X
Drummer/producer Moses Boyd wordt op handen gedragen door electronica-pioniers als Four Tet en Floating Points. In jazzmiddens duikt hij vaak op als drummer bij o.a. Lonnie Liston Smith of Zara McFarlane en hij werkte samen met zowel afrobeat drummer Tony Allen als Sampha. Boyd wordt naar eigen zeggen beïnvloed door A Tribe Called Quest, J. Dilla en Kendrick Lamar en beschouwt vier ‘jazzvaders’ als zijn helden: Duke Ellington, Sun Ra, Wayne Shorter en Max Roach.

Naast zijn bands Moses Boyd Exodus en Binker & Moses, treedt Boyd nu ook solo op. The Wire omschreef zijn jongste werk als een mix van ‘Jaki Liebezeit, Wookie, film noir and galaxy-traversing ‘90 electronica.‘

Line up: Moses Boyd (drums/electronica)

MAISHA
Maisha is het 6-koppige vlaggenschip van drummer Jake Long die naar eigen zeggen fel geïnspireerd is door jazzgrootheden als Alice Coltrane en Pharoah Sanders. Voeg daarbij nog een flinke injectie afrobeat en met het vuur van niemand minder dan saxofoniste/fluitiste Nubya Garcia in de rangen, is het gegarandeerd feest.

Line up:
Jake Long (drums)
Nubya Garcia (sax/fluit)
Shirley Tetteh (gitaar)
Amane Suganami (Keys)
Twm Dylan (contrabas)
Tim Doyle (percussie)

Dit concert kadert in de vierde editie van de Europe Day, het jaarlijkse eerbetoon van AB aan Europees talent.
Dit evenement verenigt het publiek rond de waarden van uitwisseling en diversiteit en brengt een muzikale hulde aan Europa. Net zoals de voorgaande jaren wordt het evenement georganiseerd door Liveurope, het eerste Europese platform voor concertzalen die opkomend talent over de grenzen heen willen ondersteunen.

Anderhalf jaar na het brexit-referendum zijn we onze Britse vrienden nog niet vergeten: we zetten met veel plezier aanstormende Londense jazztalenten in de kijker, en presenteren een sterke en positieve visie op Europa die ook aan de overkant van het Kanaal geldt.

Wie weet, misschien is muziek wel dat extra vleugje soul dat ontbreekt om het Europese verhaal nieuw leven in te blazen? Deze vraag wordt vóór de concerten ontleed door een reeks panels, waarbij artiesten, politici, maatschappelijke activisten en journalisten hun idee van Europa met het publiek komen delen.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Best Jazz concert in a decade.... day 2 of "Brownswood presents" could probably beat this. UK Jazz is indeed really hot !
castrumnovum
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Brownswood presents: 'We out here' Feat. Moses Boyd Solo X - Maisha nieuws

Ontdek hier het explosieve jazzseizoen van AB

Wat heben we onze jazzliefhebbers de komende maanden te bieden?

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify