DOMINO # 2: Werkelijk opmerkelijk!

Domino dompelt zich onder in een bad van post dubstep, hypnagogic pop en witch house. Of: de zoektocht naar een intrigerende ondefinieerbare sound.

Lees
Stories
DOMINO # 1 : Werkelijk Opmerkelijk!

De kop is er af! Dag 1 van de finale Domino-editie is van start gegaan. Over indringende elektronica, George Clooney en de doodseskaders van Einstürzende Neubauten.

Lees
Stories
Band of Gypsies 2 recorded @ AB

Taraf de Haïdouks en Kocani Orkestar brengen deze week Band of Gypsies 2 uit: een registratie van dé strafste Balkanclash van het afgelopen jaar...

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in het muziekblad RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
Domino-reportages op Cobra.be en tvbrussel

Cobra.be en tvbrussel kwamen vorige week Domino-bezieler en programmator Kurt Overbergh interviewen over de 15e en laatste editie, bekijk hier de reportages

Lees
Stories
Babel Med: wereldmuziek en weke dieren in Marseille!

Op zoek naar le nouveau Abd Al? De nieuwe Estrella? The new Yael? El nuevo Melingo? Wij ook, altijd en overal, en dus stuurde de AB eens een mannetje naar deze Franse wereldmuziekbeurs.

Lees
Stories
Drums Are For Parades releasen eerste gratis song uit IMPERIVM-reeks.

Vanaf vandaag kan je terecht op www.drumsareforparades.net voor een eerste gratis track van onze kersverse Artist In Residence Drums Are For Parades.

Lees
Stories
AB blikt met AB sessions vooruit op komende concerten...

Artiesten passeren te AB om een teaser voor hun concert op te nemen...

Lees
Stories
Nieuwe Artist in Residence: Drums Are For Parades

De volgende artiest is een beetje de vreemde eend in de bijt want Drums Are For Parades klinkt bij heel wat mensen al bekend in de oren. Maar het drietal kwam onlangs aan de Anspachlaan 110 aankloppen met een ietwat ongewoon project.

Lees
Stories
SXSW # 3: bands én nog meer bands. En zowaar Perez Hilton!

Tijd voor nog meer revelaties op SXSW: Braids, Cults, Jamie Woon (alweer), Liturgy, The Vaccines en tUnE-YarDs.

Lees
Stories
SXSW # 2: bands, bands én zowaar bands.

Wil iemand nog een bandje? Het toeval wil dat wij er een paar tegen het lijf zijn gelopen in Texas. Zeg maar: op zowat elke hoek, in elke kelder, op elk dakterras en in elk omgebouwd tuinhuisje. Revelatie? Zondermeer Jamie Woon!

Lees
Stories
SXSW dag # 4

Verslag van de slotdag van het grootste showcasefestival ter wereld: South By SouthWest ofte SXSW. En voor de vermoeide bloglezers ook onze Best Of van deze editie.

Lees
Stories
SXSW dag # 3

Ook dit jaar trekt AB naar Austin, Texas voor het grootste showcasefestival ter wereld: South By SouthWest ofte SXSW. Meer dan 1000 artiesten treden hier – vaak meermaals – op voor een veelvoud aan mensen uit de muziekindustrie én fans. 5 dagen feest. Dag 3 in een notendop.

Lees
Stories
SXSW dag # 2

Ook dit jaar trekt AB naar Austin, Texas voor het grootste showcasefestival ter wereld: South By SouthWest ofte SXSW. Meer dan 1000 artiesten treden hier – vaak meermaals – op voor een veelvoud aan mensen uit de muziekindustrie én fans. 5 dagen feest. Dag 2 in een notendop.

Lees
Stories
SXSW dag # 1 meteen raak met Jack White en zijn Rolling Record Store...

Een droomochtend. Zo zou je dag # 1 van SXSW het best kunnen omschrijven met meteen een akoestische solo-set van niemand minder dan Jack White…

Lees
Stories
SXSW dag # 1

Ook dit jaar trekt AB naar Austin, Texas voor het grootste showcasefestival ter wereld: South By SouthWest ofte SXSW. Meer dan 1000 artiesten treden hier – vaak meermaals – op voor een veelvoud aan mensen uit de muziekindustrie én fans. 5 dagen feest. Dag 1 in een notendop.

Lees
Stories
Domino festival warmt op middels een expo...

Vanaf vandaag (tot en met 30 april) loopt in het AB Resto de expo 'Latitudes', als warm up voor de finale editie van het Domino festival dat loopt van 6 tot en met 12 april.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in het muziekblad RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
Selah Sue verkoopt 3x AB uit!

Het is gebeurd! Ook op zondag 13 maart mag Selah Sue het bordje ‘uitverkocht’ aan de deur van de AB hangen. Daarmee schrijft ze een ongezien verhaal in de geschiedenis van de Brusselse concertzaal en bij uitbreiding de Belgische muziek.

Lees
Stories
AB in beeld

Het was misschien een periode van stilte op de blog (examens!), maar dat was het niet in concertland...

Lees
Stories
Victoires de la musique! Met AB weer in de awards!

Dé jaarlijkse, prestigieuze Franse muziekprijzen, met deze keer ook Abd Al Malik en Yael Naim als terechte grootse winnaars!

Lees
Stories
Verslag By:Larm festival in Oslo

Met een uitverkoren AB-delegatie trok deze Norway Now reporter naar het Noorse showcasefestival By:Larm 2011,waar we een duizelingwekkend aanbod aan concerten, seminaries en zelfs een sleeritje voorgeschoteld kregen.

Lees
Stories
Een nieuwe prison song van The Golden Glows

Volgende week donderdag gaat de Alan Lomax Tribute tournee van start. Om dat in de verf te zetten hebben The Golden Glows een nieuwe single klaar. Ontdek hem hier.

Lees
Stories
Coca-Cola Sessions 2011 gaan van start

Ook dit jaar treden Belgische beloftevolle debutanten in het voetlicht dankzij de Coca-Cola Sessions. De aftrap wordt op 22 februari gegeven in de ABClub door The Galacticos.

Lees
Stories

Wedstrijden

Win een duoticket voor Razorlight

Britse indie rockers na 10 jaar terug mét nieuwe plaat

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Amparanoia in AB

Exclusief mestizo-feestje!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Fleddypalooza

Fleddy’s duivelse metalfestijn: the sequel

Doe mee
Wedstrijd