Wire, Raime, Blanck Mass, Dans Dans, paper hats, delvaux., Onrust, The Fly

Wire, Raime, Blanck Mass, Dans Dans, paper hats, delvaux., Onrust, The Fly

DRILL:BXL - A Wire curated festival

Video's over Wire, Raime, Blanck Mass, Dans Dans, paper hats, delvaux., Onrust, The Fly

DRILL:BXL - A Wire curated festival

Wire
Genre-tartende evoluties zijn hét kenmerk van Britse postpunk-legendes Wire. 40 jaar na het verschijnen van hun debuut ‘Pink Flag’ lanceert het viertal op enkele plekken ter wereld een festival, onder de naam DRILL. Unieke avonden met uiteenlopende stijlen, invloeden en generaties, gecureerd door Colin Newman en de zijnen.

Wire, in 1977 behorend tot de voorhoede van de Britse punk, is veertig jaar later nog altijd springlevend. De punk werd snel losgelaten en ingeruild voor strakke postpunk en new wave. Na een fantastisch parcours langs 15 albums, prachtige singles en memorabele liveshows, brengen de postpunk-legendes, 40 jaar na debuut ‘Pink Flag’, een nieuw album ‘Silver/Lead’ uit. Om dit te presenteren brengen ze hun DRILL-festival naar AB en brengen ze hun live-reputatie van weleer mee om de grote zaal nog eens op haar grondvesten te doen daveren!

Blanck Mass
Benjamin John Power – aka de helft van het kolossale Fuck Buttons – gaat met zijn soloproject Blanck Mass dieper dan ooit tevoren. Denk aan alle epische rukwinden van Fuck Buttons, maar aangevuld met zijn liefde voor 90’s techno, machtige drones en bassen die je adem meteen afsnijden. Debuut ‘Dumb Flesh’  was al een schot in de roos, een opvolger staat voor voorjaar ’17 gepland, tevens op het fantastische Sacred Bones (Jenny Hval, Pharmakon, Föllakzoid, etc.). De passage van Blanck Mass wordt monumentaal!

 

Raime
Het Britse duo Raime klinkt als “het DNA van dub-techno, garage/grime en post-hardcore-rockmuziek gesplitst in gladde en slinkse nieuwe vormen”. Een donkere, experimentele en filmische sound met een uitmuntende live-reputatie, hun albums komen steevast uit op het fantastische Blackest Ever Black-label (Carla dal Forno, Regis, etc.). Toppers in AB!

 

Dans Dans
Wanneer Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), Fred Jacques (Lyenn) en Steven Cassiers (Dez Mona, …) samen muziek maken, ontstaat er iets wonderlijks: Dans Dans! Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferich, meeslepend, geraffineerd en wild: Dans Dans bouwt onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum en bewijst schijnbaar achteloos keer op keer waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

 

paper hats
Paper hats, een Brussels collectief, bracht vorig jaar met ‘PH02’  één van dé Belgische platen uit (dixit De Morgen). Een fantastisch album, dat aanvoelt als een zonderlinge trip vol scherpe synthesizers, bizarre bliepjes en ruige ritmes, een dansbare kruisbestuiving tussen Joy Division, Orbital en Radiohead. Vorig jaar deden ze de AB al kraaien van plezier op de aftershow van Crystal Castles, nu komen ze dat opnieuw doen!

 

delvaux.
Het project van Bram Delvaux - bijgestaan door Wouter Beeckmans (gitaren, synths), Nele De Gussem (synths), Klaas Tome (synths) en Gert Malfliet (drums) – grossiert in donkere en angstaanjagende soundtracks, die het hedendaagse leven weergeven. Een intrigerende mix tussen de onwetende 60’s, de experimentele 70’s en de kitsch uit de 80’s.

 

Onrust
Onrust, het alter ego van de Kortrijkse Wendy Mulder, is een analoge/elektronische mindfuck beïnvloed door ritmische industrial, underground techno en psychedelische drones.

 

The Fly + Adam Wiltzie
Dé verrassing op de affiche is The Fly, een mysterieuze groep die bijgestaan worden door Adam Wiltzie (Stars Of The Lid/ A Winged Victory For The Sullen). Net zoals u zijn wij ook zeer benieuwd naar dit geheimzinnige project.

 

 

Meer AB tips voor jou

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder