di 07.05.19

Turkish Psychedelica Night feat. Elektro Hafiz + Hudna + (Turkish) Ladies On Records (dj set)

Facebook event Deel Tweet

Free entrance (!) voor deze exquise Turkse hedendaagse psychedelica double bill

Dit concert kadert in de 5de editie van de Europe Day, het jaarlijkse eerbetoon van AB aan Europees talent. Om 15u start Crack The Code: New Stories For Europe .

Turkse psychedelica? Pink Floyd op saz!

Sinds een tijdje het jongste snoepje van de indiescène: Turkse psychedelica. Zo zorgen labels als Finders Keepers en Pharaway Sounds voor een revitalisering van het erfgoed door een constante stroom Turkse reissues. Volksheldin Selda Bağcan wordt op grote schaal herontdekt en hedendaagse acts als Gaye Su Akyol, Derya Yildirim, BaBa ZuLa en Altin Gün omarmen deze stijl volop. Allen refereren ze naar de hoogdagen van de Turkse psychedelica uit de jaren ’60-’70, toen Anatolische rock/folk fusioneerde met Westerse rock ’n roll. Artiesten als Erkin Koray, Bariș Manço, Selda en Cem Karaca, waren zo dé Turkse (politiek bevlogen) helden van die tijd.

Saz Power!
Naar aanleiding van de release van de uitstekende verzamelaar ‘Saz Power’ presenteren we in samenwerking met samensteller Dermir Keren Atay (aka Elektro Hafiz) de jongste generatie Turkse psychedelica acts. Opmerkelijk: deze ‘Saz Power’-verzamelaar weerspiegelt mooi de Turkse diaspora en brengt muzikanten van over heel Europa samen.


Elektro Hafiz (de/tr)
Saz Power uit Duitsland! In zijn geboorteland Turkije laat Dermir Keren Atay een 20-jarige carrière achter waar hij onder de naam Fairuz Derin Bulut tot de toppers behoorde van de tweede generatie Turkish psych. Onder de naam Elektro Hafiz flirt hij volop met electronica en zelfs dub.

Hudna (dk/tr)
Saz Power uit Denemarken! Met een uniek verhaal én sound. Hun muziek klinkt als een fusie van Turkse en Scandinavische folk én psychedelische rock of als ’16 Horsepower meets Turk psych’. Niet verwonderlijk gezien de roots van dit trio reikt van Turkije over Denemarken via Israël tot Marokko. Hun in ’17 veschenen album ‘Kaynasma’ – wat staat voor inclusiviteit - ontving afgelopen jaar twee prestigieuze Deense Music Awards. De band haalde er zelfs in hun thuisland het podium van Roskilde mee.


(Turkish) Ladies On Records (Dj Set)
De in Polen geboren maar in Istanboel residerende Kornelia Binicewicz heeft ‘iets’ met muziek. ‘Iets’ zoals in ‘alles’. Ze is niet alleen curator maar tevens fervent verzamelaar en antropologe met een voorliefde voor (vrouwelijke) Turkse muziek. Ze is de vrouw achter de compilaties ‘Uzelli Psychedelic Anadolu’ (een selectie tracks van het Turkse label Uzelli Kaset) en het uitmuntende en prachtig vorm gegeven ‘Turkish Ladies. Female Singers from Turkey 1974 – 1988’. Die laatste verscheen op haar eigenste label Ladies On Records.

Op haar uiterst dansbare vinyl only dj sets weerklinken ‘Hypnotizing grooves, belly dance beasts with synths and organs, edgy sounds from all four corners of the earth blend with westernized arrangements and hip styles of 60s, 70s & 80s.’ Kortom: party galore!

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Awesome selection from turkish ladies on records... thank you!
tommy_gun
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Turkish Psychedelica Night feat. Elektro Hafiz + Hudna + (Turkish) Ladies On Records (dj set) nieuws

AB en Liveurope brengen ode aan Europa

Crack The Code: New stories for Europe: ode aan Europa in de taal die ons eigen is: muziek en cultuur.

Lees
Stories
AB presenteert Turkish Psychedelica Nights

Een actuele reeks rond de heropleving van Anatolische psychedelica uit de jaren ‘60/’70

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie