do 29.11.18

Tamino

+ Tristan

Facebook event Deel Tweet

2017 was het jaar van Tamino & 2018 wordt het jaar van Tamino!

‘Belgisch-Egyptische songschrijver was een van de muzikale sensaties van 2017’ titelde De Morgen onlangs nog. En daar is niets van gelogen. Met amper één EP’s op zijn CV verkocht Tamino elke zaal (AB, De Roma en Vooruit) uit waar hij optrad en als kers op de taart pakte hij moeiteloos Rock Werchter in. Zijn singles werden over alle radionetten heen grijsgedraaid en 2018 ziet er nóg veelbelovender uit. Niet enkel het buitenland lonkt - zo schreef The Independent over zijn passage op Eurosonic: ‘Tamino has the most extraordinary voice we've heard in a long, long time’ -  maar Tamino zal tevens zijn langverwachte debuut baren. En mogen we daar nog een heus AB-concert aan toevoegen?


Voor fans van Jeff Buckley, Trixie Whitley, Elliott Smith


In de pers De Standaard: ‘Onze man in de AB zag Tamino indruk maken: 'Hij wist ‘I bet you look good on the dancefloor’ van Arctic Monkeys om te toveren van wild om zich heen slaande britpop naar een dreigende ballade waar Thom Yorke, PJ Harvey of Nick Cave jaloers op zouden zijn.’
AB weetje Tamino was nog maar net gekroond tot winnaar van De Nieuwe Lichting 2017 (Studio Brussel) of hij verkocht een paar maanden later al twee dagen de AB Club uit, gevolgd door een op voorhand uitverkochte grote zaal in het najaar van ’17.

Video's

Reacties

Schitterend concert.
marianne
Top ! Wat een talent!
dooghe
Magic. Je moet ervan houden maar in zijn genre absoluut uniek. Nog beter dan de opgenomen studioversies. Kan je zo naar terug gaan en benieuwd naar nog meer songs in de toekomst. Hij legt er alles van zichzelf in. En je ziet het hier gewoon aan de reacties. Absoluut uniek, vergelijken met Leonard Cohen, zoals sommigen doen, is niet aan de orde. De zaal is natuurlijk w
Marc.Buysse658342
Magic. Je moet ervan houden maar in zijn genre absoluut uniek. Nog beter dan de opgenomen studioversies. Kan je zo naar terug gaan en benieuwd naar nog meer songs in de toekomst. Hij legt er alles van zichzelf in. En je ziet het hier gewoon aan de reacties. Absoluut uniek, vergelijken met Leonard Cohen, zoals sommigen doen, is niet aan de orde. De zaal is natuurlijk w
Marc.Buysse658342
Ik zag er al lang naar uit maar het was nog beter dan verwacht. Het plaatje klopt: de stem, de muziek, de houding, de ingetogenheid, de warmte, de eenvoud,... Rillingen over mijn lichaam bij het laatste nummer... Bedankt voor deze avond en dit smaakt naar meer, tot later.
Anne 718961
Excellent concert, il a une magnifique voix, et ce mélange de musique orientale avec l'occidentale est fabuleux, il nous fait rêver.
domino62
Concert absolument sublime. Tamino a une voix d’ange qui vous emmène loin, très loin... De plus, il a quelque chose de très touchant, pudique et doux dans sa façon d’être sur scène et de s’adresser à son public. Un moment exceptionnel, vraiment!
tinou
Wat een hemels geluid, niet alleen van Tamino zelf maar ook van de drummer en de toetsenman...Puur genieten!
annemie serlippens
Tamino was OK but the sound was not. The basses were put too loud.
sonja-munsterman
betoverend, meeslepend, prachtige stem. I was blown away
Ann.Vanwezer711773
BETOVEREND!
Cedjestinktnaarprotjes
Subliem, magische stem, intieme sfeer... Mooie Egyptische invloeden in de muziek ook... Prachtig gewoon...
kat1975
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie