zo 01.12.19

Slow Crush + Soft Kill

+ Many Rooms

Facebook event Deel Tweet

Leuvense Shoegaze schopt het tot op de BBC (ism. Flood Floorshows)

In het kader van 40 jaar AB geeft de programmatieploeg bewust haar job uit handen en nodigt ze verschillende (inter)nationale curatoren en organisaties uit om in haar plaats voor een boeiend, gevarieerd en cutting edge programma te zorgen. Één van deze organisaties is het Dendermondse Flood Floorshows; sinds 2011 bezig met DIY-shows, een vinyllabel en distro. Als geen ander hebben ze de vinger aan de pols als het over de subgenres binnen de punk-, emo- en hardcorescène gaat. Via een persoonlijke aanpak promoten ze evenementen voor artiesten uit binnen- en buitenland, telkens rond de drie basiswaarden: passie, onafhankelijkheid en versterking!

“Vol passie werken we optredens uit waarbij we ons uiterste best doen om voor jonge artiesten kansen te creëren in het grotere clubcircuit. Met onafhankelijkheid bedoelen we vooral dat we niet willen vasthangen aan sponsors of permanente subsidies. Op deze manier blijven we alert en actief op zoek naar uitdagende en spannende nieuwe artiesten.” - Kristof Van den Eede, bezieler van Flood Floorshows.

Flood Floorshows is er ook voor Belgische bands. Niet alleen hebben ze een eigen label waarop ze Belgische artiesten releasen, ook geven ze live speelkansen aan tal van alternatieve acts. Een van deze acts is het Leuvense Slow Crush. De shoegazeband rond Isa Holliday, de frontvrouw met Britse roots, kreeg al Airplay op BBC Radio 1 en een paginagroot interview in metaltijdschrijft Kerrang! nog voor hun debuutplaat verscheen. Weinig Belgische bands deden hen dit voor. Deze winter trekken ze op Europese tournee met Soft Kill, de Amerikaanse band die mee het geluid van de postpunk van de afgelopen jaren aan het bepalen is. Een niet te missen duistere double bill, op een donkere winteravond!

Lees meer Lees minder

Voor fans van Slowdive, Sisters of Mercy, Nothing, Cold Cave, Ceremony

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.