vr 09.02.18

Nils Frahm - 'All Melody'

Facebook event Deel Tweet

Hedendaagse klassieke pracht én voor het eerst weer op de bühne sinds ’15

De klassiek geschoolde pianist Nils Frahm legde het afgelopen decennium een indrukwekkend parcours af. Van gelauwerde prachtalbums als ‘Felt’ of ‘Screws’ tot indrukwekkende samenwerkingen met o.a. Woodkid of Ólafur Arnalds. Hij schreef tevens succesvolle soundtracks en belandde zowel op de affiche van electronicafestivals als in de prestigieuze Royal Albert Hall.

 


Voor fans van Echo Collective, A Winged Victory For The Sullen, Kiasmos, Rhythm & Sound, Keith Jarrett, Rival Consoles, Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson,…

In de pers Pitchfork: ‘Mesmerizing and beautiful work.’
The Quietus over zijn album ‘Spaces’: ‘His most brilliant album yet.’
AB weetje Nils Frahm’s eerste AB passage dateert alweer van 2010 (als support van Soap & Skin)
Fun fact Naar aanleiding van het door Nils Frahm in het leven geroepen Piano Day – een jaarlijks wederkerende ode aan de piano – vatte Frahm het plan op om de grootste piano ter wereld te bouwen gebaseerd op de so far grootste piano van de hand van David Klavins.

Video's

Reacties

Super fijn concert! De keuze om de zaal op te stellen voor staanplaatsen was wat ongelukkig, de zaal volledig voorzien van zitplaatsen was volgens mij een beter idee.
trombouts
Zoals anderen ook al aangaven: overvolle AB, ook veel teleurgestelde mensen die hadden willen zitten (maar hele rijen zitplaatsen werden al vanaf 19u05 bezet gehouden...). Een publiek dat uitbundig enthousiast was, maar op een manier die ik moeilijk kan plaatsen bij dit soort muziek. Waar is de tijd dat Frahm in kleinere zalen speelde waarin er gezeten kon worden en het publiek zich gedroeg als klassieke concertgangers (ingetogen genietend)? De tijden veranderen blijkbaar;-). Ineens blijkt de man een ster van het grote publiek. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen, maar ik miste de sfeer van vroeger. Ook wat teleurgesteld in het feit dat Frahm vooral oude nummers speelde. Ik had bij de voorstelling van de nieuwe CD toch meer nieuw werk verwacht.
rapunzel
Frahm - AB, vrijdag 9 februari Ik heb een sympathieke Nils Frahm gezien, die speels en laconiek omging met het zinderende applaus dat hem te beurt viel. Ik heb een getalenteerde muzikant gehoord die het publiek moeiteloos twee uur lang boeide. "Muziek is een doelloos spelen met geluid", zei mijn grootvader altijd. Maar Frahm wist duidelijk waarmee hij bezig was. Hij verloor het kleurrijke geluidslandschap dat hij ontwierp, opbouwde en waardoor hij reisde nooit uit het oog. En wij waren zijn tochtgenoten, tot over onze oren verliefd op de geluiden die hij tevoorschijn toverde. Hij rende van synthesizer naar mengpaneel, drukte op toetsen en draaide aan knopjes. Samples verschenen en verdwenen en de dansende ritmes speelden een sprankelende thuiswedstrijd. En dan alleen aan de piano is hij zelf nog slechts een bijwoord van plaats die de ruimte vult met sobere, sfeervolle, warme melodieën. Ik heb alweer een onvergetelijke avond in de AB doorgebracht. Dirk Van Hulle van Asse
vanhulledirk
Un artiste que j'attendais depuis longtemps et une performance d'exception... ternie par l'attitude de nombreux spectateurs qui n'avaient pas l'impression de savoir ce qu'ils faisaient là. Je pense qu'il y avait un décalage entre l'ambiance de la salle + les bruits constants de gobelets en plastique par rapport au type de musique jouée par l'artiste. C'est juste dommage, simplement.
line_h
Muziek fantastisch, goede mix van nieuwe en oudere ingetogen nummers, maar sfeer telkens onderbroken door de piepende deuren en vallende bekers. Gênant, de AB zou haar artiesten beter moeten behanden.
Maxim.Geeroms658347
Superbe concert d’un artiste génial mais dans une salle avec beaucoup beaucoup de monde . Les discussions et les verres en plastique qui tombent en plein solo magique de piano ca casse un peu même si lui le prend bien. Mais le son de l’ab reste parfait ! Bref mix feelings but nothing to do with Nils who was at the top!
vincent.Bernard528383
Twee jaar geleden zag ik NF in de schouwburg in Leuven en dit was voor mij een perfect optreden in een perfecte omgeving. De AB als zaal is gewoon ongeschikt voor dit genre. NF was wel in goede doen en is eigenlijk een muzikaal genie die zijn muziekgenre toch met bravoure live kan brengen.(niet evident) De magie die ervan uit gaat werd wel danig verstoord ( zeker in de stille akoestische passages ) door de inmiddels verguisde plastic bekers. Wat een idee om dit in de zaal toe te laten. Deel dan misschien rubberen bekers uit ? En nogmaals doe eens iets aan die onhandige zaal , de programmatie mag dan bij wijlen schitterend zijn , de locatie is dat niet ( meer ). Bovendien heb ik zeer grote twijfels bij brand en bij de veiligheid van de zaal in het algemeen. Niettemin bravo Nils Frahm, en concentreer je meer op de akoestische pianostukken want die zijn poëtischer.
jovdk
This evening I could not appreciate Nils Frahm like usual. His music is supposed to be immersive and it was not. His performance was not to blame. Rather it was finely layered behind a wall of people many of which arrived to the venue with schoolboy attitudes. I can’t hide my dissapointment. It felt like the venue was overbooked and plastic cups are not a good idea. Would not recommend. Music 5/5 - venue 2/5
Johan.Vandewalle
It really felt like AB overbooked the night. It felt way too crowded and that way, that AB wasn't really the best place to listen to a show like Nils Frahm's. I guess if Cirque Royal was still an option, it would have been 100 times better there. For now, I can't only feel disappointed.
Elisabeth.Debourse634262
Nils Frahm was overweldigend, het publiek was respectvol en uitzinnig op de juiste momenten, topconcert! Alleen gaat AB niks aan die belachelijke luidruchtige bekers/dichtklappende deuren/krakende scharnieren/rammelende airco bij bepaalde basklanken/... doen, hoe hard we hier ook blijven klagen allemaal. Waarom zouden ze? We blijven tickets kopen.
stan103
La claque !!! Un public qui écoute et donc ne parle pas Un artiste qui se donne à fond Bravo à l’equipe AB et la sécurité attentive et souriante Cela valait la peine de venir de France malgré la neige
sz
Wel als de Frahm het ook al zegt... We kunnen glazen wel aan hoor ipv die plastic bekers. De mensen zullen dan mss niet meer zo nonchalant omspringen en het hele concert verstoren met vallende bekers.
geluidsbron
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Nils Frahm - 'All Melody' nieuws

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify