di 28.08.18

Kamaal Williams + Mammal Hands

Facebook event Deel Tweet

Heerlijke double bill met 100% opwindende hedendaagse jazz

FEEËRIEËN 2018: EEN MUZIKALE LEIDRAAD
Waarom klagen over de staat van de hedendaagse popmuziek? Wie zoekt én graaft in de marge, zal merken dat er flink wat bruist, broeit én beweegt. Dat in de breedste zin van het woord. De Feeërieën proberen elk jaar een stukje van die (brute) schoonheid te openbaren en presenteren bewust minder bekende acts en hangt ze mooi op aan thematische kapstokjes. Omdat muziek ontdekken pas écht voor beleving zorgt, meer dan het decor dat doet. Al is de natuurlijke pracht van het Warandepark uiteraard ook onmiskenbaar 100% Feeërieën. Beleving in het kwadraat dus!

KAMAAL WILLIAMS (uk)
Terwijl in Amerika Thundercat, BadBadNotGood en Kamasi Washington de dialoog tussen jazz en hiphop weer helemaal open smijten, absorbeert de Londense jazzscène - waaronder Ezra Collective, Shabaka Hutchings, Vels Trio en Kamaal Williams – volop de urban hartslag van de hoofdstad. Kamaal Williams is daar een excellent voorbeeld van. Het is het project van toetsenist/drummer Henry Wu die afgelopen jaar hoge ogen gooide met het album ‘Black Focus’ van zijn band Yussef Kamaal. Kamaal Williams noemt hij zelf ‘a natural evolution of the Yussef Kamaal project, mining the influence of visionary jazz but blended with all kinds of texture, sounds, and signals from the over-saturated London streets.’ Zelden klonk jazz zó funky en dansbaar.

Line-up:

Henry Wu: rhodes
MckNasty: drums
Pete Martin: bass

MAMMAL HANDS (uk)
Het uit Norwich afkomstige jazztrio Mammal Hands bevindt zich in goed gezelschap bij het toonaangevende jazzlabel Gondwana Records. Het label – opgericht door trompettist Matthew Halsall - is vooral gekend van de eerste albums van het inmiddels populaire GoGo Penguin, Portico Quartet en recent zelfs onze Belgische trots STUFF.. Hun jongste album ‘Shadow Work’ – met artwork dat knipoogt naar ‘Unknown Pleasures’ van wijlen stadsgenoten Joy Division - klinkt ronduit fascinerend en is een uitgekiende mix van spirituele jazz, Indische muziek, folk en hedendaags klassiek. Tot slot nog een kleine raad van Written In Music: ‘Shadow Work’ is een fascinerend album dat zich met elke luisterbeurt dieper in je hart nestelt. Het wordt nu echt tijd dat de hele wereld Mammal Hands gaat leren kennen. Zoveel talent mag niet voor een kleine groep liefhebbers blijven.’

Line-up:

Jordan Smart: sax 
Nick Smart: piano 
Jesse Barrett: drums/percussie

Soundtrack by De Gebroeder op 78 Toeren

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie