vr 06.05.16

Jett Rebel: New Date

Facebook event Deel Tweet

Jett Rebel presenteert ‘Truck’

Een Liveurope concert:
Het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Jett Rebel, sinds debuut-EP’s ‘Venus’, ‘Mars’ en volwaardige debuutplaat ‘Hits For Kids’ gaat het bij de Noorderburen heel erg hard voor muzikaal wonderkind/multi-instrumentalist Jelte Tuinstra. Prestigieuze festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz Festival heeft hij al achter de soul/funk-kiezen en na een propvolle clubtour langsheen onder meer Paradiso, Melkweg en Tivoli speelde hij eigenhandig de Amsterdamse Heineken Music Hall (te vergelijken met onze Antwerpse Lotto Arena) vol.

Ook in onze contreien wist Rebel al een pak muziekminnende harten te sprokkelen met goedgevulde shows in Trix, Depot, Muziekodroom en Vooruit terwijl zijn singles ‘Tonight’, ‘Pineapple Morning’ en ‘Louise’ menig toertjes draaiden op de Belgische radiostations.

Dit jaar schakelt Jett nog een vitesse hoger met drie releases in één jaar, waarvan ‘Truck’ op 22/01 de spits afbijt in dit drieluik. Daarin trekt hij zich geen ene moer aan van regels of ongeschreven wetten in de popmuziek: “Er zijn tegenwoordig zo veel bands die muziek maken die precies klinkt zoals de massa het wil horen. Deze bands passen hun muziek aan, om groter te kunnen worden. Ik doe dat niet, ik kan dat niet, ik maak wat ik zélf wil en ik ben fucking dankbaar dat er een publiek is dat mij deze vrijheid geeft.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Zeer toffe sfeer. Strakke, geoliede band, met een gedroomde frontman die zich echt smijt in zijn concert, van bij de eerste noot. Dat werkt zo aanstekelijk dat je gewoon zin krijgt in zijn muziek. Die muziek swingt altijd; soms richting Prince en wat hij met funk en soul deed; soms ook richting Amerikaanse rockgroepen zoals Europe ("The Final Countdown" was soms niet ver weg. Vond ik niet leuk, het publiek wel, ambiance). Maar, gelukkig, was het vooral, in de eerste plaats, een concert van Jett Rebel, met zijn persoonlijkheid en muzikaliteit. Jett Rebel is top als zanger, gitarist, pianist, performer, en componist van mooie liedjes. 't Was uniek (ééénigg zegge de Hollanders) om hem in de ABClub mee te maken. Volgende keer misschien Werchter, of Landgraaf, of Roskilde. Ons Brussel was alvast nog een keer een bruisende stad! Merci les copains de Amsterdam (et Den Haag).
kamiel-4
Really one of 'The Best Nights Of Your Life'! Really worth it's money, almost two and a half hours of fine Rock/ Funk/ Blues musicianship and what a voice! Must see!
d-t
Super muzikant en band. Gaat er volledig voor. Doet aan Prince denken;. Fantastisch
nancy-vandoorsselaer
It was crazy good! He's fantastic! And the rest of his band are great too. To go on like that for such a long show is rare. So, yeah, loved the concert!
shamrockraver
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Jett Rebel: New Date nieuws

Vanaf nu ga je voor €9 heen en terug naar AB met de trein!

AB en NMBS slaan de handen in elkaar! Vanaf 27 april kan je heen en terug naar AB met de trein voor slechts €9. Kom snel alles over deze voordelige deal te weten!

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie