wo 10.04.19

Giorgio Moroder

Facebook event Deel Tweet

The Celebration of the 80's

Giorgio Moroder kondigt allereerste livetournee aan

-The Celebration of the 80’s

De legendarische muziekproducer Giorgio Moroder kondigt zijn allereerste Europese livetournee aan. De 78-jarige Moroder won verschillende Academy Awards en Grammy's, en wordt door velen geroemd als de godfather van de discomuziek en zelfs als grondlegger van de elektronische dansmuziek. Op 10 april komt hij met een spectaculaire theatershow, verbluffende visuals en lichteffecten, samen met zijn band en zangers naar Ancienne Belgique. Tijdens A Celebration of the 80’s zal de Italiaanse songwriter, producer en dj de hoogtepunten van zijn rijkgevulde carrière opvoeren.

Moroder is al meer dan 55 jaar een van de meest invloedrijke personen in de muziekindustrie. Sinds 1963 was hij de eerste die een repetitieve beat onder dansmuziek zette, de harmoniewetten aan zijn laars lapte en de synthesizer centraal plaatste in zijn muziek. Hij kreeg voor het eerst erkenning in de jaren 70, zowel met zijn eigen muziek als met zijn producties voor Donna Summer (onder meer I Feel Love, On the Radio, Love to Love You Baby, en Hot Stuff). Dat leidde tot een reeks samenwerkingen met grote namen als Cher (Bad Love), Blondie (Call me), David Bowie (Cat People), Debbie Harry (Rush Rush), Freddie Mercury (Love Kills), Bonnie Tyler (Here She Comes) en Pat Benatar (Here's My Heart). Zijn enorme bijdrage tot de popmuziek werd met maar liefst vier Grammy Awards bekroond.

Moroder werkte niet alleen samen met de grootste artiesten uit de jaren 70 en 80, maar componeerde en producete ook de soundtracks van films die – net als hij – iconisch zijn geworden voor de jaren 80, zoals American Gigolo, Cat People, Scarface, Electric Dreams, The Never Ending Story, Top Gun, en Midnight Express. Zijn partituren voor Midnight Express, Berlins Take My Breath Away uit Top Gun en What a Feeling uit Flashdance leverden hem drie Academy Awards en vier Golden Globes op.

Sinds 2013 treedt Moroder op als dj, leverde hij de muziek voor het Racer-spel van Google, en droeg hij bij tot Daft Punks Giorgio by Moroder op hun hitplaat Random Access Memories. Voor die samenwerking werd hij in 2014 bekroond met een Grammy voor album van het jaar. In 2015 bracht Moroder zijn recentste studioalbum Déjà Vu uit, waarvoor hij onder meer samenwerkte met Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears en Kelis.

Giorgio Moroder over zijn eerste livetournee ooit: “It is something I have always wanted to do, fans kept reaching out to me, asking if I would ever do a real tour. Back in the days it was unthinkable for producers to ever leave their studios. That territory was reserved for the singers. Today, DJ’s and music producers have become the superstars of popular dance music, so the time feels right and I am so excited to be finally doing this!”

Cebration of the 80’s belooft een avond vol danshits te worden, met zowel klassiekers als recenter werk. Bovendien zal hij een eerbetoon brengen aan zijn muze Donna Summer. De discodiva zal op het scherm synchroon met Moroder en zijn band optreden. Tickets te koop vanaf vrijdag 12 oktober om 10u via greenhousetalent.be.

“The man who invented dance music” – Nile Rodgers

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify