Ghost

Ghost

Zweedse heavy metal band is terug in zijn volle glorie!

Video's over Ghost

Zweedse heavy metal band is terug in zijn volle glorie!

De band heeft er net een grootse tournee in de States opzitten. Die ging van start op 16 september, de dag van de release van hun nieuwe EP ‘Get The Popestar’. En nu nemen de zes Zweden alweer een grote stap voorwaarts in het opeenstapelen van hun successen... deze keer gaat Europa voor de bijl! Ghost staat op 10 april 2017 op de planken in de Ancienne Belgique in Brussel. Zet je schrap!

Dat de Scandinavische landen een prima voedingsbodem zijn voor het stevigere gitaarwerk, is algemeen bekend. En dat is in het geval van Ghost niet anders: de metalband ziet in 2008 het levenslicht in het Zweedse stadje Linköping, en zet zijn opmars in de metalwereld sindsdien met duivels enthousiasme voort.

De excentrieke goep Satansaanbidders bestaat uit vijf 'Nameless Ghouls' en hun leider Papa Emeritus III, die met overtuiging in de voetsporen treedt van Papa Emeritus I en II. Naar de ware identiteit van deze demonische antipaus en zijn discipelen heeft de hele metalscene het raden, maar vast staat dat ze in de zomer van 2015 met 'Meliora' hun derde en tot nog toe meest succesvolle langspeler op de wereld loslieten. In januari van dit jaar stelden ze die plaat nog aan ons voor in Gent met een – naar goede gewoonte – knalprestatie van formaat.

Meer over deze artiesten

Meer AB tips voor jou

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder