vr 10.03.17

Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra: 'Leaves - The Colour Of Falling' [concert version of the acclaimed opera]

Facebook event Deel Tweet

Unieke opera van Karsten Fundal en Efterklang met tekst door Ursula Andkjær Olsen

"De sfeer hield het midden tussen speels en ontregelend, tussen euforisch en intens, tussen kunst en camp, tussen subtiel en bombastisch. ‘Leaves’ gaf aan dat de operavorm zich leent tot méér dan Mozart of Puccini."
(Focus Knack over ‘Leaves’)

Het Deense Efterklang – een collectief waarmee AB een hechte band heeft – heeft  een hekel aan routine. Zo besloten ze in ’14 zichzelf on hold te zetten en te herbronnen. Het resultaat? De band richtte een eigen radiostation op (‘The Lake’ ofte: ‘the anti-thesis of commercial radio’ zoals ze zelf zeggen), een kersverse band (Liima) én schreven zowaar samen een opera met de Deense componist Karsten Fundal.

Het was niet de eerste keer dat Efterklang de klassieke wereld op zocht. Zo zijn we nog steeds onder de indruk van hun uitverkochte AB-passage in ’12 toen de band in zee ging met het 20-koppig klassieke orkest Sinfonia Rotterdam. ‘Leaves’ gaat echter nog een stap verder. Efterklang wordt namelijk uitgebreid met acht muzikanten (o.a. cello, harmonium, viool,...) en vier vocalisten (waaronder een sopraan en contra tenor) waarbij de grenzen van pop en klassiek finaal vervagen.

De première van ‘Leaves’ vond plaats in ’15 in een verlaten atoombunker in Kopenhagen die dateert uit de Koude Oorlog. Het verhaal handelt over gevangen die er het voorwerp zijn van vreselijke medische experimenten die tot doel hebben een middel te ontwikkelen om het eeuwige leven mogelijk te maken.

Efterklang brengt deze opera in AB op indrukwekkende wijze tot leven in een concertante versie.

Enkele uren voor ze het AB-podium bestijgen komt de band, in gesprek met Focus Knack-journalist Dirk Steenhaut, uitleg geven hoe het hele project tot stand gekomen is. Meer info via deze link.

Lees meer Lees minder

Reacties

Meer van dat @ AB!
koenroels
L'amplification était un peu trop forte à mon goût !
sarouch
Een vreemde ervaring. Ik hou meer van de "oude" Efterklang sound en kon dan ook vooral genieten van de nummers die meer naar die stijl neigden.
vverbeke
Technisch & song 2 TOP. Verder, naar mijn oren, niet de juiste stemmen, teksten, muziek, composities ... Back to the original Efterklang/Casper voice!
abcd
Weird and wonderful
tinsy
Indrukwekkend concert.
gagaman
Wonderlijk optreden, dank ook aan de technici van het geluid en de belichting
goossens-carine
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie