di 18.12.18

Douglas Firs

+ Pitou

Facebook event Deel Tweet

jongste cd Hinges Of Luck, met een rastalent op een scharniermoment

Douglas Firs is die zwierige, fijnzinnige groep rond Gertjan Van Hellemont, je allicht ook al bekend van 'Caroline' en 'Pretty Legs and Things to Do.' Vorig najaar was er eindelijk de derde cd 'Hinges of Luck', uit bij Excelsior Records, met meteen ook weer sierlijke meezingsingles als 'Judy', 'Hannah' en 'Undercover Lovers'.


In de pers Humo bij 'Hinges Of Luck': '4*/5... werkt wonderwel... fraaie americana light...', Focus Knack idem dito: 'glooiende, oerdegelijke americana met harmoniezang als aanknopingspunt...'
AB weetje In oktober 2017 leverde dat live alvast een snel volle en zeer zeer tevreden ABClub op. Maar zijn allereerste keer hier was toch die workshop met Elliott Murphy (en Selah Sue!) in mei 2008! Nu terug in de box met 'kick-ass band' Simon Casier, Sem Van Hellemont en Laurens Billiet voor de tourfinale.
Fun fact Ook bekend van het programma Wanderland op Radio 1 (en wandelt blijkbaar niet graag te traag ;>)

Video's

Reacties

Heerlijk!
christine.jacobs582061
Genoten van het begin tot het eind ! Wij zijn fan met grote F !
natalie-dewulf
Supergoed concert!
abharus
super concert surtout Pitou
deroissart
Geweldig!
francois-4
In oktober in de ABclub was ik aangenaam verrast door de extra klankkleur dat aan zijn sound werd toegevoegd. Vol verwachtingen trok ik gisteren opnieuw naar de AB en deze werden ruimschoots overtroffen. Muzikaal werden we verwend met een erg mooi opgebouwde set waar de hoogtepunten elkaar erg snel opvolgden. De opener was al meteen raak. Hannah waar ik steeds meer een zweem van War On Drugs in hoor was voor mij het absolute hoogtepunt. Maar ook de wondermooie klassiekers Caroline en Pretty legs, de mooie versie van Shimmer and glow , afsluiter Judy en de Loudon Wainwright cover die hij last minute aan zijn stetlist toevoegde konden op erg veel bijval rekenen. Naast de muzikale verwennerij was er nog de warme persoonlijkheid van Gertjan en de ‘goesting’ en dankbaarheid waarmee hij samen met zijn uitmuntende band inde AB stond. Een grote meneer die een nog veel groter publiek verdient al werkt de intieme sfeer erg goed voor de muziek die hij brengt.
Steven.De Troyer525617
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.