zo 08.04.18

Consouling Sounds presents 'Dirk Serries Epitaph' Feat. YODOK III + Fear Falls Burning + Scatterwound + Stratosphere

Facebook event Deel Tweet

BRDCST: Consouling Sounds eert ambient/improv/dronemeester Dirk Serries

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenze(n)loosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retrofuturistische electronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen.

CONSOULING SOUNDS
Belofte maakt… plezier! Na een indrukwekkende Consouling Sounds-avond in ’16 tijdens de eerste editie van BRDCST (met o.a. BARST en Monnik), gaf AB het Gentse underground kwaliteitslabel meteen carte blanche  voor de komende edities. En kijk: in ’18 vieren we zowaar in stijl de 10de verjaardag van het label met als centrale figuur ambient/improv/dronemeester Dirk Serries.

 

DIRK SERRIES
Hij weigert als gitarist bestempeld te worden maar is wél meester van de minimale gitaardrones. Sinds begin jaren ’80 was hij actief onder de naam vidnaObmana - Servisch voor gezichtsbedrog -, vanaf ’05 onder de moniker Fear Falls Burning en sinds ’12 onder eigen naam. Zijn CV oogt indrukwekkend: hij deelde het podium met My Bloody Valentine en Low, werkte samen met Cult of Luna en Justin Broadrick (Godflesh) en schreef commissioned works voor zowel VPRO als voor de Biënnale in Rotterdam. Hij heeft bovendien een fascinatie voor jazz (cfr. het label A New Wave of Jazz dat hij onder zijn hoede heeft) en is er van overtuigd dat muziek eerder gehoord dan gezien moet worden.

Nog iets aan toe te voegen Dirk? ‘Deze avond breng ik een bloemlezing uit mijn muzikale wereld tot de ultieme cumulatie in de vorm van YODOK III’.

 

YODOK III (b/no/zw)
Dirk Serries: ‘Een waanzinnige formatie met twee supertalenten - drummer Tomas Järmyr (Zu/Motorpsycho) en Kristoffer Lo op tuba - die voor mij persoonlijk alles belichamen waarvoor ik sta: ambient, drone, modern klassiek, avant-garde en vrije improvisatie en dit met een uniek geluid als resultaat.’ Met dit trio haalt hij bovendien zowel de affiche van Roadburn of raakt hij op het podium van pakweg het befaamde Jazzhouse (Denemarken).

 

FEAR FALLS BURNING (b/uk/zw)
Fear Falls Burning werd officieel nooit écht opgedoekt, maar stond eerder on hold. Speciaal voor BRDCST brengt Serries FFB weer tot leven met ditmaal Tim Bertilsson (drums) en de Britse saxofonist Colin Webster in het gareel.

 

SCATTERWOUND (b/d)
Noisy gitaren en floating soundscapes van de hand van Dirk Serries en N. (ofwel gitarist Hellmut Neidhart). Sluit de ogen en denk aan Dylan Carson (Earth) meets Stephen 0’ Malley (Sunn 0))).

 

STRATOSPHERE w/ DIRK SERRIES (b)
Project van landgenoot Ronald Mariën dat knipoogt naar shoegaze. Cruciaal wapenfeit: ‘In a Place of Mutual Understanding’ uit ’13.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie