Dit evenement is afgelopen

Chassol + De Beren Gieren

Chassol + De Beren Gieren

Jazz en zijn (wereldse) tentakels

 • Concert
 • voorprogramma:
  Radio Martiko
 • Locatie:
  Warandepark
 • 25 augustus 2016
 • 18:30 deuren
  19:00 DJ Radio Martiko - Global Eclectic Supersounds
  20:30 De Beren Gieren
  21:45 Chassol

 • Organisatie:
  AB
 • Genre:
  Dance, Jazz, Electronica
 • Reeksen:

  Feeërieën 2016

Was jij erbij? Laat ons weten hoe je het vond!

Totale waardering
(1)
Jouw waardering
Log in om jouw waardering te kunnen geven

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB-profiel? Registreer je nu.

Video's over Chassol + De Beren Gieren

Jazz en zijn (wereldse) tentakels

CHASSOL (Fr.)
Als ‘Boys Don’t Cry’ (werktitel) van Frank Ocean ooit het licht zal zien, zal zijn sound bijzonder fel zijn ingekleurd door de Parijse componist en pianist Christophe Chassol die tijdlang met het zeemzoete Odd Future-lid in de befaamde Londense Abbey Road studio aan Ocean’s kersverse album heeft meegewerkt. Dat deed hij ook eerder met landgenoten Phoenix, Sébastien Tellier en Gotan Project. Allen zijn ze onder de indruk van wat Chassol zijn ‘ultrascores’ noemt. Zeg maar: een fusie tussen video en ritmische audio gebundeld in een hypnotiserende ervaring.

Zo bracht hij afgelopen jaar ‘Big Sun’ uit, het sluitstuk van zijn unieke trilogie die Chassol vastlegde tijdens zijn reizen doorheen New Orleans (cfr. het album ‘Nola Cherie’), Indië (cfr. ‘Indiamore’) en zijn moederland Martinique (cfr. ‘Big Sun’). Het resultaat? Een muzikale cocktail van film en experimentele jazzcomposities gekruid met hypnotiserende ambient achtergrondgeluiden van de lokale fauna en flora.


DE BEREN GIEREN (b.)
Wij vonden ‘One Mirrors Many’, het derde album van De Beren Gieren, afgelopen jaar één van dé Belgische toppers. Dat bewezen ze ook live tijdens ons kersverse nieuwe indoorfestival BRDCST waar ze imponeerden als opener voor GoGo Penguin. De Standaard vatte hun kunnen samen als: ‘Gedetailleerd spel, een meeslepende piano, forse rockachtige injecties, verstilling en een fikse climax.‘

Zo klinkt ‘One Mirrors Many’ ook: van experimentele pianomelodieën en dissonante geluiden tot improvisatiejazz over funky contrabasritmes. Spilfiguur is zonder twijfel de uit Nederland via Brussel naar Gent uitgeweken pianist Fulco Ottervanger die we tevens kennen van Stadt en Beraadgeslagen (het duo dat hij er op na houdt met Stuff.-drummer Lander Gyselinck).

Meer over deze artiesten

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder