vr 05.04.19

BRDCST: The Comet Is Coming + Obongjayar + Aisha Devi + ...

Facebook event Deel Tweet

The New Wave Of Jazz, afrofuturisme, Sun Ra, hip hop, poëzie en 10 jaar PAN

BRDCST neemt je vandaag mee op een wonderlijke trip onder de noemer The New Wave of Jazz! Laat je beïnvloeden door het erfgoed van Sun Ra, kosmische jazz en afro-futurisme, maar ook hiphop en zowaar poëzie.

Volledige line-up en timetable: www.BRDCST.be

THE COMET IS COMING FEAT. SHABAKA HUTCHINGS (uk) – KHALAB (It) – OBONGJAYAR (uk) – ALABASTER DEPLUME (uk) – AÏSHA DEVI (ch) – HANNAH SILVA (uk) – LEILA BORDREUIL (fr/us) – MLDVA & ÇINAR TIMUR (pl/tr)

Sleutelfiguur deze avond is zonder twijfel Shabaka Hutchings: één van dé smaakmakers van de actuele jazzgolf. Deze Londense saxofonist (zie ook: Sons Of Kemet) komt naar BRDCST met zijn stuwende kosmische jazz van band The Comet Is Coming. Shabaka is ook te horen op ‘Black Noise 2084’, zeg maar één van de platen van 2018, van de hand van de illustere Italiaanse producer Khalab, die grossiert in afro-futuristische beats, global sounds en jazz. Een mooi toonvoorbeeld van hoe schottenloos muziek kan zijn.

BRDCST nodigt ook een Shabaka-favoriet uit: Alabaster dePlume, die hij omschrijft als ‘One of my definite favourite saxophone players’. dePlume balanceert op de lijn tussen jazz en poëzie, een nieuw gegeven voor BRDCST waarbij ook de award winning sound poet en stemkunstenares Hannah Silva aansluit. Ze is beïnvloed door de cut-uptechniek van William S. Burroughs.

Met Obongjayar – een Londense rapper met Nigeriaanse roots - haalt BRDCST de toekomst van de hiphop on board. Dixit Pitchfork presenteert Obongjayar ‘otherworldly spirituals for the modern soul’. Richard Russell, baas van XL Recordings (zie: The xx, Thom Yorke …), nam hem al onder de armen en in Parijs mocht hij de prestigieuze retrospectieve van Jean-Michel Basquiat openen.

Voor je dagelijkse portie hedendaagse Turkse psychedelica – klinkt als: ‘Pink Floyd op saz’ -kan je live én dj-gewijs terecht in Café Bonnefooi.

Feestelijk afsluiten doen we zoals elke avond onder de noemer BRDCST BY NGHT in Beursschouwburg, met de Zwitserse sopraan en producer-sjamaan Aïsha Devi die knipoogt naar Björk en Arca.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

BRDCST: The Comet Is Coming + Obongjayar + Aisha Devi + ... nieuws

HIP HOP HOORAY. DO BELIEVE THE HYPE.

De heetste hiphop van ‘t moment binnenkort in AB!

Lees
Stories
BRND NW BRDCST WBST

Bekijk de volledige BRDCST line-up, timetables, locaties en veel meer op onze nieuwe BRDCST website!

Lees
Stories
Koop nu je BRDCST dagticket!

Check de volledige BRDCST line-up. Ontdek wie – wat – waar op BRDCST!

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie