BRDCST: Run The Jewels - 'Run The World tour'

BRDCST: Run The Jewels - 'Run The World tour'

Snoeiharde hiphop-tweespan met vlijmscherpe beats en withete raps

Video's over BRDCST: Run The Jewels - 'Run The World tour'

Snoeiharde hiphop-tweespan met vlijmscherpe beats en withete raps

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.
 

Tel het vernuft van rapper/producer El-P bij de withete raps van Killer Mike en je krijgt het waanzinnige rapduo Run The Jewels! RTJ staat voor snoeiharde hiphop met vlijmscherpe beats, vieze bassen, rauwe stemmen (inclusief vuile praat) en een killer flow (no pun intended). Met twee magistrale albums op de teller, simpelweg ‘RTJ’ en ‘RTJ2’, katapulteerden ze zichzelf tussen de hiphop-sterren – al wil Killer Mike daar niet van weten: “There will be no respect for the thrones”.

Dat alles wat het duo aanraakt in goud verandert, tonen ze (letterlijk) met jongste plaat ‘RTJ3’ , waar zowel het bekende ‘Gun & Fist’-logo als de vinyl in goud verhuld is. 14 toptracks bevatten het meesterwerk, inclusief samenwerkingen met Danny Brown, Kamasi Washington en de fel ondergewaardeerde producer /rapper BOOTS (Beyoncé! FKA twigs!).

El-P en Killer Mike tonen zich tevens innovatief: ‘RTJ2’ werd volledig geremixt met kattensamples en omgedoopt tot ‘Meow The Jewels’ (inclusief poezenvacht!). Daarnaast hebben ze ook nog een eigen art movement - ‘Tag The Jewels’- en voor Record Store Day ’16 brachten ze de Virtual Reality-bril ‘VRTJ’ op de markt.

Met een weergaloze live reputatie zakken ze met de ‘Run The World’-tour af naar BRDCST. En wie Run The Jewels kent, weet dat dit dé hiphop-show van 2017 zal worden!

Meer over deze artiesten

Meer AB tips voor jou

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder