do 05.04.18

BRDCST: Nico, 1988 - Avant-première

Facebook event Deel Tweet

“A surprisingly authentic biopic of a former Velvet Underground star” - Variety

Tickets via deze link.

BRDCST & (CINEMA) PALACE SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR
Schuin tegenover AB bevond zich van 1913 tot 1974 ‘de grootste cinema van de stad’ Pathé Palace, genaamd naar de Franse pionier van de filmdistributie Charles Pathé. Terwijl His Masters Voice voor een hond genaamd Nipper als logo koos, opteerde Pathé voor een haan die nu nog steeds op de voorgevel prijkt. Sinds kort opende Palace weer zijn deuren en vond het zijn oorspronkelijke roeping terug: een cinema- en uitgangscomplex.

BRDCST en Palace slaan voor het eerst de handen in elkaar daar waar muziek en beeld samenkomen. Zo presenteren we in excellente omstandighedende de avant-première van ‘Nico, 1988’.

NICO, 1988 – AVANT PREMIÈRE 
“We zitten hier vandaag samen met de femme fatale van Lou Reed”, exclameert een radiopresentator iets té enthousiast aan het begin van de film ‘Nico, 1988’ van Susanna Nicchiarelli. “Noem me niet zo, ik vind het niet leuk”, antwoordt de zangeres, en de toon voor de rest van de film is meteen gezet. Voor velen is Nico (of Christa zoals ze genoemd wil worden, gespeeld door de Deense Trine Dyrholm) vooral de iconische zangeres van The Velvet Underground en de muze van Andy Warhol. Niet voor Nicchiarelli: om de titel van een recente autobiografie van Kim Gordon van Sonic Youth te parafraseren, dit is geen verhaal over een meisje dat deel uitmaakt van een groep, maar over het meisje nadat ze de groep verliet. ‘Nico, 1988’ is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, over de moeder en de vrouw achter het icoon.

INTRODUCTIE
Door Kurt Overbergh, artistiek directeur van AB en grote The Velvet Underground-fan.

THE VELVET UNDERGROUND: A CELEBRATION OF THE 50TH ANNIVERSARY OF ‘WHITE LIGHT/WHITE HEAT’ w/ BARST PLAYS ‘SISTER RAY’
Na afloop kan u meteen afzakken naar de AB Club voor een uniek eerbetoon aan The Velvet Underground voor een heus middernachtconcert (!) van het transcendental atmospheric black shoegaze math noise drone orkest Barst. Zij zullen überklassieker ‘Sister Ray’ transformeren tot een heuse explosieve live-versie van om en bij de 40 minuten (!).

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

BRDCST: Nico, 1988 - Avant-première nieuws

BRDCST x Palace : avant-première ‘Nico, 1988’

Beleef de avant-première van ‘Nico, 1988’ in de gerenoveerde Palace cinema.

Lees
Stories
De weg naar BRDCST, onze tips voor een ontspannende reis

Lees hier hoe je van en naar BRDCST gaat! Zelfs ná middernacht.

Lees
Stories

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie