Dit evenement is afgelopen

BRDCST: GoGo Penguin + Pomrad + De Beren Gieren

BRDCST: GoGo Penguin + Pomrad + De Beren Gieren

Future jazz voor fans van BadBadNotGood, Portico en STUFF.

 • Concert
 • Locatie:
  AB Box
 • 25 maart 2016
 • 19:00 deuren
  20:00 De Beren Gieren
  21:00 Pomrad
  22:10 GoGo penguin
  23:25 einde
  23:30 afterparty at Bonnefooi

 • Organisatie:
  AB
 • Genre:
  Jazz, Electronica

Was jij erbij? Laat ons weten hoe je het vond!

Totale waardering
(19)
Jouw waardering
Log in om jouw waardering te kunnen geven

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB-profiel? Registreer je nu.
 • Zoot.Kuze532107

  Hello AB I like Gogo Penguin and De Beren Gieren very much so this is an amazing opportunity to see both groups at the same time, I had to come to Belgium!! It's only two hours train ride from London and it was worth it!! The concert was filled with good vibe and uplifting to me. I was a bit concerned about possible cancelation on the day but you managed re-opened again. Thank you all and love to Brussels. XX

 • Sigi.Verbeeck498939

  Magisch. Was precies wat we als brusselaars nodig hadden na de zeer bewogen week van aanslagen... Music unites people. Merci mannen van GoGo Penguin. En merci AB om alles in het werk te stellen om de concerten toch te laten plaatsvinden...

 • Francis Borghys

  Fantastisch concept. POMRAD en Go Go Penguin waren subliem!

 • anaisdemol@yahoo.com

  We wilden reserveren in het AB Café om 18u30, zodat we op tijd waren voor De Beren Gieren, maar de reservatie-app gaf enkel nog de mogelijkheid vanaf 19u30. Bij aankomst is het restaurant nagenoeg leeg! Hebben dus het concert van De Beren Gieren gemist. Pomrad is een leuke ontdekking, en GoGoPenguin hadden we vorige keer in de AB Club gezien, fantastisch, tijdens dit optreden klonken ze "volwassener". Jammer genoeg ook voortijdig moeten doorgaan omdat we de trein van 23u31 moesten halen in Centraal. Op weg van de vestiaire naar de uitgang nog snel een plaat gekocht, en gelopen naar 't station. We waren er om 23u33, maar soms kan je rekenen op de NMBS, want de trein had 6' vertraging :-). Thuis heerlijk nagenoten van het concert want direct de plaat opgezet.

 • leysolivier

  Après avoir vu "go go penguin" à Dour, j'attendais avec impatience de les revoir dans une salle( qualité sonore). Je n'ai pas été déçu... Quels musiciens! Quelle créativité! C'était grandiose! Pomrad a été également une belle découverte. Merci pour la programmation.

 • Cor.Vermeulen509038

  Pomrad was niet echt mijn ding. Teveel electronica en te zware bassen. De Beren Gieren heeft me aangenaam verrast. Bijzonder creatief. GoGo Penguin was fenomenaal. Schitterend nummers en bijzonder enthousiast gebracht.

 • zwaluw99

  Super !

Video's over BRDCST: GoGo Penguin + Pomrad + De Beren Gieren

Future jazz voor fans van BadBadNotGood, Portico en STUFF.

BRDCST is het gloednieuwe indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen.

GoGo Penguin (uk)
Heerlijk om zien hoe jazz zich de afgelopen 100 jaar keer op keer wist heruit te vinden. Van swing over bop, van cool over free jazz en fusion om te belanden bij hedendaagse smaakmakers uit indie-hoek als BadBadNotGood, Portico en – nu reeds man van het jaar – Kamasi Washington. Meer dan perfecte aanvulling: het Britse GoGo Penguin.

De future jazz – Aphex Twin meets Chostakovitch– van Chris Illingworth (piano), Nick Blacka (contrabas) en Rob Turner (drums) klinkt zowel fris als intellectueel doordat ze hun gesofisticeerde arrangementen luchtig weten te houden. Hun jongste album ‘v2.0 ’ was een pareltje dat zelfs genomineerd werd voor de prestigieuze Mercury Prize. Meer zelfs: stilstaan is geen optie zoals ze reeds in een uitverkochte AB Club (’14) en op Gent Jazz (’15) bewezen. Cruciale voetnoot: hun nieuwe in ’16 te verschijnen album ‘Man Made Object’ wordt volop omarmd door het legendarische Blue Note Records.

Pomrad (b)
Met al dat internationaal geweld zouden we bijna vergeten dat ook in ons eigenste land heel wat jazztalent rondloopt. Zo ook synth-jazz-man Pomrad – aka de Antwerpse Adriaan Van De Velde – die in ’13 een radiohit scoorde met zijn ‘Pomslap’. Zeg maar: Daft Punk op z’n Herbie Hancocks, meevarend op een golf van nieuwe artiesten als Lido en Romare doch met een volledig herkenbare eigen ‘wobble’ sound. Met drie op het podium zorgen Van De Velde en co hoe dan ook voor een waar electrojazzspektakel.

De Beren Gieren (b)
De Beren Gieren zijn ‘brein’ Fulco Ottervanger op piano, Simon Segers op drums (beiden bekend van Stadt) en Lieven Van Pée op bas. In september ‘15 gooide het trio zijn derde instrumentale langspeler ‘One Mirrors Many’ op de markt. De plaat swingt alle kant uit: van experimentele pianomelodieën en vreemde gierende dissonante geluiden die niet thuis te brengen zijn tot improvisatiejazz over funky contrabasritmes. Wij vinden ‘One Mirrors Many’ zelfs een van de Belgische toppers van dit jaar.

Nieuws over BRDCST: GoGo Penguin + Pomrad + De Beren Gieren

AB lanceert BRDCST, een gloednieuw indoor festival met o.a. Battles, GoGo Penguin .. Door Kurt Overbergh op

Battles! Gogo Penguin! Mbongwana Star! Het zijn slechts enkele namen (én trekkers) die op de billing staan van het kersverse indoor voorjaarsfestival dat AB eind maart lanceert waarbij muzikale grenzeloosheid centraal staat.

Lees meer 0 reacties

Meer over deze artiesten

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder