vr 25.03.16

BRDCST: GoGo Penguin + Pomrad + De Beren Gieren

Facebook event Deel Tweet

Future jazz voor fans van BadBadNotGood, Portico en STUFF.

BRDCST is het gloednieuwe indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen.

GoGo Penguin (uk)
Heerlijk om zien hoe jazz zich de afgelopen 100 jaar keer op keer wist heruit te vinden. Van swing over bop, van cool over free jazz en fusion om te belanden bij hedendaagse smaakmakers uit indie-hoek als BadBadNotGood, Portico en – nu reeds man van het jaar – Kamasi Washington. Meer dan perfecte aanvulling: het Britse GoGo Penguin.

De future jazz – Aphex Twin meets Chostakovitch– van Chris Illingworth (piano), Nick Blacka (contrabas) en Rob Turner (drums) klinkt zowel fris als intellectueel doordat ze hun gesofisticeerde arrangementen luchtig weten te houden. Hun jongste album ‘v2.0 ’ was een pareltje dat zelfs genomineerd werd voor de prestigieuze Mercury Prize. Meer zelfs: stilstaan is geen optie zoals ze reeds in een uitverkochte AB Club (’14) en op Gent Jazz (’15) bewezen. Cruciale voetnoot: hun nieuwe in ’16 te verschijnen album ‘Man Made Object’ wordt volop omarmd door het legendarische Blue Note Records.

Pomrad (b)
Met al dat internationaal geweld zouden we bijna vergeten dat ook in ons eigenste land heel wat jazztalent rondloopt. Zo ook synth-jazz-man Pomrad – aka de Antwerpse Adriaan Van De Velde – die in ’13 een radiohit scoorde met zijn ‘Pomslap’. Zeg maar: Daft Punk op z’n Herbie Hancocks, meevarend op een golf van nieuwe artiesten als Lido en Romare doch met een volledig herkenbare eigen ‘wobble’ sound. Met drie op het podium zorgen Van De Velde en co hoe dan ook voor een waar electrojazzspektakel.

De Beren Gieren (b)
De Beren Gieren zijn ‘brein’ Fulco Ottervanger op piano, Simon Segers op drums (beiden bekend van Stadt) en Lieven Van Pée op bas. In september ‘15 gooide het trio zijn derde instrumentale langspeler ‘One Mirrors Many’ op de markt. De plaat swingt alle kant uit: van experimentele pianomelodieën en vreemde gierende dissonante geluiden die niet thuis te brengen zijn tot improvisatiejazz over funky contrabasritmes. Wij vinden ‘One Mirrors Many’ zelfs een van de Belgische toppers van dit jaar.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Hello AB I like Gogo Penguin and De Beren Gieren very much so this is an amazing opportunity to see both groups at the same time, I had to come to Belgium!! It's only two hours train ride from London and it was worth it!! The concert was filled with good vibe and uplifting to me. I was a bit concerned about possible cancelation on the day but you managed re-opened again. Thank you all and love to Brussels. XX
Zoot.Kuze532107
Magisch. Was precies wat we als brusselaars nodig hadden na de zeer bewogen week van aanslagen... Music unites people. Merci mannen van GoGo Penguin. En merci AB om alles in het werk te stellen om de concerten toch te laten plaatsvinden...
Sigi.Verbeeck498939
Fantastisch concept. POMRAD en Go Go Penguin waren subliem!
Francis Borghys
We wilden reserveren in het AB Café om 18u30, zodat we op tijd waren voor De Beren Gieren, maar de reservatie-app gaf enkel nog de mogelijkheid vanaf 19u30. Bij aankomst is het restaurant nagenoeg leeg! Hebben dus het concert van De Beren Gieren gemist. Pomrad is een leuke ontdekking, en GoGoPenguin hadden we vorige keer in de AB Club gezien, fantastisch, tijdens dit optreden klonken ze "volwassener". Jammer genoeg ook voortijdig moeten doorgaan omdat we de trein van 23u31 moesten halen in Centraal. Op weg van de vestiaire naar de uitgang nog snel een plaat gekocht, en gelopen naar 't station. We waren er om 23u33, maar soms kan je rekenen op de NMBS, want de trein had 6' vertraging :-). Thuis heerlijk nagenoten van het concert want direct de plaat opgezet.
anaisdemol@yahoo.com
Après avoir vu "go go penguin" à Dour, j'attendais avec impatience de les revoir dans une salle( qualité sonore). Je n'ai pas été déçu... Quels musiciens! Quelle créativité! C'était grandiose! Pomrad a été également une belle découverte. Merci pour la programmation.
leysolivier
Pomrad was niet echt mijn ding. Teveel electronica en te zware bassen. De Beren Gieren heeft me aangenaam verrast. Bijzonder creatief. GoGo Penguin was fenomenaal. Schitterend nummers en bijzonder enthousiast gebracht.
Cor.Vermeulen509038
Super !
zwaluw99
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

BRDCST: GoGo Penguin + Pomrad + De Beren Gieren nieuws

AB lanceert BRDCST, een gloednieuw indoor festival met o.a. Battles, GoGo Penguin ..

Battles! Gogo Penguin! Mbongwana Star! Het zijn slechts enkele namen (én trekkers) die op de billing staan van het kersverse indoor voorjaarsfestival dat AB eind maart lanceert waarbij muzikale grenzeloosheid centraal staat.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie