do 01.02.18

All Eyes On Hip Hop presents Kutmah + Samiyam

Facebook event Deel Tweet

Double bill met twee grondleggers van de instrumentale hiphop!

Hiphop mag dan al wel 40 jaar springlevend zijn, het lijkt wel dat sinds het succes van Kendrick Lamar’s ‘To Pimp A Butterfly’ iedereen weer aan de hiphop zit. Steeds meer mensen lijken het genre te kunnen smaken en de staffe hiphop acts schieten als paddenstoelen uit de grond. All Eyes On Hip Hop timmert al 12 jaar druk aan de weg om hiphop te introduceren bij een groter publiek. De clichés maken plaats voor kwalitatieve hiphop acts die op het punt staan om door te breken. AB en AEOHH slaan de handen in elkaar en schotelen op regelmatige basis de meest hotte hiphop acts voor.Kutmah
Kutmah, geboren in Brighton, bracht zijn vormende jaren in Hollywood door. Daar kwam hij als underground-dj en artiest in contact met onder meer The Gaslamp Killer, Dabrye en Flying Lotus, ondertussen vaste waarden in de LA beat scene. Hij bracht dj-mixen uit en producete steeds meer eigen muziek. Als lid van het Brainfeederlabel van Flying Lotus bouwde hij een steeds sterkere reputatie op.
In augustus 2017 zag zijn indrukwekkende album ‘The Revenge Of Black Belly Button’ aka ‘TROBBB!’ het daglicht. Onder meer Jonwayne, Jeremiah Jae en Gonjasufi leenden hun stem aan de plaat.

Samiyam
Samiyam is een van de hiphopproducers die zich na het Jay Dilla-tijdperk op instrumentale hiphop ging concentreren. In de legendarische Low End Theory club in Los Angles, ontmoette hij Flying Lotus, die de Samiyam’s debuutalbum ‘Rap Beats Vol.1’ uitbracht op zijn Brainfeeder label. Hierop volgende heel wat productiewerk voor onder meer Earl Sweatshirt, Captain Murphy en Pharoahe Monch.
Ondertussen maakt Samiyam al een aantal jaren deel uit van de Stones Throw familie. ‘Animals Have Feelings’, dat verscheen in 2016, is nu al een hiphopklassieker, waar onder meer Action Bronson, Jeremiah Jae en Earl Sweatshirt op te horen zijn. Ook zijn meest recente album ‘Pizza Party’ kreeg de steun van Stones Throw.


VOOR FANS VAN
Flying Lotus, Mono/Poly, Flako, The Gaslamp Killer, Daedelus, LEFTO, Teebs, Paul White, Afta-1, Shlohmo, Jonwayne, TOKiMONSTA

Lees meer Lees minder

Voor fans van Flying Lotus, Mono/Poly, Flako, The Gaslamp Killer, Daedelus, LEFTO, Teebs, Paul White, Afta-1, Shlohmo, Jonwayne, TOKiMONSTA

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

All Eyes On Hip Hop presents Kutmah + Samiyam nieuws

All Eyes On Hip Hop & AB programmeren de beste hiphop van het moment

All Eyes On Hiphop staat garant voor kwaliteitsvolle hiphop en te ontdekken artiesten.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie