zo 13.10.19

AB40 CURATED BY: LeFtO feat. Blu Samu x Martha Da’ro x Miss Angel + Black Flower + …

Facebook event Deel Tweet

LeFtO presenteert het beste upcoming talent uit de jazz- en hiphopscène!

AB CURATED BY
In september bestaat AB 40 jaar en dat vieren we in stijl, terwijl het voltallige programmatieteam tijdelijk op rust gaat. Come again? Tijdens het hele feestseizoen geeft AB namelijk de programmatiesleutel in handen van diverse nationale en internationale curatoren die al een tijdlang aan het huis verbonden zijn.

Eén van deze curatoren is LeFtO. Hij is al bijna vijfentwintig jaar een van de meest toonaangevende dj’s in België en in het buitenland. Hij introduceerde heel wat nieuwe bands op de Belgische radio en liet ons via zijn programma op Studio Brussel kennis maken met onder meer het beste van de Londense jazzscène, de crème de la crème van de rapscène en het nieuwste uit de internationale electroscène. Maar hij vormde ook voor heel wat Belgisch talent de brug naar een breder publiek. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van zijn radioprogramma bij Studio Brussel, stelde hij een programma samen, gaande van jazz tot hiphop en house:

AliA is nog maar 20 jaar oud, maar wordt nu al bestempeld als een van de meest beloftevolle Belgische dj’s. In haar heerlijk dansbare sets surft de Leuvense dj moeiteloos van funk naar house, over hiphop en soul. Haar uitstekende muziekkennis in combinatie met een feilloze techniek is indrukwekkend

Blu Samu x Martha Da’ro x Miss Angel, de drie koninginnen van de Belgische hiphop staan voor het eerst samen op het podium. Eén voor één hebben deze rapsters een fantastisch jaar achter de rug. Miss Angels eerste single ‘Ghetto Superstar’ bleek meteen een schot in de roos te zijn. Ze combineert old skool hiphop met UK grime en werd opgepikt door onder andere Zwangere Guy, in wiens voorprogramma ze schitterde in AB. Daarnaast is ze samen met Martha Da’ro te horen op de soundtrack van de film ‘Binti’. Ook Martha Da’ro bleek een rijzende ster het afgelopen jaar. Haar soulful hiphop kreeg lovende commentaren en haar single ‘Sugarman’ was meteen Catch of the day bij Studio Brussel. De Belgisch-Portugese Salomé Dos Santos, oftewel Blu Samu, speelde dit jaar voor het eerst een headlineshow in een uitverkochte AB Club. Ze verkent een bredere muzikale horizon door hiphop met soul, Braziliaanse vibes en funk te combineren. Haar oprechte songs en lyrics reflecteren haar gedachten.

Children of Zeus is het soulproject van Konny Kon en Tyler Daley, twee gerespecteerde MC’s uit Manchester. Via hun soundcloud-pagina en enkele singles via First Word Records gooide het duo hoge ogen bij de nationale radio. Hun muziek verspreide zich als zoete broodjes en binnenkort volgt er meer soulfood!

Black Flower is het opmerkelijk internationaal klinkende project van saxofonist/componist/spilfiguur/multi-instrumentalist Nathan Daems. Grootste inspiratiebron is zonder meer de Ethiopische jazz van Mulatu Astatke en de Afrobeat van de Nigeriaanse Fela Kuti. Er weerklinken ook echo’s van Masada (cfr. John Zorn) alsook dub en (meer dan ooit) Oosterse invloeden.
Bezetting: Nathan Daems (alto- en baritonsax), Jon Birdsong (cornet, alto horn, percussie), Wouter Haest (keys), Simon Segers (drums), Filip Vandebril (bas).

Lees meer Lees minder

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify