zo 13.10.19

AB40 CURATED BY: LeFtO feat. Blu Samu x Martha Da’ro x Miss Angel + Black Flower + …

Facebook event Deel Tweet

LeFtO neemt je mee in zijn universum

AB CURATED BY
In september bestaat AB 40 jaar en dat vieren we in stijl, terwijl het voltallige programmatieteam tijdelijk op rust gaat. Come again? Tijdens het hele feestseizoen geeft AB namelijk de programmatiesleutel in handen van diverse nationale en internationale curatoren die al een tijdlang aan het huis verbonden zijn.

Eén van deze curatoren is LeFtO. Hij is al bijna vijfentwintig jaar een van de meest toonaangevende dj’s in België en in het buitenland. Hij introduceerde heel wat nieuwe bands op de Belgische radio en liet ons via zijn programma op Studio Brussel kennis maken met onder meer het beste van de Londense jazzscène, de crème de la crème van de rapscène en het nieuwste uit de internationale electroscène. Maar hij vormde ook voor heel wat Belgisch talent de brug naar een breder publiek. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van zijn radioprogramma bij Studio Brussel, stelde hij een programma samen, gaande van jazz tot hiphop en house:

Black Flower is het opmerkelijk project van multi-instrumentalist Nathan Daems. Grootste inspiratiebron is zonder meer de Ethiopische jazz van Mulatu Astatke en de Afrobeat van de Nigeriaanse Fela Kuti. Er weerklinken ook echo’s van Masada (cfr. John Zorn) alsook dub en Oosterse invloeden.

Blu Samu x Martha Da’ro x Miss Angel, de drie koninginnen van de Belgische hiphop staan voor het eerst samen op het podium.

AliA is nog maar 20 jaar oud, maar wordt nu al bestempeld als een van de meest beloftevolle Belgische dj’s. In haar heerlijk dansbare sets surft de Leuvense dj moeiteloos van funk naar house, over hiphop en soul.

Children of Zeus is het soulproject van Konny Kon en Tyler Daley, twee gerespecteerde MC’s uit Manchester. Hun muziek verspreidde zich als zoete broodjes en binnenkort volgt er meer soulfood!

Kiosk Soundsystem, De soundsystem rond Brussels' hipste internetradio, serveert opnieuw propere selecties. Deze keer niet vanuit hun houten optrekje, maar wel vanop het podium van AB!

Renaat Vandepapeliere is samen met Sabine Maes de oprichter van het legendarische Belgische label R&S Records.

Supafly Collective is een Brussels dj-collectief. Ze organiseren feestjes en hebben een radioprogramma waarin vrouwen in de hiphopscene centraal staan.

***Special Guest*** ??? 

***Live dansers***
Let It Happen en Djibril tonen hun beste moves.

***Exclusieve merchandise***
Sixsixsix en LeFtO’s Fly Immigrants slaan de handen in elkaar en brengen exclusieve voetbalshirts uit.

***Vinyl***
De beste selectie vinyl door Music Mania, een platenwinkel waar LeFtO nog achter de toonbank stond.

***Fotografie***
Tussen de optredens: een straffe selectie fotografie door Mous Lamrabat, Yaqine Hamzaoui, Christophe de Béthune en Mathias Depardon.


 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

AB40 CURATED BY: LeFtO feat. Blu Samu x Martha Da’ro x Miss Angel + Black Flower + … nieuws

AB houdt van je. Respecteer jezelf en mekaar.

Iedere vorm van intimidatie nemen we ernstig

Lees
Stories
Zo viert LeFtO feest!

40 jaar AB & 20 jaar LeFtO

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 31 augustus worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.