ma 25.11.19

AB40 ART & MUSIC: Die Antwoord x Roger Ballen

Facebook event Deel Tweet

Die Antwoord eert bevriend kunstenaar Roger Ballen, maker van ‘I Fink U Freeky’

Op vraag van Die Antwoord mag er tijdens hun concert GEEN gebruik gemaakt worden van GSM, smart watch, camera of gelijk welke opnameapparatuur. Meer info vind je HIER!

AB40 ART & MUSIC
Velvet Underground zal voor eeuwig gekoppeld worden aan Andy Warhol. Werk van Banksy sierde reeds op een hoes van Blur. Dat van Michael Borremans op ‘Vantage Point’ van dEUS en Stuff. vroeg Rinus Van de Velde om hun debuut op te fleuren. In deze geest koppelt AB in het kader van AB40 drie internationaal hedendaagse kunstenaars aan drie gerenommeerde artiesten.

Die Antwoord and Roger Ballen are familia, Mr Ballen is our Number 1, our favourite artist alive on this planet, our master, and our darling friend.'
(Ninja, Die Antwoord)

Dit najaar slaan twee Brusselse instellingen - AB en de CENTRALE for Contemporary Art – de handen in elkaar om twee grote artiesten uit de wereld van muziek en kunst samen te brengen: de fel besproken rapgroep Die Antwoord en fotograaf/kunstenaar Roger Ballen, beiden gevestigd in Zuid-Afrika.

Speciaal voor de expo van Roger Ballen – die loopt van 14 november 2019 tot en met 14 maart 2020 – komt het bevriende Die Antwoord over voor een exclusieve show tijdens dewelke Roger Ballen tevens zal interveniëren.

Aanleiding is de expoThe Theater of the Ballenesque’, de allereerste grootschalige tentoonstelling die in Brussel gewijd wordt aan Roger Ballen. Ballen is een van de belangrijkste fotografen van zijn generatie. Hij is geboren in New York in 1950 en woont en werkt reeds meer dan 30 jaar in Zuid-Afrika. Zijn werk is inmiddels te zien geweest in Tate Britain (uk), Rijksmuseum (nl), MoMA (us) alsook in Bozar en het Gentse Museum Dr. Guislain.

Ballen zelf omschrijft zijn fotografie als ‘psychological, exploring humanity's’shadow side.’ Zijn video’s - waaronder ‘I fink U freeky’ en ‘Fatty Boom Boom’ voor de emblematische, Zuid-Afrikaanse groep Die Antwoord, zijn al miljoenen keren bekeken op het internet. Zelf omschrijft Die Antwoord hun stijl als ‘fresh, futuristic, flame-throw-flow-freeking zef rap rave krew from the dark dangerous depths of Afrika.’

Ninja (Die Antwoord) over Ballen: 'Roger literally spawned Die Antwoord. We 1st met Mr Ballen before we started Die Antwoord around '06, and in '08 Mr Ballen took the 1st ever fotograph of Die Antwoord. Mr Ballen also guided us on the art we bust in the backgrounds of our fotos and videos which often feature elements from his photos that we experimented with by blowing them up and making them more grafik and BAM! We are in a deep and constantly evolving creative relationship with Mr. Ballen. He’s soooo weird and trippy and mystical and wonderful and dark and funny! Mr Ballen is our mentor, and we are his favourite students.’


Meer info over Roger Ballen ‘The Theater of the Ballenesque’: www.centrale.brussels

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Wij hadden meer verwacht van Die Antwoord. Wel top idee om alle smartphones te bannen, dit mag wat mij betreft op elk concert.
nhoupelyne
Laat ons duidelijk zijn : dit was aangekondigd als een eerbetoon aan Roger Ballen, dus elke minuut concert was een gewonnen minuut. Blij dat ik er bij was, en hoedje af voor AB dat ze het aandurven om éérst het publiek binnen te laten alvorens de show te laten aanvangen. Enig minpuntje was dat net voor mij op het balkon toch iemand heel egoïstisch bezig was te filmen, verschillende keren minutenlang, en dat daar niks aan gedaan werd. Ik heb er mij wat aan geërgerd en vaak zin gehad om die vent op zijn schouders te tikken, maar ik heb dan maar besloten gewoon te genieten.... en dat heb ik gedaan! TOP. Maar ook in de reacties hier : verzuring van de maatschappij....
Pedro.Debaere544332
Eerste maal Die Antwoord gezien en eerlijk, dit was fenomenaal. Ik beschouwde het niet als een concert maar als een geheel van spel van licht, muziek, kunst en een ongelooflijke vibe. Gaandeweg lieten ze zich meer zien en ik denk dat dit de bedoeling was, het is en blijft een vreemde band. Maar was toch een feestje, amai! Toegegeven, veel te kort, maar liever zo dan in slaap gewiegd te worden of ellenlang moeten zitten wachten op de grote hits. Loved it!
Jeroen.Vermeire543960
40 min de retard... Voile sombre la première demi heure... Après ambiance du feu de dieu digne de die.. Mais 50 min de concert ça laisse fort à désirer... Pas de rappel... Pas une dernière... Déçue d'avoir payer 45 euros pour si peu..
Jessica.Reese843582
Incroyable concert ! Mais ça aurait été sympa d'en avoir un peu plus... Sinon géniale l'idée du concert sans téléphone (pitié faite ça pour tous les concert !!!)
Paul.Logez843542
30 minutes de retard, un court métrage pas du tout exclusif parce qu'il date de 2016, un concert très court, aucun première partie et tout ça pour 45€. PLUS JAMAIS je ne paierai pour aller voir Die Antwoord ...
orphennn
Vraiment dégoutée...
m_ry
Fantastisch concert en ervan genoten: de energie spatte van het podium af. De verwerving met de kunst van Roger Ballen gaf het een exclusief karakter en zeker een pluspunt. Het concert zelf mocht uiteraard langer maar je kan niet alles hebben in het leven. Zeer blij dat ze even langs België kwamen met hun tour, straffe stunt van de AB.
Laurens.Zelderloo806008
Fantastisch! Kort maar krachtig!
jnuyens
3e keer dat ik Die Antwoord live zag, enorm hard teleurgesteld. Na al 45 minuten te laat komen, heb ik de helft van het uurtje dat ze hebben opgetreden niet kunnen zien door het zwarte doek voor het podium. Jammer dat ik hier 45 euro voor heb betaald.
hannaw
Une photo, j'aurais voulu une seule photo. Un peu plus d'une heure de concert, ça laisse sur sa faim, mais aurais je eu l'énergie pour 'mouver'? Et les clopes aux vestiaires, ben merci !!!
massimo-dallarmi
Veel te kort voor een groep van dit allure. Eerste half uur te donkere belichting wat de aandacht wegnam. Laatste half uur was knallen en erg goed maar is dat niet wat magertjes?
bartje1973
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

AB40 ART & MUSIC: Die Antwoord x Roger Ballen nieuws

Geen GSM tijdens Die Antwoord!

Geen antwoord tijdens Die Antwoord

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie