Hendrik Willemyns (Arsenal) maakt documentairereeks 'Paper Trails' voor Canvas.

Hendrik Willemyns, die samen met John Roan de lakens uitdeelt bij de Belgische band Arsenal, maakte zes documentaires over zes meesterwerken uit de wereldliteratuur. Afspraak vanaf deze week op Canvas elke zondag om 21u45.

Lees
Stories
Stem de AB tot Site van het Jaar!

Voor het derde jaar op rij wordt de AB site genomineerd voor de Site van het Jaar verkiezing. Stem ons binnen de categorie CULTUUR naar de overwinning!

Lees
Stories
EFTERKLANG vindt Brusselse EFTERKIDS!

Enkele weken terug lanceerde het Deense gezelschap Efterklang een oproep om EFTERKIDS rond hen te verzamelen en te performen op het grote podium van AB… En dat is hen met verve gelukt…

Lees
Stories
Veel nieuws uit het Triggerfinger kamp

Triggerfinger is helemaal terug! Want met een nieuw album en een kersverse ABsession onder de arm valt er veel te vertellen over de band die begin december 3x (!) in de AB zal optreden.

Lees
Stories
EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN op Klara, op cd en te AB.

U zocht naar de perfecte voorbereiding voor de komende uitverkochte tweedaagse van Einstürzende Neubauten te AB? Die vindt u de hele week op ‘Mixtuur’ (Klara), waar Blixa Bargeld als gastcurator fungeert én op de net verschenen verzamelaar ‘2002-2010’ met alweer een live-track uit een eerder AB-concert.

Lees
Stories
Unieke (gratis) A1 poster NORWAY NOW door Kim Hiorthøy

Speciaal voor Norway Now ontwierp de Noorse graphic designer en illustrator Kim Hiorthøy een poster op A1 formaat. Die kan u vanaf vandaag gratis afhalen (tot de voorraad strekt) in de ticketshop van AB.

Lees
Stories
WOMEX 2010, over wereldmuziek, alias Zap Zahra Chocolate etceterara

Eind oktober was het weer de WOrld Music EXpo in Copenhagen. Een verslagje van een vieve vijfdaagse, tot en met recente Wereldexcursies in de AB.

Lees
Stories
Norway Now gaat van start met expo in ABCafé.

Dit najaar slaan de Brusselse cultuurhuizen AB en BOZAR de handen in elkaar voor Norway Now, een programma waarin de hedendaagse – vaak eigenzinnige – Noorse cultuur centraal staat. De aftrap gebeurt te AB met een heuse expo van Rune Mortensen over het innoverende Noorse label Smalltown Superjazzz.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
UiTinBrussel trakteert met tickets voor Autumn Falls én een etentje in AB Resto!

De eerste editie van het muzikale stadsfestival Autumn Falls is een schot in de roos. De avond in AB is al uitverkocht, maar niet getreurd, Onze partner UiTinBrussel trakteert vijf duo’s met combitickets voor de drie concertavonden én een etentje in het AB Resto.

Lees
Stories
EFTERKLANG wordt EFTERKLANG + EFTERKIDS

Het Deense EFTERKLANG zoekt kinderen met een muzikaal hart die hun strijkinstrument meester zijn om op WOENSDAG 24 NOVEMBER te AB samen met de band te performen en lanceert daarmee meteen een oproep voor een betere muziekeducatie in scholen.

Lees
Stories
Arno, Yeasayer en Vismets live op ABtv!

Drie uitverkochte avonden deze week te volgen via ABtv...

Lees
Stories
WOMEX 2010 een kleine exploratie vooraf

Dé World Music Expo komt er weer aan eind oktober. Enige situering op de muziekkaart en een korte vooruitblik.

Lees
Stories
Eerste week huisfotograaf...

'Alle begin is moeilijk', zo verwoordde mijn voorgangster Julie Haelemeersch het in haar allereerste blog. En groot gelijk heeft ze, want mijn allereerste optreden beloofde al direct een moeilijke opdracht te worden...

Lees
Stories
Feestelijke Americana Aanbieding

Carolina Chocolate Drops en Ryan Bingham & The Dead Horses nu samen in de box op 11 november!

Lees
Stories
Flip Kowlier, The Sore Losers en Turntable Dubbers op Brussel Brost

Op vraag van het Vlaams Overlegplatform voor Hoger Onderwijs Brussel – Quartier Latin nemen AB en Studio Brussel de after-parties van Brussel Brost voor hun rekening. Feesten in Brussel op woensdag 20 oktober?

Lees
Stories
Word Norway Now-reporter en reis naar het by:Larm-festival in Oslo!

Deze winter wordt anders; wijdser; extremer! AB en BOZAR zijn namelijk op zoek naar iemand (m/v) die er niet voor terugschrikt niet alleen de uiterste hoogtesferen maar evengoed de diepste hypocentra van de Noorse cultuur uit te pluizen. Ga naar alle Norway Now-activiteiten in Brussel, reis naar Oslo voor het by:Larmfestival en deel je ervaringen met de wereld.

Lees
Stories
Ieder einde is een nieuw begin

Op 7 oktober liep mijn jaar als AB-huisfotograaf 2009-2010 definitief ten einde...

Lees
Stories
Te Gek 4 is er, koop ticket en cd online

Afgelopen week werd de 4de cd van Te Gek met o.a. medewerking van Willy Willy & Isolde Lasoen, Walter De Buck & Helmut Lotti aan de pers en het publiek voorgesteld.

Lees
Stories
Nieuws van AKS feat. Selah Sue, Netsky, Arquettes en The Tellers.

Binnen enkele weken schiet een nieuwe reeks Coca-Cola Sessions uit de startblokken. En er valt héél wat nieuws te rapen.

Lees
Stories
Nieuwe huisfotograaf en expo.

Karen Vandenberghe volgt Julie Haelemeersch op als AB huisfotograaf 2010-2011.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
Livestream Pendulum verpulvert ABtv record

Gisteren verpulverde Pendulum het ABtv record. De groep speelde niet enkel voor 2.000 toeschouwers in een uitverkochte AB, maar tevens voor 13.703 unieke bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

Lees
Stories
Mededeling aangaande het zaalhuurconcert van de artiest Sexion d'Assaut gepland op 2 november 2010 in AB.

Naar aanleiding van het door Live Nation geplande concert van Sexion d’Assaut in de AB op 2 november 2010, wenst de AB de stand van zaken duidelijk te maken en de context te scheppen.

Lees
Stories

Wedstrijden

AB stuurt je naar Dope Lemon

De tour van het nieuwe project rond Angus Stone start in AB. En jij kan erbij zijn!

Doe mee
Wedstrijd
WIN EEN DUOTICKET VOOR Duff McKagan featuring Shooter Jennings

Tenderness van een Guns N' Roses-gangmaker!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Machine Gun Kelly

'Wild Boy' uit de hiphop scene rapt, dist en acteert

Doe mee
Wedstrijd