AB programmeert mee het Deense SPOT-showcase-festival

Het Deense showcase-festival Spot in de studentenstad Aarhus verwelkomde afgelopen weekend de Belgen Yuko en Absynthe Minded, alsook Ijslanders Emiliana Torrini en Ólafur Arnalds alsook straffe Deense acts als I’ve Got You On Tape, Prins Nitram en electro-sensatie Electrojuice.

Lees
Stories
100 x Broodje Brussel

Volgende week donderdag...het 100ste Broodje Brussel concert!

Lees
Stories
AB lanceert een aantal nieuwe projecten in het kader van 30 jaar AB

AB bestaat in september 30 jaar (1979-2009) en dat mag gevierd worden. Maar in tegenstelling tot 25 jaar AB gaan we deze keer niet al te uitgebreid bij dit jubileum stilstaan. Even terugblikken, ja, maar we gaan deze verjaardag vooral aangrijpen om een aantal nieuwe initiatieven te lanceren.

Lees
Stories
Herbeleef PJ Harvey & John Parish!

Afgelopen donderdag speelde PJ Harvey na lange tijd nog eens in een Belgische concertzaal.

Lees
Stories
De nieuwe videoclip van Arsenal opgenomen in AB.

De clip bij de nieuwe single ‘Turn Me Loose’ werd opgenomen tijdens hun 2 uitverkochte concerten eind maart. Geniet mee.

Lees
Stories
Het vreemde instrument van The Veils

Backstage zie je soms de gekste dingen. Gisteren was dat in de kleedkamer van The Veils niet anders.

Lees
Stories
Vlaamse Feestdag in Brussel op 11 juli

11 juli, Vlaamse Feestdag, feest tout court. Voor het tweede jaar op rij smijt de AB haar volle gewicht in de schaal. Een hele dag lang van muziek genieten op diverse locaties in Brussel en afsluiter een knallend muzikaal feest op de Grote Markt met optredens van o.a. Gabriel Rios, Paul Michiels, Lady Linn en Yevgueni.

Lees
Stories
AB 100% op groene stroom

Op initiatief van het Brussels gewest, departement Leefmilieu, zijn wij begin 2008 samen met 9 andere Brusselse kmo’s uit heel diverse sectoren....

Lees
Stories
Milieu-initiatief AB op TF1

Als ecodynamische onderneming zoekt de AB steeds naar initiatieven om het milieu zo weinig mogelijk te belasten

Lees
Stories
Tweemaandelijkse expo's in AB café/resto

Sinds kort kan u - naast een frisse pint alsook een hartelijke maaltijd - terecht in ons eigen AB-Restaurant voor expo's die steeds gedurende een tweetal maanden te bezichtigen zijn.

Lees
Stories
DOMINO DAG 6: WERKELIJK OPMERKELIJK

The Notwist triomfeert. De geest van Coltrane is niet veraf en u checkt toch ook de Domino-sfeerverslagen uit?

Lees
Stories
DOMINO DAG 5: WERKELIJK OPMERKELIJK.

Een minifestival binnen een festival! En dat met niet minder dan een vijftal avontuurlijke acts! Mono bevestigd zijn status. Mi Ami en Health triomferen. Handsome Furs staan in de fik en Tiny Masters aan de leiband van ma & pa.

Lees
Stories
DOMINO DAG 4: WERKELIJK OPMERKELIJK.

Een uniek en intiem concert met publiek op het podium te AB van een groot man in wording: Nico Muhly. En… mogen we ons kwa namedropping eens volledig laten gaan? Alsook: chips zijn nu ook tot kunst verworden!

Lees
Stories
DOMINO DAG 3: WERKELIJK OPMERKELIJK

Hudson Mohawke triomfeert en blaast iedereen omver… De verwachte revelatie van het Zuid Afrikaanse BLK JKS die met TV On The Radio werd vergeleken werd een afknapper van formaat…

Lees
Stories
DOMINO DAG 2: WERKELIJK OPMERKELIJK

Over bas-wonder Tom 'Squarepusher' Jenkinson en breakcore die nieuwe doelgroepen aanspreekt!

Lees
Stories
DOMINO DAG 1: WERKELIJK OPMERKELIJK

Dé aftrap van zeven dagen Domino ofte: de avontuurlijke alternatieve hoogmis van AB. Van de klassieke en elektronische pracht van Jóhann Jóhannsson tot de mokerslag van AmenRa en A Place To Bury Strangers…

Lees
Stories
Domino 09 via ABtv!

Vanaf vandaag surfen we weer een hele week.....

Lees
Stories
AB op zoek naar zingende motorrijders

Op zaterdag 18 april vertrekt een duo motorrijders in onvervalste Lomax stijl voor een 5 maand lange reis langs de Middellandse Zee, op zoek naar verloren gewaande slaapliedjes.

Lees
Stories
AB en Nationale Loterij slaan handen in elkaar

AB en Win for Life (Nationale Loterij) gaan vanaf 1 april 2009 met elkaar in zee. Dit betekent dat Win for Life hiermee toetreedt tot het selecte kransje van structurele (financiële) partners waarmee AB een diepgaande relatie uitbouwt.

Lees
Stories
Het beste van SXSW 2009

Hartverscheurendste keuzes ...

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, slotdag

Zaterdag 21 maart, dag 4 van SXSW en meteen de laatste dag van het festival. Middelmaat troef en dus nemen de bands die speelplezier hoog in het vaandel dragen de beker mee naar huis. Voor een lijstje met het beste van SXSW vragen we echter wat bedenktijd.

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, dag 3

SXSW komt op kruissnelheid. Traditioneel is vrijdag de dag waarop het publiek in aantal verdubbelt en bijgevolg de wachtrijen soms frustrerend lang worden. Dat noopt tot het geluk zoeken in kleine hoekjes, wat soms lukt zoals met de Britse singer-songwriter – nou ja – Beans On Toast.

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, dag 2

De komende dagen zal uw man ter plaatse verslag uitbrengen van ’s werelds belangrijkste live showcase festival. Dag twee vond zijn hoogtepunten in de genres americana en folk maar zagen wij ook niet de toekomst van de popmuziek?

Lees
Stories
SXSW, hét live showcase festival in Austin, Texas, dag 1

De komende dagen zal uw man ter plaatse verslag uitbrengen van ’s werelds belangrijkste live showcase festival. De eerste officiële dag tekende zich af als saai en weinig ophefmakend. Tot de duisternis over Austin viel.

Lees
Stories

Wedstrijden

Win tickets voor LeFtO presents NCHTWNKL feat. Daedelus + Teebs

LeFtO haalt 2 meesters uit de L.A.-beatscene naar Brussel

Doe mee
Wedstrijd
Win tickets voor Charlie Cunningham op 13.03 in AB

Supersubtiel gitaarspel & zeer zinnige zang!

Doe mee
Wedstrijd
Win tickets voor Charlotte Dos Santos op 06.03 in AB

Veelbelovende neosoulzangeres stelt debuutalbum voor

Doe mee
Wedstrijd

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie