Yeasayer: Live @ Ancienne Belgique

Ook Yeasayer brengt hun AB concert van 2010 uit...

Lees
Stories
In 2010 voor het eerst 300.000 bezoekers in de AB

Voor het eerst in de 31-jarige geschiedenis kreeg AB 300.000 concertgangers over de vloer.

Lees
Stories
Top 20(10) AB

Het afgelopen concertjaar in lijstjes...

Lees
Stories
The Low Frequency In Stereo in AB

Waarom liep de concertzaal van AB vol voor de gypsy band Taraf de Haïdouks terwijl het Noorse The Low Frequency In Stereo amper de Club gevuld kreeg?

Lees
Stories
A Day To Remember brengt AB naar de wereld

Op 8 februari a.s. staat deze Amerikaanse post-hardcore band op het podium van de AB. In 2009 waren ze al eens te gast als support van Bring Me The Horizon en toen maakten hun roadies een prachtige foto die recent de cover sierde van het internationale magazine Pollstar.

Lees
Stories
Maak een mooie tekening en win 5 tickets voor Kapitein Winokio!

Maak een mooie tekening voor Kapitein Winokio en stuur ons die op, want misschien win je wel 5 tickets voor het Berenconcert van zondag 9 januari en mag je je tekening persoonlijk aan de Kapitein afgeven!

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer) - top x 2010

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
AB bezocht afgelopen weekend het Engelse curatorschap-festival All Tomorrow's Parties # 2.

Het herenigde collectief GY!BE stelde een heel weekend lang de najaarseditie van ATP in het Britse bungalowpark Minehead (nabij Bristol) samen en inspireerde ons de finale dag het meest met o.a. Emeralds, Awesome Tapes From Africa en Francisco Lopez.

Lees
Stories
AB bezocht afgelopen weekend het Engelse curatorschap-festival All Tomorrow's Parties # 1.

Het herenigde collectief Godspeed You! Black Emperor stelde een heel weekend lang de najaarseditie van ATP in het Britse bungalowpark Minehead (nabij Bristol) samen en inspireerde ons met o.a. Scout Niblett, Black Dice en Oneida.

Lees
Stories
Rune Grammofon: zenuwslopende willekeur, verfijnd artwork

In AB Café loopt momenteel een tentoonstelling met albumhoezen die door grafisch ontwerper Kim Hiorthøy zijn verzorgd en onlangs werden de jongste releases van Rune Grammofon op de AB Club losgelaten.

Lees
Stories
Terug naar de natuur met Noorse Black Metal

Wie een dezer dagen door de Steenstraat in Brussel wandelt, zal door de winterse buien heen enkele onsympathiek ogende figuren opmerken.

Lees
Stories
AB in Beeld

2 maanden ver en 22 concerten wijzer: Het waren al drukke tijden voor de nieuwe AB huisfotograaf.

Lees
Stories
Go Live: de nieuwe live CD van Jónsi.

Jónsi koos de AB uit om z'n nieuwe Live CD op te nemen...

Lees
Stories
Spraakmakende expo: TRUE NORWEGIAN BLACK METAL.

Vanaf vandaag start in de Steenstraat in het kader van Norway Now de spraakmakende ‘straat-tentoonstelling’ TRUE NORWEGIAN BLACK METAL met een selectie blow ups van fotograaf Peter Beste.

Lees
Stories
Expo Smalltown Superjazzz: hoe minder opsmuk, hoe beter

Dit najaar slaan AB en BOZAR de handen in elkaar voor Norway Now, een programma waarin de hedendaagse – vaak eigenzinnige – Noorse cultuur centraal staat. Maarten Delbeke ging in op de oproep om Norway Now-reporter te worden en gaat dus regelmatig berichten over de evenementen, zie hier zijn eerste verslag.

Lees
Stories
Hendrik Willemyns (Arsenal) maakt documentairereeks 'Paper Trails' voor Canvas.

Hendrik Willemyns, die samen met John Roan de lakens uitdeelt bij de Belgische band Arsenal, maakte zes documentaires over zes meesterwerken uit de wereldliteratuur. Afspraak vanaf deze week op Canvas elke zondag om 21u45.

Lees
Stories
Stem de AB tot Site van het Jaar!

Voor het derde jaar op rij wordt de AB site genomineerd voor de Site van het Jaar verkiezing. Stem ons binnen de categorie CULTUUR naar de overwinning!

Lees
Stories
EFTERKLANG vindt Brusselse EFTERKIDS!

Enkele weken terug lanceerde het Deense gezelschap Efterklang een oproep om EFTERKIDS rond hen te verzamelen en te performen op het grote podium van AB… En dat is hen met verve gelukt…

Lees
Stories
Veel nieuws uit het Triggerfinger kamp

Triggerfinger is helemaal terug! Want met een nieuw album en een kersverse ABsession onder de arm valt er veel te vertellen over de band die begin december 3x (!) in de AB zal optreden.

Lees
Stories
EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN op Klara, op cd en te AB.

U zocht naar de perfecte voorbereiding voor de komende uitverkochte tweedaagse van Einstürzende Neubauten te AB? Die vindt u de hele week op ‘Mixtuur’ (Klara), waar Blixa Bargeld als gastcurator fungeert én op de net verschenen verzamelaar ‘2002-2010’ met alweer een live-track uit een eerder AB-concert.

Lees
Stories
Unieke (gratis) A1 poster NORWAY NOW door Kim Hiorthøy

Speciaal voor Norway Now ontwierp de Noorse graphic designer en illustrator Kim Hiorthøy een poster op A1 formaat. Die kan u vanaf vandaag gratis afhalen (tot de voorraad strekt) in de ticketshop van AB.

Lees
Stories
WOMEX 2010, over wereldmuziek, alias Zap Zahra Chocolate etceterara

Eind oktober was het weer de WOrld Music EXpo in Copenhagen. Een verslagje van een vieve vijfdaagse, tot en met recente Wereldexcursies in de AB.

Lees
Stories
Norway Now gaat van start met expo in ABCafé.

Dit najaar slaan de Brusselse cultuurhuizen AB en BOZAR de handen in elkaar voor Norway Now, een programma waarin de hedendaagse – vaak eigenzinnige – Noorse cultuur centraal staat. De aftrap gebeurt te AB met een heuse expo van Rune Mortensen over het innoverende Noorse label Smalltown Superjazzz.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories

Wedstrijden

WIN EEN DUOTICKET VOOR Duff McKagan featuring Shooter Jennings

Tenderness van een Guns N' Roses-gangmaker!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Machine Gun Kelly

'Wild Boy' uit de hiphop scene rapt, dist en acteert

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Paul Heaton & Jacqui Abbott

The Housemartins, The Beautiful South... the hits!

Doe mee
Wedstrijd