FEEËRIEËN: DAG 4

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: hoe William Fitzsimmons iedereen inpakte en hoe The Irrepressibles iedereen met verstomming achterliet.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009 Middag 3 van 5

Deze laatste week van augustus 2009 is het vaneigens Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor de overgelukkige aanwezigen nog een derde blogje superlatieve synopsis.

Lees
Stories
FEEËRIEËN: DAG 3

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: hoe Hauschka indruk maakte en hoe Mauro zich eindelijk nog eens als singer-songwriter openbaarde.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009 Middag 2 van 5

Deze laatste week van augustus 2009 is het nog altijd Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor de afwezige ongelukkigen een tweede blogje 5sterren synopsis.

Lees
Stories
FEEËRIEËN: DAG 1

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! En meteen: leve The Bony King Of Nowhere en Dent May met zijn ukulele.

Lees
Stories
FEEËRIEËN: DAG 2

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: de triomftocht van The Golden Glows en Chatham County Line.

Lees
Stories
Tentoonstelling ALAN LOMAX in Italië '54 - '55

Vandaag woensdag 26 augustus opent in het Muziekinstrumentenmuseum de tentoonstelling 'ALAN LOMAX IN ITALIË '54-'55' in het kader van ons eerbetoon aan deze Amerikaanse etnomusicoloog.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009: Middag 1 van 5

Deze laatste week van augustus 2009 is het weer Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor de ongelukkige afwezigen een eerste blogje tien op tien synopsis.

Lees
Stories
ØYA? WOW? FLOW!

Druk weekend daarboven in Scandinavië! Niet alleen dat inderdaad weldadige ØYA Festival in Oslo, Noorwegen. Maar ook nog eens Way Out West (zeg maar WOW?) in Göteborg, Zweden. En in het verre, maar vlot bereikbare Helsinki, Finland ook nog eens FLOW. En gauw zeg: wij dààr naar toe.

Lees
Stories
Noorwegen rocks #2: Øya!

AB vertoeft een week te Oslo op het uitermate sympathieke groene festival Øya en laaft zich verder aan o.a. de Noorse ontdekking Huntsville, klassebak Grizzly Bear, absolute topper Magnetic Man (ofte: het eerste live dubstep project met Benga en Skream) alsook het donkere Fever Ray.

Lees
Stories
Noorwegen rocks # 1: Øya!

AB vertoeft een week te Oslo op het uitermate sympathieke groene festival Øya en laaft zich aan de terugkeer van onze favoriete Noren Jaga Jazzist, het explosieve Israëlische trio Monotonix en de cutting edge scherpte van Schot Hudson Mohawke.

Lees
Stories
Herbeleef De Gulden Ontsporing

Herbeleef de Vlaamse Feestdag in Brussel a.d.h.v. foto's en een videoreportage.

Lees
Stories
Word AB Huisfotograaf 2009-2010!

Zijn fotografie en muziek jóuw passies, dan is dit je kans om de tweede AB Huisfotograaf te worden! Een fotopas voor elk gewenst optreden, toegang tot de backstage, je foto’s op de AB Website en je eigen fototentoonstelling in de AB.

Lees
Stories
Van de Maanrockrally naar Het Groot Geweld

Vorige week mocht ondergetekende in de jury zetelen van de Maanrock Rally preselecties te Mechelen. En wat wil het toeval?

Lees
Stories
CHANNEL ZERO IS BACK: 6 x AB uitverkocht in recordtempo!

Indrukwekkend! Imposant! Alle records verpulverd! Dat zijn de enige woorden die ons te binnen schieten bij de niet minder dan 6 in recordtempo uitverkochte concerten van CHANNEL ZERO.

Lees
Stories
Herinnering aan Yasmine

Een gracieus vechterke, zo zullen we haar herinneren. Hilde Rens' artistieke pad ging niet altijd over rozen.

Lees
Stories
Vooruitblik op de festivals met Kings of Leon, Calexico, The Temper Trap, Artists in residence e.v.a.

Nog een weekje en dan trekt de AB de deur van het goedgevulde voorjaarsseizoen even achter zich dicht...

Lees
Stories
Channel Zero scoort zuivere hattrick te AB: drie reünieconcerten in recordtempo uitverkocht! Lees
Stories
Daan: Radio 1 showcase

Daan stelde op vrijdag 12 juni zijn nieuwe CD Manhay voor tijdens een intiem concert in de ABClub.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
EUROPAVOX: een Frans maar Europees getint Festival

Tijdens het voorbije Pinsterweekend was er ook het Europavoxfestival in het Franse Clermont-Ferrand. België stuurde drie sterke acts, een ambassadrice en een mannetje van de AB.

Lees
Stories
Nekka zoekt opvolger Mira, Buurman, Hannelore Bedert,...

Dit najaar vindt de zesde editie van de Nekka-wedstrijd plaats...

Lees
Stories
AB programmeert mee het Deense SPOT-showcase-festival

Het Deense showcase-festival Spot in de studentenstad Aarhus verwelkomde afgelopen weekend de Belgen Yuko en Absynthe Minded, alsook Ijslanders Emiliana Torrini en Ólafur Arnalds alsook straffe Deense acts als I’ve Got You On Tape, Prins Nitram en electro-sensatie Electrojuice.

Lees
Stories
100 x Broodje Brussel

Volgende week donderdag...het 100ste Broodje Brussel concert!

Lees
Stories

Wedstrijden

Win tickets voor LeFtO presents NCHTWNKL feat. Daedelus + Teebs

LeFtO haalt 2 meesters uit de L.A.-beatscene naar Brussel

Doe mee
Wedstrijd
Win tickets voor Charlie Cunningham op 13.03 in AB

Supersubtiel gitaarspel & zeer zinnige zang!

Doe mee
Wedstrijd
Win tickets voor Charlotte Dos Santos op 06.03 in AB

Veelbelovende neosoulzangeres stelt debuutalbum voor

Doe mee
Wedstrijd

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie