Kükl's Immer Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in het muziekblad RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
KOMMIL FOO BREKEND NIEUWS!

Breken, de nieuwe voorstelling van Kommil Foo nu al in verkoop voor juni 2012!

Lees
Stories
Download gratis het nieuwe album van Speed Dial 7

Deze Belgische avant-hop sensatie treedt op 16 mei samen met Das Racist op in de ABClub en stelt zijn nieuwe album gratis beschikbaar.

Lees
Stories
Deze week verschijnt '_live@AB2011' van ARBEID ADELT!

En deze ‘_live@AB2011’ is meteen een denderende liveregistratie van hun concert in het kader van de AB reeks ►► Rewind, waarin Belgische artiesten integraal hun klassieker spelen.

Lees
Stories
DOMINO # 7: Werkelijk Finaal Opmerkelijk!

Domino wordt eerbaar ten grave gedragen. Maar krijgt tevens een eervolle start met zijn nieuwe geesteskind en reeks The Art Of Noise voor meteen een uitverkochte AB Club. Of ook: over trots en ontdekkingsdrang.

Lees
Stories
Domino # 6: Werkelijk Opmerkelijk!

Over de terugkeer van de Dominomus, de frozen shoulder, loge-hopping en Mogwai-watjes…

Lees
Stories
Domino # 5: Werkelijk Opmerkelijk!

Wow: zowaar een rustige dag zonder een artillerie aan bands, maar wel één waarin Belle & Sebastian zichzelf overklast met hun quasi perfecte pop.

Lees
Stories
DOMINO # 4: Werkelijk opmerkelijk!

Veel mooi volk op Domino dag 4 met in hoofdzaak twee acts op de rand van de doorbraak: Agnes Obel en Wu Lyf. Of ook: “From the woe-to-the-live-to-the-life”.

Lees
Stories
DOMINO # 3: Werkelijk opmerkelijk!

Dag 3 en Domino raakt zowaar op kruissnelheid. Of: over **/\** en Notos.

Lees
Stories
DOMINO # 2: Werkelijk opmerkelijk!

Domino dompelt zich onder in een bad van post dubstep, hypnagogic pop en witch house. Of: de zoektocht naar een intrigerende ondefinieerbare sound.

Lees
Stories
DOMINO # 1 : Werkelijk Opmerkelijk!

De kop is er af! Dag 1 van de finale Domino-editie is van start gegaan. Over indringende elektronica, George Clooney en de doodseskaders van Einstürzende Neubauten.

Lees
Stories
Band of Gypsies 2 recorded @ AB

Taraf de Haïdouks en Kocani Orkestar brengen deze week Band of Gypsies 2 uit: een registratie van dé strafste Balkanclash van het afgelopen jaar...

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in het muziekblad RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
Domino-reportages op Cobra.be en tvbrussel

Cobra.be en tvbrussel kwamen vorige week Domino-bezieler en programmator Kurt Overbergh interviewen over de 15e en laatste editie, bekijk hier de reportages

Lees
Stories
Babel Med: wereldmuziek en weke dieren in Marseille!

Op zoek naar le nouveau Abd Al? De nieuwe Estrella? The new Yael? El nuevo Melingo? Wij ook, altijd en overal, en dus stuurde de AB eens een mannetje naar deze Franse wereldmuziekbeurs.

Lees
Stories
Drums Are For Parades releasen eerste gratis song uit IMPERIVM-reeks.

Vanaf vandaag kan je terecht op www.drumsareforparades.net voor een eerste gratis track van onze kersverse Artist In Residence Drums Are For Parades.

Lees
Stories
AB blikt met AB sessions vooruit op komende concerten...

Artiesten passeren te AB om een teaser voor hun concert op te nemen...

Lees
Stories
Nieuwe Artist in Residence: Drums Are For Parades

De volgende artiest is een beetje de vreemde eend in de bijt want Drums Are For Parades klinkt bij heel wat mensen al bekend in de oren. Maar het drietal kwam onlangs aan de Anspachlaan 110 aankloppen met een ietwat ongewoon project.

Lees
Stories
SXSW # 3: bands én nog meer bands. En zowaar Perez Hilton!

Tijd voor nog meer revelaties op SXSW: Braids, Cults, Jamie Woon (alweer), Liturgy, The Vaccines en tUnE-YarDs.

Lees
Stories
SXSW # 2: bands, bands én zowaar bands.

Wil iemand nog een bandje? Het toeval wil dat wij er een paar tegen het lijf zijn gelopen in Texas. Zeg maar: op zowat elke hoek, in elke kelder, op elk dakterras en in elk omgebouwd tuinhuisje. Revelatie? Zondermeer Jamie Woon!

Lees
Stories
SXSW dag # 4

Verslag van de slotdag van het grootste showcasefestival ter wereld: South By SouthWest ofte SXSW. En voor de vermoeide bloglezers ook onze Best Of van deze editie.

Lees
Stories
SXSW dag # 3

Ook dit jaar trekt AB naar Austin, Texas voor het grootste showcasefestival ter wereld: South By SouthWest ofte SXSW. Meer dan 1000 artiesten treden hier – vaak meermaals – op voor een veelvoud aan mensen uit de muziekindustrie én fans. 5 dagen feest. Dag 3 in een notendop.

Lees
Stories
SXSW dag # 2

Ook dit jaar trekt AB naar Austin, Texas voor het grootste showcasefestival ter wereld: South By SouthWest ofte SXSW. Meer dan 1000 artiesten treden hier – vaak meermaals – op voor een veelvoud aan mensen uit de muziekindustrie én fans. 5 dagen feest. Dag 2 in een notendop.

Lees
Stories
SXSW dag # 1 meteen raak met Jack White en zijn Rolling Record Store...

Een droomochtend. Zo zou je dag # 1 van SXSW het best kunnen omschrijven met meteen een akoestische solo-set van niemand minder dan Jack White…

Lees
Stories

Wedstrijden

Win een duoticket voor Paul Heaton & Jacqui Abbott

The Housemartins, The Beautiful South... the hits!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Fantastic Negrito

Felle funk, duistere blues, black roots!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor The Mavericks

The Mavericks bestaan 30 jaar en dat moet gevierd worden!

Doe mee
Wedstrijd