Nieuw op AB site: Wachtlijst

AB heeft een nieuwe functie ontwikkeld op zijn website. Voor een aantal uitverkochte concerten kan je vanaf nu via de online wachtlijst nog kans maken op tickets.

Lees
Stories
30 jaar AB in De Morgen: Vandaag Will Tura

Dertig jaar geleden opende de vernieuwde Ancienne Belgique zijn deuren. In De Morgen haalt een muzikant elke dag herinneringen op aan ‘de beste concertzaal ter wereld’.

Lees
Stories
Quiz mee met AB (live)Radio en win 30 concerttickets!

Surf nu naar ABRadio en win...

Lees
Stories
30 jaar AB: Luister naar Radio 1 en StuBru voor terugblik én prijzen

Op maandag 21 september bestaat AB 30 jaar en Studio Brussel en Radio 1 vieren deze gebeurtenis met ons mee.

Lees
Stories
Alle begin is moeilijk...

Nauwelijks twee dagen nadat ik op de hoogte werd gebracht van mijn verkiezing tot huisfotograaf...

Lees
Stories
The 'NEW' Branford Marsalis Quartet

Branford introduceert nieuwe drummer...

Lees
Stories
The Golden Glows gooien hoge ogen met hun Alan Lomax Prison Songs.

Op 5 september brachten The Golden Glows in avant-première enkele van hun prison song bewerkingen op het nieuwe Nederlandse festival Into The Great Wide Open. De Nederlandse pers ging overstag.

Lees
Stories
AB presenteert nieuwe huisfotograaf 2009-2010.

De nieuwe AB huisfotograaf is bekend. Uit meer dan 200 kandidaten en na enkele zware selecties, werd Julie Haelemeersch weerhouden...

Lees
Stories
Ruim 5000 kijkers voor Moby op ABtv.

Moby mocht gisteravond ons nieuwe concertseizoen openen, in de zaal én online via ABtv.

Lees
Stories
Photowall Alex Vanhee en foto's AB Huisfotograaf in AB Café/Resto

Met de start van het 30ste concertseizoen (1979 – 2009) nodigt AB u van harte uit in AB Café/Resto.

Lees
Stories
Nieuw AB Seizoen in De Standaard

Koop morgen, woensdag 9 september De Standaard en krijg gratis een bijlage van het nieuwe AB Seizoen.

Lees
Stories
Alan Lomax op Canvas

Wie is toch die Alan Lomax waar de AB zoveel heisa rond maakt? Op donderdag 10 september om 23u30 kom je het te weten dankzij Canvas. Zij brengen de schitterende documentaire 'The Songhunter' bij jou in de huiskamer.

Lees
Stories
30 jaar AB!

TV Brussel volgde naar aanleiding van AB30 het AB team een week lang ...van het Warandepark tot de Anspachlaan.

Lees
Stories
Start Retrospectieve Alan Lomax in Cinematek

Alan Lomax was niet alleen een ‘songhunter’ maar ook een begenadigd documentairemaker. Hij maakte tussen 1978 en 1985 vijf documentaires onder de noemer ‘American Patchwork’.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009 Middag 5 van 5 (en de fuif is af.)

Deze laatste week van augustus 2009 was het finaal Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor iedereen, nog een laatste snotterende synopsis.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009 Middag 4 van 5

Deze laatste week van augustus 2009 is het onvermijdelijk Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor alle blije blogvolgelingen nog een vierde hyper propere synopsis.

Lees
Stories
FEEËRIEËN: DAG 4

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: hoe William Fitzsimmons iedereen inpakte en hoe The Irrepressibles iedereen met verstomming achterliet.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009 Middag 3 van 5

Deze laatste week van augustus 2009 is het vaneigens Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor de overgelukkige aanwezigen nog een derde blogje superlatieve synopsis.

Lees
Stories
FEEËRIEËN: DAG 3

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: hoe Hauschka indruk maakte en hoe Mauro zich eindelijk nog eens als singer-songwriter openbaarde.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009 Middag 2 van 5

Deze laatste week van augustus 2009 is het nog altijd Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor de afwezige ongelukkigen een tweede blogje 5sterren synopsis.

Lees
Stories
FEEËRIEËN: DAG 1

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! En meteen: leve The Bony King Of Nowhere en Dent May met zijn ukulele.

Lees
Stories
FEEËRIEËN: DAG 2

Ons favoriete feeërieëke outdoor ontdekkingsfestival? Helemaal! Outdoor cocoonen? Inderdaad! Alsook: de triomftocht van The Golden Glows en Chatham County Line.

Lees
Stories
Tentoonstelling ALAN LOMAX in Italië '54 - '55

Vandaag woensdag 26 augustus opent in het Muziekinstrumentenmuseum de tentoonstelling 'ALAN LOMAX IN ITALIË '54-'55' in het kader van ons eerbetoon aan deze Amerikaanse etnomusicoloog.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2009: Middag 1 van 5

Deze laatste week van augustus 2009 is het weer Boterhammen In Het Park. Dat toffe gratis muziekfestival in het Warandepark. Alle vitalere info over deze middagen verder op deze site. Hier volgt, vooral voor de ongelukkige afwezigen een eerste blogje tien op tien synopsis.

Lees
Stories

Wedstrijden

Win tickets voor LeFtO presents NCHTWNKL feat. Daedelus + Teebs

LeFtO haalt 2 meesters uit de L.A.-beatscene naar Brussel

Doe mee
Wedstrijd
Win tickets voor Charlie Cunningham op 13.03 in AB

Supersubtiel gitaarspel & zeer zinnige zang!

Doe mee
Wedstrijd
Win tickets voor Charlotte Dos Santos op 06.03 in AB

Veelbelovende neosoulzangeres stelt debuutalbum voor

Doe mee
Wedstrijd

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie