AB bezocht afgelopen weekend het Engelse curatorschap-festival All Tomorrow's Parties # 2.

Het herenigde collectief GY!BE stelde een heel weekend lang de najaarseditie van ATP in het Britse bungalowpark Minehead (nabij Bristol) samen en inspireerde ons de finale dag het meest met o.a. Emeralds, Awesome Tapes From Africa en Francisco Lopez.

Lees
Stories
AB bezocht afgelopen weekend het Engelse curatorschap-festival All Tomorrow's Parties # 1.

Het herenigde collectief Godspeed You! Black Emperor stelde een heel weekend lang de najaarseditie van ATP in het Britse bungalowpark Minehead (nabij Bristol) samen en inspireerde ons met o.a. Scout Niblett, Black Dice en Oneida.

Lees
Stories
Rune Grammofon: zenuwslopende willekeur, verfijnd artwork

In AB Café loopt momenteel een tentoonstelling met albumhoezen die door grafisch ontwerper Kim Hiorthøy zijn verzorgd en onlangs werden de jongste releases van Rune Grammofon op de AB Club losgelaten.

Lees
Stories
Terug naar de natuur met Noorse Black Metal

Wie een dezer dagen door de Steenstraat in Brussel wandelt, zal door de winterse buien heen enkele onsympathiek ogende figuren opmerken.

Lees
Stories
AB in Beeld

2 maanden ver en 22 concerten wijzer: Het waren al drukke tijden voor de nieuwe AB huisfotograaf.

Lees
Stories
Go Live: de nieuwe live CD van Jónsi.

Jónsi koos de AB uit om z'n nieuwe Live CD op te nemen...

Lees
Stories
Spraakmakende expo: TRUE NORWEGIAN BLACK METAL.

Vanaf vandaag start in de Steenstraat in het kader van Norway Now de spraakmakende ‘straat-tentoonstelling’ TRUE NORWEGIAN BLACK METAL met een selectie blow ups van fotograaf Peter Beste.

Lees
Stories
Expo Smalltown Superjazzz: hoe minder opsmuk, hoe beter

Dit najaar slaan AB en BOZAR de handen in elkaar voor Norway Now, een programma waarin de hedendaagse – vaak eigenzinnige – Noorse cultuur centraal staat. Maarten Delbeke ging in op de oproep om Norway Now-reporter te worden en gaat dus regelmatig berichten over de evenementen, zie hier zijn eerste verslag.

Lees
Stories
Hendrik Willemyns (Arsenal) maakt documentairereeks 'Paper Trails' voor Canvas.

Hendrik Willemyns, die samen met John Roan de lakens uitdeelt bij de Belgische band Arsenal, maakte zes documentaires over zes meesterwerken uit de wereldliteratuur. Afspraak vanaf deze week op Canvas elke zondag om 21u45.

Lees
Stories
Stem de AB tot Site van het Jaar!

Voor het derde jaar op rij wordt de AB site genomineerd voor de Site van het Jaar verkiezing. Stem ons binnen de categorie CULTUUR naar de overwinning!

Lees
Stories
EFTERKLANG vindt Brusselse EFTERKIDS!

Enkele weken terug lanceerde het Deense gezelschap Efterklang een oproep om EFTERKIDS rond hen te verzamelen en te performen op het grote podium van AB… En dat is hen met verve gelukt…

Lees
Stories
Veel nieuws uit het Triggerfinger kamp

Triggerfinger is helemaal terug! Want met een nieuw album en een kersverse ABsession onder de arm valt er veel te vertellen over de band die begin december 3x (!) in de AB zal optreden.

Lees
Stories
EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN op Klara, op cd en te AB.

U zocht naar de perfecte voorbereiding voor de komende uitverkochte tweedaagse van Einstürzende Neubauten te AB? Die vindt u de hele week op ‘Mixtuur’ (Klara), waar Blixa Bargeld als gastcurator fungeert én op de net verschenen verzamelaar ‘2002-2010’ met alweer een live-track uit een eerder AB-concert.

Lees
Stories
Unieke (gratis) A1 poster NORWAY NOW door Kim Hiorthøy

Speciaal voor Norway Now ontwierp de Noorse graphic designer en illustrator Kim Hiorthøy een poster op A1 formaat. Die kan u vanaf vandaag gratis afhalen (tot de voorraad strekt) in de ticketshop van AB.

Lees
Stories
WOMEX 2010, over wereldmuziek, alias Zap Zahra Chocolate etceterara

Eind oktober was het weer de WOrld Music EXpo in Copenhagen. Een verslagje van een vieve vijfdaagse, tot en met recente Wereldexcursies in de AB.

Lees
Stories
Norway Now gaat van start met expo in ABCafé.

Dit najaar slaan de Brusselse cultuurhuizen AB en BOZAR de handen in elkaar voor Norway Now, een programma waarin de hedendaagse – vaak eigenzinnige – Noorse cultuur centraal staat. De aftrap gebeurt te AB met een heuse expo van Rune Mortensen over het innoverende Noorse label Smalltown Superjazzz.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
UiTinBrussel trakteert met tickets voor Autumn Falls én een etentje in AB Resto!

De eerste editie van het muzikale stadsfestival Autumn Falls is een schot in de roos. De avond in AB is al uitverkocht, maar niet getreurd, Onze partner UiTinBrussel trakteert vijf duo’s met combitickets voor de drie concertavonden én een etentje in het AB Resto.

Lees
Stories
EFTERKLANG wordt EFTERKLANG + EFTERKIDS

Het Deense EFTERKLANG zoekt kinderen met een muzikaal hart die hun strijkinstrument meester zijn om op WOENSDAG 24 NOVEMBER te AB samen met de band te performen en lanceert daarmee meteen een oproep voor een betere muziekeducatie in scholen.

Lees
Stories
Arno, Yeasayer en Vismets live op ABtv!

Drie uitverkochte avonden deze week te volgen via ABtv...

Lees
Stories
WOMEX 2010 een kleine exploratie vooraf

Dé World Music Expo komt er weer aan eind oktober. Enige situering op de muziekkaart en een korte vooruitblik.

Lees
Stories
Eerste week huisfotograaf...

'Alle begin is moeilijk', zo verwoordde mijn voorgangster Julie Haelemeersch het in haar allereerste blog. En groot gelijk heeft ze, want mijn allereerste optreden beloofde al direct een moeilijke opdracht te worden...

Lees
Stories
Feestelijke Americana Aanbieding

Carolina Chocolate Drops en Ryan Bingham & The Dead Horses nu samen in de box op 11 november!

Lees
Stories
Flip Kowlier, The Sore Losers en Turntable Dubbers op Brussel Brost

Op vraag van het Vlaams Overlegplatform voor Hoger Onderwijs Brussel – Quartier Latin nemen AB en Studio Brussel de after-parties van Brussel Brost voor hun rekening. Feesten in Brussel op woensdag 20 oktober?

Lees
Stories

Wedstrijden

Win een duoticket voor Ertebrekers

Crème! Hartverscheurende edoch romige cd-voorstelling!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Mahalia

Voor fans van: IAMDDB, Little Simz, Coely, Tom Misch, Jorja Smith, Kojey Radical...

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Refugees for Refugees

Tibet meets Irak meets Syrië meets Afghanistan meets Pakistan

Doe mee
Wedstrijd