Dit evenement is afgelopen

Will Tura: 'Live At AB'

Will Tura: 'Live At AB'

De Keizer van het Vlaamse Lied neemt live-album op in AB

 • Concert
 • Locatie:
  Flex staand en zittend
 • 30 september 2017
 • 19:00 deuren - DJ Te Ki La
  20:00 Will Tura
  22:30 einde

 • Organisatie:
  AB
 • Genre:
  Nederlands, Chanson

Was jij erbij? Laat ons weten hoe je het vond!

Totale waardering
(20)
Jouw waardering
Log in om jouw waardering te kunnen geven

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB-profiel? Registreer je nu.
 • Marie Josè.Van Vaerenbergh605425

  super !

 • johan.delclef580651

  Even better then the real thing!

 • hannesdeblauwe

  Magnifiek concert! Eerste keer Tura voor mij, een broekventje van 41. Begeleidingsband was ook top. Reacties van oudere mensen ivm geen zitplaatsen begrijp ik volkomen. Reacties van diegenen die Tura in een grotere zaal willen zien absoluut niet: kijk je liever vanop een stoeltje ergens hoog in het Sprotpaleis naar een poppetje op het podium waarvan je kan veronderstellen dat het Will Tura is? En wil je een scherm? Blijf dan thuis voor je tv zitten aub. AB is zonder concurrentie de beste concertzaal in België: warm, intiem, klank is altijd top. Wees blij dat je één van de gelukkigen was om erbij te zijn!

 • ERIC VAN ASCH

  was super om op die ouderdom nog zo uit te blinken gewoon geweldig zuivere stem prachtige begeleidingsband één-"de" vlaamse topzanger!

 • marc.steenhoudt582103

  Ik begrijp de reactie's, van geen zitplaatsen voor oudere mensen!Maar er is maar een man die alles heeft goed gemaakt en dat is WIL TURA zelf.Hij is al jaren top en top en zoals ze zeggen hou ouder de wijn hoe beter hij is. Niet te geloven wat die man op zo'n leeftijd heeft gebracht,dit blijf lang in het geheugen. Ik vergelijk WIL TURA zoals EDDY MERCKX,zo is er maar èèn geweest en dat komt nooit meer terug

 • Brigitte.Schepens582513

  Het concert op zich was - zoals we gewend zijn van Will - weer fenomenaal. De zaal is echter veel te klein voor een optreden van dit formaat. Ook de vele staanplaatsen zijn niet geschikt voor een publiek dat toch al wat ouder is. Wij hadden het geluk nog zitplaatsen te hebben bemachtigd, anders waren we zeker vroeger moeten doorgaan omwille van het feit dat ik niet lang kan rechtstaan voor mijn rug. Er waren ook verschillende rijen gereserveerd voor familie en vrienden/BV's van Will, wat nog te begrijpen is. Wij komen nooit meer naar AB, omwille van de slechte zaal.

 • INGRID.DE CLERCK584902

  Concert TOP, locatie FLOP.

 • Music-Lover

  De organisatie omtrent de reservering voor de VIP's en de onduidelijkheid over zit/staanplaatsen was inderdaad slecht gedaan. Ik geloof dat Will Tura nog hele grote zalen zou volkrijgen. Voor mij is hij op dit moment groter dan ooit tevoren. Het optreden zelf was geweldig. Muzikanten waren subliem. Will nog altijd een fantastische zanger.

 • BURKE.KARINA664176

  De organisatie was een ramp,wij stonden al om 18u30 aan de deuren en uiteindelijk toch geen zitplaats,de helft van de show heb ik wegens slechte rug op het balkon gewoon op de grond gezeten,er waren massa's oude mensen die niet eens konden zitten terwijl er zeker 100 zetels gereserveerd waren wat wij vooraf niet eens konden,reserveren in het restaurant lukte ook al niet daar er al sedert vrijdag geen telefoon opgenomen werd,voor mij NOOIT meer AB.Concert zelf was wel mooi maar ik begrijp niet dat Will Tura in zo een zaal een concert geeft

 • Marcel.Bal581373

  Prachtig Concert ! Aleen spijtig dat AB niet toeliet zitplaatsen te reserveren, vele oudere mensen moesten rechtstaan terwijl er wel gereserveerde plaatsen waren voor BV 's een regelrechte schande !

 • bogni

  Het concert was geweldig de klank en belichting waren goed en ik heb dan ook genoten van het concert.

 • Martine.De Waele581568

  Een topavond! Wij hebben ervan genoten. Maar we vrezen dat het voor een aantal mensen op leeftijd (wat de meeste Tura-fans zijn) niet zo aangenaam was omdat ze geen stoel meer hadden. Wij hadden gereserveerd in AB resto en op die manier konden we een goede zitplaats krijgen, maar we hadden wel te doen met sommigen. 2,5 uur rechtstaan is niet prettig als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, of lichamelijke problemen hebt. Een aandachtspuntje...

 • Odette.Ketelslagers593152

  Schit-te-rend ! Amai...wat een heerlijk concert, wat een overgave, wat een klasse, wat een respect voor de fans - fans trouwens van álle leeftijden,-, wat een prachtig mens ! Will TURA, WILL TURA, WILL TURA....WE LOVE YOU ! Tot ziens her of der in dit land.

 • Rita.Lemmens582798

  +Prima akoestiek, schitterend performance van Will, knappe belichting en techniciteit, mooie timing, uitstekend contact/interactie van artiest met publiek. - lange wachtrij BUITEN voor gesloten deuren??!! Van DJ geen sprake om 19.00u. Voor publiek van Tura-fans niet voldoende'zit'mogelijkheid waardoor grote ruzie ontstond door zgn reservering van 1 dame voor 14 zitplaatsen!! Reservering van 5 middenrijen door Luc Alloo en nadien toch plaatsen op overschot, hetgeen in verkeerd keelgat schoot bij aanwezigen die geen zitplaats konden 'bemachtigen' : per definitie is publiek voor Tura 'op leeftijd' en dus niet 'bekwaam' om 4 uren recht te staan..... zitplaatsen 'ver' verwijderd van podium, graag schermen plaatsen naar voorbeeld sportpaleis Antwerpen en Ethiasarena Hasselt

 • agnes.thiels588698

  Ik vond het spijtig dat je dit doet zonder genummerde plaatsen. Mensen die vroeg boeken kunnen dan een genummerde plaats krijgen. Ik heb er Van genoten maar het zou toch leuker geweest zijn als ik kon zitten. 3 uur rechtstaan is toch vermoeiend.

 • Anne.Jacobs585722

  Over het concert zelf niets dan lof maar dat buiten moeten aanschuiven om zeker te zijn van een zitje en dat voor oudere mensen (fans van het eerste uur dan nog wel - 84 en 80 jaar oud) sorry, kan er bij mij niet in. Dat je dit doet met concerten waar vooral jonge mensen op af komen OK, maar niet voor dit publiek. Komt daar nog bij dat ik zeer ontstemd ben omdat ik mijn fototoestel moeten inleveren heb. Heb ik nog nooit meegemaakt. Dat ze me verbieden om foto's te maken, kan ik inkomen, maar het toestel in bewaring nemen, neen. Ligt nog altijd op mijn maag en heeft me een deel van het plezier van het concert meemaken ontnomen.

 • bartlewis

  Op zijn 77ste bewijst de Keizer van het Vlaamse lied dat hij nog steeds een stem heeft waar menig Koen Wauters of Bart Peeters jaloers mogen op zijn. Nog steeds een grote meneer.

 • chris-van-emelen

  heel sfeervol concert, stuk voor stuk goede muzikanten en nog eens zalig kunnen meebrullen ook op puur jeugdsentiment.

 • Julien.Fierens505719

  ongelooflijk goed , ondanks zijn leeftijd nog boordevol energie en beleefd er zelf veel plezier aan , mag nog zulke optredens geven. julien

 • Angele.Servranckx663955

  Fantastische show !! Hebben ervan genoten! Kijken uit naar zijn volgende optreden. Super Will!

 • peter10

  Magisch concert....Tura op 1 van zijn allerbeste concerten ooit.

 • Josette.De Naeyet584953

  IN EEN WOORD SUPER !! We hadden gereserveerd in resto en mochten zelfs een uur vroeger aan tafel en konden zo rechtstreeks naar concertzaal.

 • Rudy De Saedeleir

  Will én het publiek hadden er enorm veel zin in. Will is eindelijk op de leeftijd gekomen dat hij zijn hondstrouwe publiek ook eens wat op zijn honger durft laten en enkel nog de betere concertzalen aandoet. Een keuze die hij al tien jaar eerder had moeten maken.

 • yorani

  Het was super! Een publiek van alle leeftijden, veel ambiance. Beste concert ooit!

 • niel janssens

  Top avond!!! Respect voor deze man

Video's over Will Tura: 'Live At AB'

De Keizer van het Vlaamse Lied neemt live-album op in AB

Weinig artiesten van eigen bodem houden er zo’n lange carrière – meer dan 50 jaar (!) - op na als Will Tura. Nog minder artiesten kunnen buigen over zo’n indrukkwekkende discografie als de keizer van het Vlaamse Lied. Meer dan 50 albums staan op zijn naam en met zo’n indrukwekkend oeuvre is dat het equivalent van de output van pakweg Bob Dylan, Frank Sinatra of Elvis. Met de begeleidinggroep van die laatste nam hij overigens in ’84 in Memphis een tribute album op aan ‘The King’. Weinige landgenoten deden het hem na.

Of soms letterlijk wél, zij het letterlijk, zoals in het klasvolle eerbetoon ‘Turalura’ dat in ’11 nog een bomvolle AB lokte met o.a. artiesten als Daan, Arno, K’s Choice, Stijn Meuris en Triggerfinger die Will Tura in de bloemetjes zetten en stijlvol klassieke Tura-songs in een hedendaags jasje staken. Een mooi bewijs hoe Will op handen gedragen wordt en respect afdwingt bij de hedendaagse pop/rock-artiesten.

Maar tijd voor het échte werk! Dus tijd om Will Tura zelf als regelrechte headliner uit te nodigen in AB. In 1958 stond Arthur Blanckaert – zijn echte naam moest u dra nog eens in een muziekkwis belanden – voor het eerst onder zijn artiestennaam Will Tura op de planken en na meer dan 50 jaar is dat nog steeds zijn favoriete habitat, zijn favoriete biotoop.

Dit optreden wordt bovendien live opgenomen. Met u – het publiek – dus ook een beetje als centrale gast. En dat resulteert op zijn beurt dan weer in een heus live-album dat de titel ‘Live at AB’ zal meekrijgen. Het wordt ongetwijfeld zijn ‘Live at the Apollo’ (James Brown), zijn ‘Stop MakingSense’ (Talking Heads) of ‘Folsom Prison Blues’ (Johnny Cash). Wedden?

Verwacht u alvast aan een rijk gevulde avond met Will’s grootste hits én meer.

Nieuws over Will Tura: 'Live At AB'

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB Door Kurt Overbergh op

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

Lees meer 1 reactie

Meer over deze artiesten

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder