za 30.09.17

Will Tura: 'Live At AB'

Facebook event Deel Tweet

De Keizer van het Vlaamse Lied neemt live-album op in AB

Weinig artiesten van eigen bodem houden er zo’n lange carrière – meer dan 50 jaar (!) - op na als Will Tura. Nog minder artiesten kunnen buigen over zo’n indrukkwekkende discografie als de keizer van het Vlaamse Lied. Meer dan 50 albums staan op zijn naam en met zo’n indrukwekkend oeuvre is dat het equivalent van de output van pakweg Bob Dylan, Frank Sinatra of Elvis. Met de begeleidinggroep van die laatste nam hij overigens in ’84 in Memphis een tribute album op aan ‘The King’. Weinige landgenoten deden het hem na.

Of soms letterlijk wél, zij het letterlijk, zoals in het klasvolle eerbetoon ‘Turalura’ dat in ’11 nog een bomvolle AB lokte met o.a. artiesten als Daan, Arno, K’s Choice, Stijn Meuris en Triggerfinger die Will Tura in de bloemetjes zetten en stijlvol klassieke Tura-songs in een hedendaags jasje staken. Een mooi bewijs hoe Will op handen gedragen wordt en respect afdwingt bij de hedendaagse pop/rock-artiesten.

Maar tijd voor het échte werk! Dus tijd om Will Tura zelf als regelrechte headliner uit te nodigen in AB. In 1958 stond Arthur Blanckaert – zijn echte naam moest u dra nog eens in een muziekkwis belanden – voor het eerst onder zijn artiestennaam Will Tura op de planken en na meer dan 50 jaar is dat nog steeds zijn favoriete habitat, zijn favoriete biotoop.

Dit optreden wordt bovendien live opgenomen. Met u – het publiek – dus ook een beetje als centrale gast. En dat resulteert op zijn beurt dan weer in een heus live-album dat de titel ‘Live at AB’ zal meekrijgen. Het wordt ongetwijfeld zijn ‘Live at the Apollo’ (James Brown), zijn ‘Stop MakingSense’ (Talking Heads) of ‘Folsom Prison Blues’ (Johnny Cash). Wedden?

Verwacht u alvast aan een rijk gevulde avond met Will’s grootste hits én meer.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Het was super alleen spijtig dat er niet genoeg zitplaatsen zijn in de AB
Nadine.Vercruyssen581776
super !
Marie Josè.Van Vaerenbergh605425
Even better then the real thing!
johan.delclef580651
Magnifiek concert! Eerste keer Tura voor mij, een broekventje van 41. Begeleidingsband was ook top. Reacties van oudere mensen ivm geen zitplaatsen begrijp ik volkomen. Reacties van diegenen die Tura in een grotere zaal willen zien absoluut niet: kijk je liever vanop een stoeltje ergens hoog in het Sprotpaleis naar een poppetje op het podium waarvan je kan veronderstellen dat het Will Tura is? En wil je een scherm? Blijf dan thuis voor je tv zitten aub. AB is zonder concurrentie de beste concertzaal in België: warm, intiem, klank is altijd top. Wees blij dat je één van de gelukkigen was om erbij te zijn!
hannesdeblauwe
was super om op die ouderdom nog zo uit te blinken gewoon geweldig zuivere stem prachtige begeleidingsband één-"de" vlaamse topzanger!
ERIC VAN ASCH
Ik begrijp de reactie's, van geen zitplaatsen voor oudere mensen!Maar er is maar een man die alles heeft goed gemaakt en dat is WIL TURA zelf.Hij is al jaren top en top en zoals ze zeggen hou ouder de wijn hoe beter hij is. Niet te geloven wat die man op zo'n leeftijd heeft gebracht,dit blijf lang in het geheugen. Ik vergelijk WIL TURA zoals EDDY MERCKX,zo is er maar èèn geweest en dat komt nooit meer terug
marc.steenhoudt582103
Het concert op zich was - zoals we gewend zijn van Will - weer fenomenaal. De zaal is echter veel te klein voor een optreden van dit formaat. Ook de vele staanplaatsen zijn niet geschikt voor een publiek dat toch al wat ouder is. Wij hadden het geluk nog zitplaatsen te hebben bemachtigd, anders waren we zeker vroeger moeten doorgaan omwille van het feit dat ik niet lang kan rechtstaan voor mijn rug. Er waren ook verschillende rijen gereserveerd voor familie en vrienden/BV's van Will, wat nog te begrijpen is. Wij komen nooit meer naar AB, omwille van de slechte zaal.
Brigitte.Schepens582513
Concert TOP, locatie FLOP.
INGRID.DE CLERCK584902
De organisatie omtrent de reservering voor de VIP's en de onduidelijkheid over zit/staanplaatsen was inderdaad slecht gedaan. Ik geloof dat Will Tura nog hele grote zalen zou volkrijgen. Voor mij is hij op dit moment groter dan ooit tevoren. Het optreden zelf was geweldig. Muzikanten waren subliem. Will nog altijd een fantastische zanger.
Music-Lover
De organisatie was een ramp,wij stonden al om 18u30 aan de deuren en uiteindelijk toch geen zitplaats,de helft van de show heb ik wegens slechte rug op het balkon gewoon op de grond gezeten,er waren massa's oude mensen die niet eens konden zitten terwijl er zeker 100 zetels gereserveerd waren wat wij vooraf niet eens konden,reserveren in het restaurant lukte ook al niet daar er al sedert vrijdag geen telefoon opgenomen werd,voor mij NOOIT meer AB.Concert zelf was wel mooi maar ik begrijp niet dat Will Tura in zo een zaal een concert geeft
BURKE.KARINA664176
Prachtig Concert ! Aleen spijtig dat AB niet toeliet zitplaatsen te reserveren, vele oudere mensen moesten rechtstaan terwijl er wel gereserveerde plaatsen waren voor BV 's een regelrechte schande !
Marcel.Bal581373
Het concert was geweldig de klank en belichting waren goed en ik heb dan ook genoten van het concert.
bogni
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Will Tura: 'Live At AB' nieuws

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify