za 23.09.17

Will Tura: 'Live at AB'

Facebook event Deel Tweet

De Keizer van het Vlaamse Lied neemt live-album op in AB

Weinig artiesten van eigen bodem houden er zo’n lange carrière – meer dan 50 jaar (!) - op na als Will Tura. Nog minder artiesten kunnen buigen over zo’n indrukkwekkende discografie als de keizer van het Vlaamse Lied. Meer dan 50 albums staan op zijn naam en met zo’n indrukwekkend oeuvre is dat het equivalent van de output van pakweg Bob Dylan, Frank Sinatra of Elvis. Met de begeleidinggroep van die laatste nam hij overigens in ’84 in Memphis een tribute album op aan ‘The King’. Weinige landgenoten deden het hem na.

Of soms letterlijk wél, zij het letterlijk, zoals in het klasvolle eerbetoon ‘Turalura’ dat in ’11 nog een bomvolle AB lokte met o.a. artiesten als Daan, Arno, K’s Choice, Stijn Meuris en Triggerfinger die Will Tura in de bloemetjes zetten en stijlvol klassieke Tura-songs in een hedendaags jasje staken. Een mooi bewijs hoe Will op handen gedragen wordt en respect afdwingt bij de hedendaagse pop/rock-artiesten.

Maar tijd voor het échte werk! Dus tijd om Will Tura zelf als regelrechte headliner uit te nodigen in AB. In 1958 stond Arthur Blanckaert – zijn echte naam moest u dra nog eens in een muziekkwis belanden – voor het eerst onder zijn artiestennaam Will Tura op de planken en na meer dan 50 jaar is dat nog steeds zijn favoriete habitat, zijn favoriete biotoop.

Dit optreden wordt bovendien live opgenomen. Met u – het publiek – dus ook een beetje als centrale gast. En dat resulteert op zijn beurt dan weer in een heus live-album dat de titel ‘Live at AB’ zal meekrijgen. Het wordt ongetwijfeld zijn ‘Live at the Apollo’ (James Brown), zijn ‘Stop MakingSense’ (Talking Heads) of ‘Folsom Prison Blues’ (Johnny Cash). Wedden?

Verwacht u alvast aan een rijk gevulde avond met Will’s grootste hits én meer.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Super genoten , we zaten ook op een heel mooie plaats , dat maakte het eens zo mooi !Respect voor Will 2u30 zingen , ge moet het maar doen , ook complimentjes voor zijn muzikanten en de belichting , in 1 woord het was een superavond !!!!!
Ronny.Windels581300
Supermooi concert - Will Tura zoals we hem al jaren kennen ! Prachtig duet met Natalia ! Genoten van de eerste minuut tot de laatste. Hij is en blijft nr 1 !!! Een avond om nooit te vergeten.
yolande9
Supersuper mooi zoals altijd blijf de Koning van het Vlaams lied onze Will tura
Marieke.Hauwaert581074
Het was T.O.P , prachtig concert van de grote nummer 1 Will ! Will was dan ook in zijn nopjes om na zo een lange tijd terug in de AB te staan . een avond om nooit te vergeten , zo fijn om met vrienden fans , samen met de Will te kunnen meezingen met de liedjes van toen , en de nieuwe ,R.E.S.P.E.C.T Ook de belichting olv Ricky mag vermoemd worden , een heel mooi spektakel op zich. de vele reacties zijn dn ook te lezen op www.facebook.com/willturavrienden
Susy .Desimpele 580658
Genoten van de eerste tot de laatste noot en minuut!! SUPER beleving van een top concert in een uitstekende zaal met degelijke akoestiek. Groot respect voor Will en zijn band; 2u15 ononderbroken live concert van superieure kwaliteit ... onwaarschijnlijk groots! Door de combinatie van reservatie met een lekker etentje vooraf in het AB Resto, hadden wij gereserveerde zitplaatsen op veruit de beste plaatsen in de zaal. Zo werd het 2x bijzonder genieten! Dankjewel daarvoor ook aan de AB.
RAKOR
In een woord super, ook een dikke pluim voor de mensen achter de bar, het ging heel vlot.
Betty.Geeroms581347
Prachtig concert !De stem, het orkest, de belichting, de klank en het publiek : ze deden het allemaal schitterend ! Volgende week opnieuw.
Vero.Dehaese584659
Respect voor Will en de muzikanten, maar vooral voor Will...77 en 2u15 zonder pauze op het podium, RESPECT! Genoten van een mooi concert! Groot minpunt voor de AB : het ontbreken van genummerde zitplaatsen. Nummer de plaatsen en voer een tarief in naar gelang de plaats in de zaal, voor, midden, achter of loges. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.
Anne.Hernaut580974
Het was echt fantastisch echt de max heel mooi zelfs ben al zolang fan van hem zeker al 52 jaar fan van Will tura was heel goed zelfs voor de mensen met een rolstoel waaronder ik zelf met rolstoel bedankt het was mooi grtj
Liliane .Danschutter662211
Het concert was buitengewoon zoals verwacht. Vind het wel jammer dat er geen moeite gedaan wordt om genummerde plaatsen te creëren. Nu hadden we nog geluk dat het allemaal zitplaatsen waren maar ik hou mijn hart vast voor vlg week.Dan is het merendeel staanplaatsen en dat is voor mij onbegrijpbaar gezien de leeftijd van de tura fans
Marina.Schippers580667
Maar één woord nodig om deze avond te omschrijven: TOP! Prachtig concert, wat een klasse!
Eveline.De Clercq580997
gewoon geweldig!!!!! hoop dat er nog veel mogen komen
Ludgarde.Verbeeck581204
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Will Tura: 'Live at AB' nieuws

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

(Inter)nationale artiesten kiezen in het nieuwe concertseizoen bewust voor een meerdaagse in AB

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify