do 13.06.19

Wilco

+ Ken Stringfellow

Facebook event Deel Tweet

Avontuurlijke topamericana van Jeff Tweedy en co

In oktober 2017 kwam Wilco voor het laatst in ons land langs, voor een memorabele tweeklapper in de AB. Het wordt dus stilaan tijd voor een blij weerzien met hun Belgische fans, compleet met hun grootste hits en bovenal: splinternieuwe nummers! De band uit Chicago staat op 12 en 13 juni opnieuw op de planken in de Ancienne Belgique.

Wilco is nog steeds de groep achter grootmeester Jeff Tweedy, die deze maand ook het boek ‘LET’S GO (SO WE CAN GET BACK): A Memoir of Recording and Discording with Wilco, Etc.’ én zijn tweede soloalbum ‘Warm’ (beschikbaar vanaf 30 november) aflevert. Tegelijkertijd maakt de zeskoppige band zich dus op voor zijn terugkeer met een nieuwe plaat; de opvolger van de felgesmaakte langspelers ‘Star Wars’ (2015) en ‘Schmilco’ (2016). Al bijna 25 jaar lang verfijnen de Amerikanen hun stijl met bakken talent en een haarscherp gevoel voor melodie. Hun muziek zweeft tussen folk, soul, country en pop, wat zorgt voor aanstekelijke nummers op het kruispunt tussen avontuurlijke rock en akoestische ballads. Of het nu op een festivalpodium of in een zaal is: deze Amerikaanse iconen zetten keer op keer een prestatie van de bovenste plank neer. Noteer met stip in uw agenda: de terugkeer van Wilco naar de AB!

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Geniales Wilco! Y maravillosa la sala!
David.Gallego Torres780799
Genoten van deze heerlijke band, prachtige gitaarsolo,s , een band met geweldige muzikanten en het relaxte stemgeluid van Jeff Tweedy!
fredbreuer
Beter kan bijna niet.
Jo.Saes780383
Fantastic band and fantastic place to see them live!
Pablo.Giral782407
Fantastisch om samen met Wilco ouder te worden. De eerste keer was het al een bom, en het wordt altijd maar beter.
Jo.Heirman624685
Very professional performance with a varied set list. Nels Cline beating the hell out of his guitar was a particular highlight!
Jake.Lowe515470
Second night just as good as the first! Fantastic show and hope they return to Brussels and the AB!
mugs
Wat een geweldige avond. Puur genieten van een stel rasmuzikanten, een ongelofelijk sterke setlist en een zeer grappige Jeff Tweedy. Danku, Wilco!
erik_boersma
Topband!
jodevarre
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie