wo 12.06.19

Wilco

+ Ken Stringfellow

Facebook event Deel Tweet

Avontuurlijke topamericana van Jeff Tweedy en co

In oktober 2017 kwam Wilco voor het laatst in ons land langs, voor een memorabele tweeklapper in de AB. Het wordt dus stilaan tijd voor een blij weerzien met hun Belgische fans, compleet met hun grootste hits en bovenal: splinternieuwe nummers! De band uit Chicago staat op 12 en 13 juni opnieuw op de planken in de Ancienne Belgique.

Wilco is nog steeds de groep achter grootmeester Jeff Tweedy, die deze maand ook het boek ‘LET’S GO (SO WE CAN GET BACK): A Memoir of Recording and Discording with Wilco, Etc.’ én zijn tweede soloalbum ‘Warm’ (beschikbaar vanaf 30 november) aflevert. Tegelijkertijd maakt de zeskoppige band zich dus op voor zijn terugkeer met een nieuwe plaat; de opvolger van de felgesmaakte langspelers ‘Star Wars’ (2015) en ‘Schmilco’ (2016). Al bijna 25 jaar lang verfijnen de Amerikanen hun stijl met bakken talent en een haarscherp gevoel voor melodie. Hun muziek zweeft tussen folk, soul, country en pop, wat zorgt voor aanstekelijke nummers op het kruispunt tussen avontuurlijke rock en akoestische ballads. Of het nu op een festivalpodium of in een zaal is: deze Amerikaanse iconen zetten keer op keer een prestatie van de bovenste plank neer. Noteer met stip in uw agenda: de terugkeer van Wilco naar de AB!

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

wat een concert,jef tweedy en vrienden in topvorm.smaakt naar meer. ook dank aan medewerkers ab voor de goeie zorgen voor onze tijdelijk immobiele vriend. top
arnold.spriet556083
Solid! Both shows were amazing from one of the most amazing live bands playing today! Don't ever miss Wilco!
taylorbrush
Wilco was super..!!
Geert.Schroeyens768790
Super solid, a lot of fun and positive vibe.
Marko_Marko
Top!!!
Takamine
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie