vr 31.03.17

Warhaus

+ Dijf Sanders

Facebook event Deel Tweet

Balthazar-frontman gaat Gainsbourg, Cohen en Cave achterna

Gainsbourg met speldenprikken.’ - De Standaard
Warhaus maakt bezwerend en jazzy debuut.’ - De Redactie

Warhaus is Maarten Devoldere (de helft van het frontmannenduo bij Balthazar). Onder deze nom de plume bleef hij lang bewust onder de radar. Tot zeer recentelijk het Warhaus-debuut ‘We fucked a flame into being’ – genaamd naar een quote van de Engelse romanschrijver D.H. Lawrence – verscheen. Centraal thema: de liefde.

En die liefde was meteen wederkerend, want de reacties waren unaniem lovend. De invloeden van de Franse sixties, een toets exotiek, een achteloze lusteloosheid en referentie naar Cohen, Cave en Gainsbourg laten dan ook niemand onberoerd.

Hun show in de AB Club was op een zucht uitverkocht en de roep naar een concert op het hernieuwde podium van de grote zaal lieten we niet onbeantwoord. Bij deze. Graag gedaan!

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Wat een stem, prachtig optreden!
tomjoiris
Très bon ... Concert un peu court , mais très bon ... C'est du Balthazar pur jus , et j'en redemande. ...
vincentwauters
Topconcert van een topgroep! Met zo'n stem en présence zat de sfeer meteen goed. Ik was ondanks de grijsgedraaide CD aangenaam verrast van de originele en frisse live-performance. Spijtig dat het een "compact" concert was, het smaakte duidelijk naar meer.
vandendriessche-jan
Heeft zijn live reputatie weer alle eer aan gedaan. Geweldig optreden
Bram.Glorieux509155
Belle performance. Voix évidemment incroyable. Musique parfois exceptionnelle. Peut-être court, mais avec un seul album, c'est logique. Potentiel très élevé. Il faudra voir comment ce projet pourra survivre à côté de Balthazar...
patjac
Belle voix, beau concert,, il y a clairement du potentiel, mais à peine plus d'une heure sur scène ! Faut quand même pas se moquer de monde !!!
duknik
Super univers top musicien mais le concert trop court Mais ça c est plutôt bon signe . Et top chanteur mais ça on savait avec Balthazar
Jean Claude.Lecomte 514683
Heerlijke van onder uit de buik gevoel à la Grace Jones. Pittig én zwoel. En charisma... bij Engelse zang. Bij Nederlandse tussenteksten werd die sfeer doorbroken, jammer. Te kort optreden maar wel heel 'eigen' en mooi contact/spel tussen de muzikanten. En eindelijk een keer terechte aandacht voor belichting ! Het was hoe dan ook: genieten.
gessing_2000
was een super vet geil optreden, met zoals steeds een heel goed geluid ( eigen aan de AB) en mooie belichting. kort maar krachtig. En weer een goede organisatie.
mateke
Zalig genieten, wel een beetje te kort
Jessica.Vermeersch568026
heel erg genieten, van begin tot einde!
katjevangeel
weinig ambiance en toch een beetje te kort voor een volwaardig concert. Niet slecht, maar zeker verbetering mogelijk.
luk1
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie