wo 04.04.18

Vels Trio plays Madlib's 'Shades Of Blue'

Facebook event Deel Tweet

BRDCST: instrumentale downtempo hiphopklassieker viert zijn 15de verjaardag

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenze(n)loosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retrofuturistische electronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen.

BRDCST BREIDT UIT MET 2-DAAGS JAZZPROGRAMMA
BRDCST spreidt zijn vleugels uit! En dit met twee extra concertavonden op een locatie op een boogscheut van AB: de zonet gerenoveerde jazzclub The Music Village. Centraal staat The New Wave of Jazz waar BRDCST afgelopen jaar – zie: Yussef Kamaal, Shabaka & The Ancestors, Thundercat,... –volop aandacht aan besteedde.

Opgelet: de Limited BRDCST Festival Pass is enkel geldig voor concerten in AB. Voor concerten in The Music Village is een apart toegangsticket vereist.

The Music Village – Steenstraat/Rue des Pierres 50 – 100 Brussel (halfweg AB & De Grote Markt)
 

VELS TRIO (uk)
‘The UK jazz invasion’ zo omschrijft The Guardian de hedendaagse opwindende Engelse jazzscène die bruist en bulkt van talent. Het levende bewijs: GoGo Penguin,Yussef Kamaal, Moses Boyd, Nubya Garcia, Binker & Moses, Shabaka Hutchings en nu ook kersverse nieuwkomers Vels Trio. Net zoals hun Amerikaanse zielsgenoten Robert Glasper, Kamasi Washington en Badbadnotgood blenden ze op organische manier de hip hop van J-Dilla of MF Doom met de sound van pakweg Lonnie Listen Smith.

Hun debuut-EP ‘Yellow Ochre’ baadt in een productie van Dan Leavers (The Comet Is Coming) en kent alvast een guest appearance van niemand minder dan saxofonist Shabaka Hutchings. Voor BRDCST herinterpreteert Vels Trio integraal de instrumentale hip hop-klassieker ‘Shades Of Blue’ van Madlib.

 

MADLIB – ‘SHADES OF BLUE’ (2003 - Blue Note Records)
In ’18 zal het exact 15 jaar geleden zijn dat ‘Shades Of Blue’ van hiphopproducer/multi-instrumentalist Madlib (zie ook: Jay Dilla, MF Doom,...) het levenslicht zag op het gerenomeerde Blue Note label. Hierop herwerkte Madlib Blue Note klassiekers van o.a. Donald Byrd, Horace Silver, Herbie Hancock en Bobby Hutcherson ‘into downtempo and instrumental hip hop art.

In association with the Total Refreshment Centre.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Als 90/100 een stoel hebben, is het wel sneu voor die tien die moeten recht staan.
niels77
Mooie avond, topband!
Alexander Cornelis
De setting op zich was fijn, eens iets anders dan wat je gewoon bent. Maar het geluid liet echt te wensen over. De trompet klonk veel te scherp, de drum was niet juist versterkt. Het geheel klonk helemaal niet zuiver, en dat is doodzonde voor duidelijk goede muzikanten. Ik ga naar de AB onder andere voor de goede klank, als je dat niet kan aanbieden op een externe locatie, hou je het beter in de AB.
Sarah.Van Ransbeeck493123
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie