ma 18.11.19

Vampire Weekend

+ Liss

Facebook event Deel Tweet

Explosieve mix van Afrikaanse muziek, new wave, ska en pop!

Na 6 lange jaren van afwezigheid is Vampire Weekend eindelijk terug! Met een splinternieuw album “Father of The Bride” én een heuse Europese tournee dit najaar.

Met hun explosieve en verrassende mix van Afrikaanse muziek, new wave, ska en pop maken Ezra Koenig en zijn makkers op het titelloze debuutalbum in 2008 meteen indruk. Een waar juweeltje dat door sommige journalisten zowaar wordt vergeleken met een klassieker zoals ‘Graceland’ van Paul Simon. Anderen, zoals David Byrne himself, zien in het Amerikaanse viertal een waardige opvolger voor Talking Heads. Vampire Weekend wemelt van het talent! Overal ter wereld staan nummers als “Cape Cod Kwassa Kwassa”, “Horchata”, “Holiday” en uiteraard meesterhit “A-Punk” in het muzikale geheugen gegrift. Ook op de daaropvolgende albums ‘Contra’ en ‘Modern’ staan stuk voor stuk pareltjes die getuigen van een ongeziene explosiviteit en inventiviteit.

In mei komen de Amerikaanse meesterbreinen met een vierde album waarmee ze op 18 november terugkomen naar België voor een intiem concert in de Ancienne Belgique! Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 22 maart om 11u.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Tout simplement LE concert de l'année.
banjoman
piekfijn verzorgd geluid en set; op één of andere manier wist ik niet van vroegere start (stond oorspronkelijk op 21:00); fantastisch optreden!
ams
Heerlijk optreden, wordt nog een hele tijd nagenieten.. Een perfecte set met een slimme opbouw, muzikaal heel gelaagd, ieder bandlid op een hoog niveau 2 uur lang, wat een oeuvre ook intussen.. HEEL straf! VW is een machine geworden. Uniek om ze, (aan hun top?) nog te kunnen zien in AB. Bliss
hurukan
Travelled all the way from Poland just for this concert! It was absolutely worth it! The band was fantastic, the venue is great.
Piotr.Jakubowski792260
Mega concert!!!
centeio69
Een super optreden was het! De muziek, de zang, het klonk allemaal héél goed! Maar zoals hier nog iemand vermeld, de prijs van de drank is gewoon schandalig duur. Voor een hoegaarden rosé, 25cl, 5.4€ !!!! das er echt gewoon los over!
peggyba
Il faut les faire revenir le plus rapidement possible !!! C'était trop dingue !!! La claque (en live) de l'année !
manosiv
Geweldige muzikanten, enorm goed op elkaar ingespeeld en één brok energie.
Kurt.Rigole637351
C'était fabuleux :-) Ils ont une énergie folle. J'ai vraiment tout adoré. Je suis vraiment contente d'avoir eu la chance de les voir.
Géraldine.Lejeune684149
Het optreden op zich was zeer goed. Maar de prijzen voor een drankje zijn gewoon veel te duur. €2,70 voor een slecht gespoeld/ getapt pintje waar na enkele minuten al geen schuim meer opstaat. Een beetje redelijkheid aub! Neem eens een voorbeeld aan "De Roma" in Borgerhout.
alain gevers
Excellent moment
San-
Meer van dat
wimptje
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.