vr 06.03.20

Todd Barton (US) + Zoog Machines (B)

Facebook event Deel Tweet

Avond met de Buchla synth en EMS Synthi in de hoofdrol

Todd Barton (VS)

De Amerikaanse componist, (analoog) synthesizerspeler, sound designer en multimediaperformer Todd Barton duikt, na meer dan 4 decennia van exploreren, nog steeds diep in de zich steeds verder uitbreidende grenzen van zijn muzikale expressie. Door zijn jarenlange toewijding aan de Buchla synthesizer is hij uitgegroeid tot een van dé belangrijkste ambassadeurs van Don Buchla’s levenswerk. Via YouTube- en Instagramfilmpjes, deelname aan belangrijke internetfora en Skypegesprekken groeide hij uit tot een instituut in de Buchla-community. In zijn muzikale output zoekt Barton steeds het experiment op. Hij werkte in het verleden onder andere samen met Anthony Braxton, Zakir Hussain en William Stafford. Hij maakte muziek voor theater en film, componeerde onder andere werk voor het Kronos Quartet en maakte in 1985 met dichteres Ursula K. Le Guin het legendarische album ‘Music and Poetry of The Kesh’ (in 2018 opnieuw uitgebracht door Freedom To Spend).

ZooG MachineS (B)

Nieuw project waarin Constantin Papageorgiadis, Daniel Wang en Gilles Peetermans met een batterij exotische synths, enkele elektronische instrumenten en effecten een indrukwekkende A/V set brengen (voor de nerds: een gemodificeerde EMS Synthi A, Roland RS-09, Metasonix D-1000 met Make Noise Wogglebug, Boss DR-110 met PT Delay, Boss RE-20, Maxon PH-350 en PyroVideo).

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie