wo 02.10.19

Tiny Moving Parts

+ Microwave, Lizzy Farrall

Facebook event Deel Tweet

Unieke mix van emo, poppunk en mathrock (ism. Flood Floorshows)

In het kader van 40 jaar AB geeft de programmatieploeg bewust haar job uit handen en nodigt ze verschillende (inter)nationale curatoren en organisaties uit om in haar plaats voor een boeiend, gevarieerd en cutting edge programma te zorgen. Één van deze organisaties is het Dendermondse Flood Floorshows; sinds 2011 bezig met DIY-shows, een vinyllabel en distro. Als geen ander hebben ze de vinger aan de pols als het over de subgenres binnen de punk, emo en hardcorescène gaat. Via een persoonlijke aanpak promoten ze evenementen voor artiesten uit binnen- en buitenland, telkens rond de drie basiswaarden: passie, onafhankelijkheid en versterking!

“Vol passie werken we optredens uit waarbij we ons uiterste best doen om voor jonge artiesten kansen te creëren in het grotere clubcircuit. Met onafhankelijkheid bedoelen we vooral dat we niet willen vasthangen aan sponsors of permanente subsidies. Op deze manier blijven we alert en actief op zoek naar uitdagende en spannende nieuwe artiesten.” - Kristof Van den Eede, bezieler van Flood Floorshows.

De Amerikaanse broers William (drums) en Matthew Chevalier (bas, vocals) vormen samen met hun neef Dylan Mattheisen (gitaar, vocals) de familieband Tiny Moving Parts. Een trio dat een mix van poppunk, emorock and mathrock brengt, overgoten met pakkende lyrics en een energieke drive. Met hun ondertussen al vierde langspeler 'Swell' blijft Tiny Moving Parts trouw aan die sound. Clean vocals wisselen af met rauwe screams, klassieke Midwest-emo krijgt een dikke laag math-posthardcore en poppunk, en hun songteksten blijven simpel, doch oh zo schoon. Ze zijn al eerder op tour geweest met onder andere Japanther, Into It. Over It. en Modern Baseball, maar nu als headliner in AB Club.
 

Lees meer Lees minder

Voor fans van The Hotelier, Pity Sex, The World Is A Beautiful Place, American Football, Dance Gavin Dance, This Town Needs Guns,…

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.