do 05.04.18

The Velvet Underground tribute: 'White Light/White Heat' w/ BARST Plays 'Sister Ray'

Facebook event Deel Tweet

BRDCST: uniek VU-eerbetoon met middernachtconcert (!) én luistersessie

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenze(n)loosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retrofuturistische electronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.


THE VELVET UNDERGROUND – ‘WHITE LIGHT/WHITE HEAT’: 50TH ANNIVERSARY
‘White Light/White Heat’ - het tweede ronduit superbe en invloedrijke album van THE VELVET UNDERGROUND – viert in 2018 zijn 50ste verjaardag. Terwijl hun debuut ‘The Velvet Underground & Nico’ nog een schijnbare schoonheid uitstraalde, barste ‘White Light/...’ van de anti-schoonheid. Het album klonk ronduit radicaal, vuil en revolutionair. Het werd een flop…tot de tijdsgeest er enigzins greep op kreeg. Rolling Stone plaatste het album enkele jaren geleden in de top ‘500 Greatest Albums of all Time’ en Pitchfork beloonde de reissue met een 10/10-score. Kortom: tijd voor een (nachtelijk) eerbetoon!

BARST PLAYS ‘SISTER RAY’ (b)
Met een luistersessie én concert! Zo draaien we ‘quasi integraal’ – én op vinyl - ‘White Light/White Heat’ op een soundsystem waar je thuis alleen maar kan van dromen. ‘Quasi integraal’? Yep, het laatste nummer ‘Sister Ray’ transformeren we tot een heuse explosieve live-versie door het transcendental atmospheric black shoegaze math noise drone orkest BARST. Uberklassieker ‘Sister Ray’ is per definitie de langste in de studio opgenomen song - 17min 29 seconden om precies te zijn - van The Velvet Underground, maar BARST zal het nummer een 40 minuten (!) durende versie aanmeten met een +/- 7-koppige band waaronder een handvol gitaristen.

En Lou Reed, waarover ging ‘Sister Ray’ nu weer? ‘I like to think of ‘Sister Ray' as a transvestite smack dealer. The situation is a bunch of drag queens taking some sailors home with them, shooting up on smack and having this orgy when the police appear.’ Een klassieke popsong met andere woorden. Zij het naar VU-normen.

Toegang is gratis volgens het principe ‘Eerst komt, eerst maalt.’

Dit geldt tevens voor zij die in het bezit zijn van een Limited BRDCST Festival Pass.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

The Velvet Underground tribute: 'White Light/White Heat' w/ BARST Plays 'Sister Ray' nieuws

De weg naar BRDCST, onze tips voor een ontspannende reis

Lees hier hoe je van en naar BRDCST gaat! Zelfs ná middernacht.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie