zo 26.01.20

The Sound Of The Belgian Underground 2020

Facebook event Deel Tweet

The good stuff growing between the toes of our music scene

Gratis voor Subbacultcha leden !

'The mainstream comes to you, but you have to go to the underground!' - Frank Zappa

Een nieuw jaar, nieuwe muziek? Het klinkt haast als een ongelukkige omschrijving voor een Spotify-playlist. De tijd vliegt voorbij. Misschien ben je binnenkort wel op zoek naar enkele nieuwe pareltjes om de laatste kerst- en nieuwjaarskaters mee door te spoelen. Dan ben je bij ons aan het goede adres! Om de twee jaar organiseren Subbacultcha en Ancienne Belgique in januari The Sound of the Belgian Underground.
Subbacultcha, het onafhankelijke platform in de marge van de alternatieve muziek en kunst, staat in het teken van de niche en schotelt zijn leden een uitgekiend programma voor, naast een magazine en een hele lading onlinecontent.

Op 26 januari 2020 richten we voor de vierde keer de schijnwerper op wat zich doorgaans onopgemerkt in de undergroundscene afspeelt. Subbacultcha en Ancienne Belgique stellen negen acts voor van eigen bodem, die artistieke vrijheid boven een breed publiek plaatsen.

Partners
Partners is de audiovisuele handdruk van Femke Fredrix en James de Graef. Faust, genoemd naar hun kat, was hun eerste release en verkende de dynamiek tussen mens en dier. In het nieuwe album City of Freaks graaft Partners naar wie we echt zijn wanneer de zon onder gaat en onze maskers afvallen. Ze zijn bang in het donker, en misschien ben jij dat beter ook.

Grid Ravage (Yves De Mey trio)
Synthesizerspeler en geluidstechnicus Yves De Mey is sinds de jaren 90 aan de slag onder uiteenlopende bijnamen. Destijds was hij actief als drum-’n-bassproducer. Hij verdiept zich ook in experimentele elektronische muziek, maakt geluidsinstallaties, performances en films, én runt een eigen label. Het resultaat van zijn recente technoproject Grey Branches kan ‘niet-functioneel’ worden genoemd, een adjectief dat zeker niet op De Mey zelf van toepassing is.

Old Painless
Old Painless inspireerde zich voor zijn naam op het vuurwapen van sergeant Blain Cooper uit de sciencefictionserie The Predator. Hij houdt er echter ook van op de foto te staan met schattige geitenlammetjes. Zijn noise-hop lijkt wat op Yami-kawaii, de Japanse ‘gothic-cute’ modestijl: het kan even donker en brutaal zijn als gevoelig.

 

Lees meer Lees minder

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify