ma 02.03.20

The Marcus King Band

+ Sammy Brue

Facebook event Deel Tweet

Soul-influenced psychedelic southern rock (en Dan Auerbach ;>)

Deze zeer jonge gezonde Amerikaan uit South Carolina levert zonder meer van de beste bluesrock op de markt af. Denk maar even aan The Allman Brothers (die hij al eens vlotjes covert) met injecties van funky r&b of Americana, of in zijn eigen woorden: 'soul-influenced psychedelic southern rock.'

Met centraal de stem en het gitaarspel van 'young master King', plus onder meer extra stuwende blazers en orgelklanken en die hele bende staat garant voor roots, doorgroei én vervoering.

Nu klaar met het El Dorado-album, een productie van Dan -Black Keys- Auerbach, op diens Easy Eye Sound-label.


Voor fans van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Leon Bridges, Tedeschi Trucks Band, John Legend, Black Pumas, Medeski Martin & Woods, The Black Crowes...
AB weetje April 2017 al eens te zien in een eerste volle en zinderende ABClub.

Video's

Reacties

Indeed, sound was not the best, but Marcus and the Band were mind-blowing. Records are fine, well produced, but sometimes a little too much "streamlined" for the US market. But live, as Marcus said during the concert : "we want to give it all to you", and he did. Fabulous guitarist, fabulous singer. Only good-vibes. Loved the Allman Brothers cover "In Memory of Elizabeth Reed".
texas-slim
Jammer van de enigneer die het hele concert verkloot heeft. Geluid was veel te hard vooral in begin. Een goeie stuurt dit bij. Zijn wel wat gewend maar zijn zelfs op een gegeven moment naar foyer gegaan zo hard. Vooral blazers te hard in de mix. Aan eind, laatste half uur, was iets beter. Maar toch. Zonde, is inderdaad een top band. Helemaal uit Maastricht. Gemiste kans volgende keer beter. Zeker weten.
Marc
Echt wel top! Wat een gitarist, en dat op die jonge leeftijd! Hopelijk gaan we nog veel meer horen van dit oertalent. Ik ben alvast fan voor het leven...
Guido.Piccart856921
geluid was inderdaad niet goed, waardoor de verschillende instrumenten en zang niet tot hun volle recht kwamen. vorige passage was m.i. stukken beter
Bart Demunster
Goed concert, maar de klank kon idd beter, vooral de hoge tonen klonken soms schel. Waardoor ik ( bij begin concert effe db meting gemaakt heb, (op 3 meter v/d stage 89 db gemeten) de bass klonk goed, hogere tonen te luid. Toch genoten van de performance van Marcus King.
filip.depaepe860981
Ik heb genoten van het concert, wat een talent bij elkaar op dat podium, geweldig! Ik heb geen last gehad van het volume, want ik droeg aangepaste oordopjes. Als hobby drummer weet ik maar al te goed dat je je oren moet beschermen, het ene concert is het andere niet.
Christian.Kieboom780835
het was echt schitterend, nog zo jong en zo'n natuurtalent ! hopelijk houdt hij het nog lang vol. Ook sammy brue is meer dan de moeite om te blijven volgen. Wel raar dat ik nog niet van deze twee heren gehoord had, terwijl de zaal vol zat met iets oudere, vooral franstalige fans. Is die in wallonie dan meer bekend dan bij ons ? Het geluid was zeker niet optimaal, maar dat kon de pret niet drukken. naar het einde toe stond het geluid trouwens overdreven hard, ik stond aan de PA en zag regelmatig pieken van 110 db ! bij de laatste songs heb ik dan maar een vinger in mijn oor gestoken, niet ideaal en zeker niet aangenaam. nog een opmerking qua hygiëne : de wc's van de AB zijn al langer een oud zeer, sinds het verdwijnen van de wc-madammen. ook nu weer geen handzeep, een reuk om van te kotsen en een droogblazer voor je natte handen, de slechtste en meest onverantwoorde manier die er bestaat. daar mag asap eens wat aandacht en geld in gestoken worden, het is een zaal als de AB onwaardig. maar ik blijf grote fan hoor !!! :-)
dree
Markus King is een topzanger en een topgitarist. Hetzelfde geldt voor de muzikanten in zijn band. Zij hebben er gisteren zeker alles aan gedaan om een goed concert te spelen. Desalniettemin had het een veel beter concert geweest mocht het niet zo overdreven luid zijn geweest en mocht de geluidsmix beter zijn geweest. Zowel qua volume als qua balans zijn we in de AB beter gewoon. Ik denk bijvoorbeeld terug aan het concert van de Tedeschi-Trucks Band van enkele maanden geleden: die stonden met dubbel zoveel mensen en instrumenten (waaronder ook blazers) op het podium, maar daaronder hebben de oren noch de balans ooit zo moeten lijden als gisteren.
PJ79
The band were great, the sound was pretty good right by the stage. Probably should have had some seating open as three hours standing is murder on older spines and knees and it was the older crowd there last night.
tim-harmonica
Balance son mauvaise. Je n ai pas entendu les cuivres sur les 2 premiers morceaux. Le son manquait de précision. Quelle différence par rapport à St Paul + broken bones. SVP prévoyez des places assises. J aime la musique mais mon dos est foutu. Trop de poggos . Merci !
detaille
Balance son mauvaise. Je n ai pas entendu les cuivres sur les 2 premiers morceaux. Le son manquait de précision. Quelle différence par rapport à St Paul + broken bones. SVP prévoyez des places assises. J aime la musique mais mon dos est foutu. Trop de poggos . Merci !
detaille
Super Band, ambiance de feu, groove excellent. Mais bcp trop de son en façade et pas mal mixé, tout ce confondait dans les instruments et la voix. Même dans le fond de la salle contre les portes d'évacuation ça donnait trop et tout était un peu brouillon. Dommage, l'AB nous a habitué à du meilleur ;-)
Alain Meurant
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

The Marcus King Band nieuws

Win tickets voor The Marcus King Band op 02.03 in AB

Soul-influenced psychedelic southern rock (en Dan Auerbach)

Lees
Wedstrijd

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie